TOP kļūdas, ko parasti cilvēki pieļauj ceļojot

Viens no galvenajiem mērķiem, kādēļ cilvēki visbiežāk dodas ceļojumos, ir vēlme labi pavadīt laiku, atpūsties un apskatīt jaunas vietas. Ceļošana var būt patīkama un baudāma nodarbe līdz brīdim, kad notiek kāda nepatīkama un neplānota situācija un neparedzēti izdevumi, kas var sabojāt ne tikai visu dienu, bet pat izjaukt brīvdienu plānus. Ir svarīgi zināt to, ko darīt un ko nedarīt, lai ceļojums izvērstos par aizraujošu piedzīvojumu, nevis sarūgtinājumiem un pārdzīvojumiem pilnu laiku.

Neaizmirsti par roku dezinficēšanu!

Cilvēki mūsdienās steidzas, lai paspētu izdarīt visus ieplānotos darbus. Diemžēl šajā steigā mēs vai nu piemirstam, vai pat neiedomājamies par to, cik daudzām lietām pieskaramies. Apmeklējot veikalu vai kādu citu publisku vietu, kā arī braucot sabiedriskajā transportā, mūsu plaukstas saskaras ar dažādiem priekšmetiem, kuri ir klāti ar neskaitāmām baktērijām, kā rezultātā tie nonāk uz mūsu ķermeņa. Tāpat arī ir skaidrs, ka mēs diezgan bieži mēdzam pieskarties sejai ar rokām, kuras attiecīgi ir pirms tam bijušas saskarsmē ar dažādām citām, mikrobu klātām vietām. Šā iemesla dēļ der atcerēties, ka gan ceļojuma laikā, gan arī ikdienā ir vērtīgi nēsāt līdzi dezinficējošo līdzekli vai arī dezinficējošās salvetes. Tās vajadzētu lietot vairākas reizes dienā, it īpaši tad, ja apmeklējat publiskās labierīcības, kur nav iespējams izmantot ziepes un ūdeni.

Nedzeriet krāna ūdeni!

Atrodoties ceļojumā, atcerieties, ka nav ieteicams dzert krāna ūdeni, jo tajā var atrasties dažādas baktērijas, kuras izraisa nopietnas saslimšanas. Tā vietā labāk izvēlieties ūdeni, kurš veikalā nopērkams pudelēs, taču arī šajā gadījumā labāk ir pakonsultēties ar kādu pazīstamu cilvēku, kurš ieteiktu labāko dzeramo ūdeni, jo diemžēl mēdz gadīties, ka ārzemēs pudelēs pilda parasto krāna ūdeni. Tāpat nevajadzētu aizmirst arī to, ka tad, kad jūs lūdzat pievienot savam dzērienam ledu, pastāv iespēja, ka arī tas ir sasaldēts krāna ūdens. Jebkurā gadījumā ūdeni noteikti ir jādzer, jo vietās, kur ir karsts un mitrs klimats, jūsu organismā var sākties dehidratācija.

Izvēlieties piemērotus apavus!

Kā jau stāstījām iepriekš, pieskaroties dažādiem priekšmetiem ar rokām un tās nemazgājot vai nedezinficējot, jūs riskējat saslimt ar vairākām nopietnām slimībām. Tas pats var notikt, nevelkot apavus, piemēram, pastaigājoties pa pludmali vai pilsētu, turklāt jūs šādā veidā arī varat gūt dažādas traumas. Atcerieties, ka cilvēki nereti uz ielas mēdz spļaudīties, kā arī nomest dažādus priekšmetus, piemēram, stiklus, ar kuriem jūs varat sagriezties. Tāpat visapkārt staigā dažādi dzīvnieki, kuri pārnēsā slimības. Ja valkāsit apavus, jūs izvairīsities no riska saslimt, kā arī satraumēt kājas.

Noskaidrojiet, vai ir nepieciešams vakcinēties!

Ne visās valstīs ir tik maz bīstamu kukaiņu un dzīvnieku kā Latvijā. Daudzviet sastopami Malārijas odi, kuru kodums var izraisīt nopietnas problēmas, ja neesat iepriekš vakcinējušies. Pirms došanās ceļojumā noteikti izpētiet, kādas vakcinācijas ir nepieciešamas, lai bez bažām varētu apmeklēt konkrēto vietu, kā arī ieteicams pārbaudīt savu kopējo veselības stāvokli, lai brauciena laikā nevajadzētu piedzīvot nepatīkamus pārsteigumus.

Nodrošinieties ar pirmās palīdzības aptieciņu!

Tā kā gan klimats, gan arī ēdieni citās valstīs visbiežāk atšķiras no mums ierastajiem, katram gadījumam līdzi vajadzētu paņemt arī pirmās palīdzības aptieciņu. Var gadīties, ka, atrodoties ārzemēs, jums nav pieejamas nepieciešamās zāles, tādēļ tās ieteicams paņemt no mājām. Pārliecinieties, vai jūs savā aptieciņā esat iepakojuši zāles pret galvassāpēm, caureju, kā arī plāksterus, marli un pinceti, kura noderēs gadījumā, ja būs nepieciešams, piemēram, izņemt ērci.

Neaizmirstiet par ēdienreizēm!

Tā kā nereti ceļojumos ir ieplānoti dažādi pārgājieni, pastaigas un citas fiziskas aktivitātes, neaizmirstiet to starplaikos arī uzņemt uzturvielām bagātu ēdienu! Tos produktus, kurus neēdat, aizvietojiet ar citu līdzvērtīgu produktu. Regulāras ēdienreizes jums dos enerģiju un spēku pilnvērtīgi izbaudīt visu, kas ieplānots ceļojumā. Protams, atrodoties citā valstī, nereti pārņem vēlme izbaudīt jaunus ēdienus, taču esiet piesardzīgi un ievērojiet mērenību, lai nesabojātu savu atpūtu. Tāpat arī pievērsiet uzmanību tam, kādos traukos tiek pasniegts ēdiens, jo citās zemēs nereti tiek piemirsts par sanitāro drošību.

Nepārspīlējiet ar sauļošanos!

Pirmais, kas daudziem ienāk prātā dodoties uz siltajām zemēm, ir tas, cik skaistu iedegumu tur varētu iegūt. Taču ar to ir jābūt uzmanīgiem. Pirmkārt, pirms kaut kur braucat, noskaidrojiet, kādi laika apstākļi tur varētu būt jūsu viesošanās laikā. Tad arī būs daudz vienkāršāk izvēlēties apģērbu, kuru ņemt līdzi. Dodoties sauļoties, neaizmirstiet parūpēties arī par savu veselību. Lai saulē neapdegtu, lietojiet savam ādas tipam piemērotu sauļošanās krēmu. Tāpat atcerieties, ka uzturēties saulē nav ieteicams laika posmā no plkst.11.00 līdz 15.00. Ja tomēr gadās apdeg saulē, noteikti izmantojiet saules aizsargkrēmus, kas palīdzēs ātrāk sadziedēt ādu.

Parūpējieties par ceļojumu apdrošināšanu!

Dzīve ir neparedzama, tādēļ mēs nekad nevaram zināt, kas var ar mums atgadīties, esot ceļojumā. Šeit nav runa tikai par paša cilvēka veselību, bet arī bagāžas drošību, lidmašīnu biļešu pieejamību, kā arī, piemēram, jurista pakalpojumiem, ja tie ir nepieciešami, atrodoties ārzemēs. Ja gadīsies sastapties ar kādām problēmām, kamēr esat citā valstī, ceļojuma apdrošināšana palīdzēs ātrāk tās atrisināt, kā arī ietaupīt naudas līdzekļus.

Sargiet sevi un savus tuviniekus!

Kad meklējat vietu, kur apmesties ceļojuma laikā, novērtējiet apkārtni, kā arī noskaidrojiet, vai tā ir pietiekami droša tūristiem. Tāpat uzziniet, vai tuvumā atrodas kāda medicīnas iestāde vai aptieka. Uz lapiņas pierakstiet svarīgākos telefonu numurus un ievietojiet somā vai makā, tie var noderēt ārkārtas situācijā. Esiet vērīgi un uzmanīgi, kā arī laicīgi saplānojiet savu ceļojumu, lai nebūtu jāpiedzīvo vilšanās! Laimīgu un drošu ceļu!

Vairāk informācijas – www.manapolise.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07771015sec.