Maizes kvalitātes konkursa rezultātus paziņos izstādē «Riga Food 2017»!

23. un 24. augustā Jelgavā notiks "Maizes kvalitātes konkurss 2017", kurā noteiks Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2017" atklāšanas dienā – 6. septembrī!

Maizes kvalitātes konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus, veicināt to lietošanu uzturā un izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus.

"Maizes kvalitātes konkursam 2017" ražotāji var iesniegt divus maizes veidus šādās grupās: Latvijas rudzu maize, kuras sastāvā ir ne mazāk kā 90 % rudzu miltu, un pēc izvēles viens uzņēmumā ražotais maizes veids.

"Šogad kā veltījumu Latvijas simtgadei īpaši vēlamies izcelt Latvijas rudzu maizi, kas ir latviešu identitātes simbols, Latvijas kultūras kanonā ierakstīta vērtība. Mūsu rudzu maize ir unikāla savas gatavošanas tehnoloģijas dēļ, un vēlamies šīs tradīcijas saglabāt un iemācīt ikdienā lietot arī jaunajai paaudzei,"  norāda Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

"Maizes izvēlē noteicošais kritērijs ir kvalitāte, tāpēc priecē, ka maizes ražotāji Latvijā kļūst arvien inovatīvāki un piedāvā produktus ar paaugstinātu uzturvērtību, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību," – tā "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts.

Kvalitātes konkurss patērētājiem apliecina, ka Latvijas maiznieki ražo augstas kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus. Konkursam iesniegtās maizes kvalitāte tiks izvērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.

Maizes vērtēšana

Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tiks noteikts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Vērtētāji būs mācīti eksperti, kuri ir apguvuši maizes sensorās vērtēšanas pamatprincipus, ir beiguši praktiskās mācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti. Tie ir zinātnieki, kā arī maizes un miltu ražotāji, kam ir pieredze maizes ražošanā.

Vēl var piedalīties!

Dalībai konkursā var pieteikties līdz 4. augustam, iesniedzot rakstisku pieteikumu Latvijas Maiznieku biedrībā (Lizuma ielā 5, Rīgā, LV-1006) vai elektroniski uz e-pastu: [email protected]. Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Uzvarētāju apbalvošana!

Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas medaļas un diplomi, kas apstiprinās katra apbalvotā izstrādājuma kvalitāti. Konkursa rezultātu paziņošana un apbalvošana notiks izstādes "Riga Food 2017" atklāšanas dienā, 6. septembrī, pēc plkst. 11.00.  

Konkursu rīko Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas izstāde "Riga Food 2017" notiks no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;

sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16148901sec.