Turpinās atklāt senās Jelgavas stāstus

Sestdien, 19.augustā, pulksten 11 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā – ekspedīcijā "Veco Jelgavu meklējot - 2". Ņemot vērā lielo interesi un vēlmi iepazīt Jelgavas vēsturi, tiek rīkota papildus ekskursija, kas būs turpinājums jūlija beigās notikušajai ekskursijas pirmajai daļai.

Gides Signes Lūsiņas vadībā ekskursijas maršruts vedīs pa Katoļu, Raiņa, Pasta un Mātera ielām, kur varēs uzzināt, kā šīs ielas izskatījās līdz 1944.gadam un kādas ēkas tur atradās.

Jelgavniekiem un pilsētas viesiem ir neviltota interese uzzināt, kā Jelgava izskatījās līdz 1944.gadam, kad Otrā pasaules kara beigās gandrīz visa pilsētas apbūve tika izpostīta. Neskatoties uz zudušo, līdz mūsdienām ir saglabājušās dažādas liecības, kas vēsta un liek noprast par to, ka Jelgava bija senu un greznu ēku rotāta, pilsētas ielās vienmēr valdīja rosība, te satikās tirgotāji no malu malām un pilsētnieki nesteidzīgi devās savās ikdienas gaitās.

Lai ikviens sajustu senās Jelgavas atmosfēru, tiek organizēta ekskursija – ekspedīcija "Veco Jelgavu meklējot – 2". Ņemot vērā lielo atsaucību par pirmo ekskursijas daļu, kas norisinājās jūlija beigās, interesentiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties ekskursijas turpinājumā. Gide Signe Lūsiņa stāsta: "Jau ekspedīcijas pirmajā daļā izpētījām un pēc fotogrāfijām rekonstruējām daļu Jelgavas, tagad, 19.augustā, turpināsim to darīt Katoļu, Raiņa, Mātera un Pasta ielās. Mēģināsim pēc vecajām Jelgavas fotogrāfijām un avīzēm iztēloties, kāda bija pilsēta līdz 1944.gada jūlijam, kādi ievērojami rūpnieki šeit darbojušies un kādi nami atradušies šajās ielās."

Ekskursija kājām "Veco Jelgavu meklējot - 2" sāksies 19.augustā pulksten 11 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, ekskursijas ilgums plānots apmēram 2 stundas. Dalības maksa – 1,50 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Pieteikt dalību ekskursijā var iepriekš Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13105607sec.