Aicina uz gardēžu ekskursiju «Kartupeļa ceļš Jelgavā»

Sestdien, 26.augustā, pulksten 12 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties īstā gardēžu piedzīvojumā - ekskursijā "Kartupeļa ceļš Jelgavā". Gida pavadībā ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt, kā kartupelis 1656.gadā atceļojis uz seno Mītavu un kļuvis par iecienītu produktu latviešu ēdienkartē. Ekskursijas laikā paredzētas kartupeļu uzkodu degustācijas, kā arī būs iespējams nogaršot Jelgavas pilsētas īpašo ēdienu "Hercoga bura".

Sestdien, 26.augustā, Jelgavā notiks gada gaidītākais notikums gardēžiem -  Piena, maizes un medus svētki. Svētku ietvaros Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ikvienu doties īstā gardēžu piedzīvojumā - pastaigā "Kartupeļa ceļš Jelgavā". Ekskursijas maršrutā iekļautas vietas, kas saistītas ar ēšanas tradīcijām Jelgavā, īpaši godinot kartupeli, kas pirmo reizi 1656.gadā pasniegts hercoga Jēkaba galmā kā īpašs gardums,  bet mūsdienās ir neatņemams produkts latviešu ēdienreizēs. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Jelgavas pili un ielūkoties agrākajā pils virtuvē, savukārt pils ēdnīcā ekskursijas dalībnieki varēs nogaršot kādu ļoti tradicionālu kartupeļu uzkodu.

Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklēta Jelgavas Amatu vidusskola. Skolas pavāru specialitātes skolotājas un skolas audzēkņi pirms vairākiem gadiem radīja recepti Jelgavas pilsētas īpašajam ēdienam "Hercoga bura", kura viena no sastāvdaļām ir kartupelis. Ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt, kā tapa šī pamatēdiena recepte un kāpēc šis ēdiens ir tik īpašs, tāpat varēs arī to nogaršot skolas degustāciju zālē.

Ekskursijas noslēgumā dalībnieki varēs uzzināt par šīs vasaras sezonas piedāvājumu gardēžiem "Izgaršo vietējo!", tā ietvaros vairāku Jelgavas kafejnīcu un restorānu ēdienkartēs iekļauti īpaši kartupeļu ēdieni. Dalībnieki viesosies bistro "Silva" un nogaršos oriģinālu kartupeļu uzkodu, kas tapusi, iedvesmojoties no sezonas piedāvājuma receptēm.

Gardēžu ekskursija kājām "Kartupeļa ceļš Jelgavā" sāksies 26.augustā pulksten 12 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, ekskursijas ilgums plānots apmēram 2 stundas. Dalības maksa – 5 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Pieteikt dalību ekskursijā var iepriekš Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā līdz 24.augustam pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18021202sec.