Igauņu investīcijas jelgavniekus nodrošina ar jaunām darba vietām

Jūlija beigās Jelgavā, Rīgas ielas un Loka maģistrāles krustojumā, plānota  jauna tirdzniecības centra ''RAF Centrs'' atklāšana, kas pilsētas un apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem nodrošinās vairāk nekā simts jaunas darba vietas tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas jomās.

Pilsētā ar 60.000 iedzīvotājiem un tikai stundas braucienā no Rīgas, tiks atklāts jauns tirdzniecības centrs, kas sniegs jaunas darba vietas reģiona iedzīvotājiem, veicinot Jelgavas pilsētas kopējo attīstību un infrastruktūru. Tirdzniecības centra attīstītāji pauž, ka kopumā jaunais projekts radīs aptuveni 140 vakances.

''Jaunais centrs sniegs jelgavniekiem vēl vienu iespēju – izvēlēties sev tīkamāko pakalpojumu saņemšanas vietu, kā arī nodrošinās iedzīvotājus ar darbavietām tuvāk viņu dzīvesvietai,'' uzskata Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija liecina, ka Jelgava ir trešā pilsēta ar viszemāko bezdarba līmenī valstī. Reģistrētā bezdarba līmenis Jelgavā 2014. gada jūnija beigās bija 6.9 %, salīdzinoši valstī reģistrētā bezdarba līmenis 2014.gada jūnija beigās bija 8.9 % no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Šogad NVA Jelgavas filiālē uzskaitē bija 2014 bezdarbnieki, savukārt, salīdzinot ar pagājušā gada jūnija beigām, bezdarba līmenis bija 7.1 % un NVA Jelgavas filiāle uzskaitē bija 2351 bezdarbnieks.

''Mēs priecājamies par katru no jauna radīto darba vietu Jelgavā. Visvairāk NVA reģistrēto bezdarbnieku meklē darbu vienkāršās profesijās - palīgstrādnieki, mazumtirdzniecības veikalu pārdevēji, apkopēji. Ļoti daudzi meklē darbu ar tirdzniecības jomu saistītās profesijās, tāpēc vairāk nekā 100 jaunas darba vietas ar tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanas nozari saistītās profesijās ir būtisks ilgtermiņa ieguldījums nodarbinātības veicināšanai Jelgavā,'' stāsta NVA Jelgavas filiāles vadītājas vietniece Inga Lejiņa.

Gandrīz 5000 kvadrātmetru plašajā tirdzniecības centrā izvietoti 27 mazāki veikali un  lielāko platību aizņem – lielveikals ''Rimi''. Kā arī, visiem pircējiem būs pieejama ērta un plaša bezmaksas stāvvieta 240 automašīnām.

Jaunais tirdzniecības centrs atradīsies jaunuzceltā ēkā, kuras būvniecības projektu izstrādājis arhitektu birojs ''ARH Stadija'' un būvdarbus veicis uzņēmums SIA ''NEWCOM Construction''.

Igaunijas investīciju fonds ''EfTEN Capital'' izstrādājis un attīstījis vairāk nekā 15 projektus visās Baltijas valstīs. ''Jelgava ir ceturtā lielākā Latvijas pilsēta, tai ir ļoti izdevīgs ģeogrāfiskais novietojumus, jo tā atrodas daudzu stratēģisko punktu krustojumā. Galvaspilsētas, Rīgas lidosta un Latvijas robežas ar Lietuvu tuvums, nodrošina cilvēku plūsmu. Izvērtējot visus šos stratēģiskos punktus, ''EfTEN Capital'' savu pirmo projektu Latvijā izvēlējās realizēt tieši Jelgavā,'' tirdzniecības centra būvniecības pamatojumu skaidro ''EfTEN Capital'' Latvijā valdes loceklis Viktors Savins.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49805617sec.