«Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros dodies apceļot Valmieru

2017.gadā Eiropas gastronomijas reģiona titulu nesīs Rīgas – Gaujas reģions, tostarp arī Valmiera. Rīgas – Gaujas reģiona partneri ir izstrādājuši ceļvedi un mājaslapu (www.rigagauja.lv), kur interesenti var sekot līdzi plānotajām norisēm, atrodot sev saistošāko.

Valmieras viesus aicinām apmeklēt Valmiermuižas garšu “amatnīcas” (17.martā, 13.oktobrī, 10.novembrī, 8.decembrī) un daudzus citus īpašos pasākumus. Piemēram, 8.aprīlī Valmiermuižas alus virtuves šefpavārs Dzintars Kristovskis Mākslas dienu laikā godā cels Latvijas mežos, pļavās un ūdeņos atrodamos gardumus. Paredzēta īpaša meistarklase ar brišanu mežā un tīrumā, lūkošanos pagrabā, našķēšanos dabā un mielošanos Valmiermuižas alus virtuvē, lai caur darbošanos un kopīgiem stāstiem apjaustu to, kā veidojas ēdiena stāsts.

Tāpat aicinām Valmierā un Valmiermuižā apmeklēt gadskārtu tirdziņus, kuros varēs uzzināt par konkrētā gadalaikā Latvijā pieejamiem gardumiem un to pārvēšanu veselīgā un skaistā maltītē. Gaidāma Valmieras restorānu nedēļa (no 8. līdz 14.maijam), kuras laikā piecos restorānos varēs iepazīt Valmieras īpašos un gardos ēdienus, kā arī Maģisko sajūtu nakts (6.maijā), kurā tiks “iekustinātas” sajūtas. Tāpat aicinām apmeklēt semināru par ārstniecības augiem, savvaļas kulināro festivālu un daudz citu interesantu notikumu. Gastronomisku baudījumu dažāda veida pasākumos varēs gūt arī Valmieras pilsētas svētku laikā, kas norisināsies no 28. līdz 30.jūlijam.

Lai iepazītu augu labās īpašības un dažādus māla izstrādājumus, aicinām apmeklēt izglītojošas programmas Valmieras muzejā. Savukārt Trikātas šokolādes ražotnē “R Chocolate” varēsiet līdzdarboties meistardarbnīcās, lai izzinātu saldo šokolādes noslēpumu. Braucot Kocēnu novada virzienā, Dzīvesprieka akadēmijas “Nu, liela muiža!” saimnieks parādīs, kā izgatavot ozolkoka mucu, bet Vaidavas keramikas ražotnē interesenti varēs izzināt sarkanā māla tapšanas ceļu no zemes līdz izsmalcinātiem traukiem. Z/S “Adzelvieši” ir vieta, kur iespējams nodegustēt kaņepju aizdaru, taču visu par bišu dzīvi un medus labo ietekmi uz veselību iespējams uzzināt saimniecībā “Medus kāre”. Tāpat no agra pavasara līdz pat rudenim aicinām apmeklēt saimniecību “Silkalni”, kur Zeltīte Kaviere pastāstīs par vairāk nekā 100 dažādiem augiem. Vai zinājāt, ka vīna darītava “Matilde” ir viena no retajām Latvijā, kur ražo biezus, piesātinātus vīnus un piedāvā pašu gatavotu vermutu? Savukārt Latvijas Steika klubā iespējams ne tikai apgūt steika pagatavošanas prasmes, bet arī to nogaršot. Izbaudi Valmieras pusi!

Plašāka informācija par visiem objektiem un pasākumiem pieejama www.visit.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44427395sec.