Valmierā atklās leģendārā fotogrāfa Ulda Brieža foto izstādi

Valmieras kultūras centrā 18.aprīlī plkst. 17.30 tiks atklāta fotogrāfa Ulda Brieža fotoizstāde, kuru veidos dokumentālie attēli, kas pirms vairāk nekā 40 gadiem tapuši velo brauciena "Rīga – Vladivostoka 1975" laikā. Izstādes atklāšana ir pirmais ieskandināšanas pasākums velo/kino festivālam "Kino Pedālis".

Šī gada jaunievedums festivālā "Kino Pedālis" būs īpaša stāstnieku zona, kurā piedzīvojumu kārie stāstnieki dalīsies savā pieredzē, aicinās uz diskusiju un ļaus aizdomāties par to, cik daudz velosipēds ļauj atklāt pašam sevi, apkārtējos un vidi. Viens no stāstniekiem būs arī Ingvars Leitis, vēsturnieks un mūziķis, kurš tālajā ceļā bija fotogrāfa kompanjons.  

Valmierā būs apskatāms foto stāsts par abu dēkaiņu leģendāro ceļojumu: Rīga–Vladivostoka 1975, 13 000 kilometru ceļš, kas veikts ar Harkovas rūpnīcas velosipēdiem. Pārdrošais ceļojums oficiāli tika noformēts kā Latvijas žurnāla "Zvaigzne" ārštata autoru brauciens. Patiesais brauciena mērķis bija meklēt tautiešu pēctečus bijušajās latviešu kolonijās, kas nonākuši Krievijas impērijā dažādos laikos dažādu apstākļu ietekmē. Šī ekspedīcija nebija grūta tikai fiziski. Tas nebija tikai sports vai jauneklīgas dēkas. Ceļotāji atrod latviešus – viņu atsevišķos likteņus un kopējo vēsturi. Un tas ir smags atradums.

Izstādē tiks eksponētas 24 fotogrāfijas, lielākoties latviešu kolonistu portreti. Atklāšanas laikā būs iespēja satikt pašu meistaru un iegādāties grāmatu "Latviešus Sibīrijā meklējot", kas kalpo kā apliecinājums, lai sekotu savam aicinājumam un pildītu misiju, kas ir pašu itin kā nejauši atrasta, bet nozīmīga visai tautai.

Uldis Briedis (1940) ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, ilgus gadus bijis laikraksta Diena fotogrāfs. Padomju laikā strādājis par fotogrāfu tā brīža lielākajos laikrakstos. Fotogrāfs, pildot savus darba pienākumus, vairākkārt ticis aizturēts.    

Kino/velo festivāls "Kino Pedālis" Valmierā un tās tuvākajā apkārtnē norisināsies no 5.-7.maijam. Festivāla unikālais formāts ir kino baudīšana pop – up kinoteātros, kuros dalībniekiem iespējams nokļūt ar velosipēdiem.

Izstāde Valmieras kultūras centrā (Rīgas ielā 10, Valmierā) būs apskatāma līdz 24.aprīlim. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44554782sec.