Valmieras pusē svinēs Burtnieku ezera svētkus

2019. gada 6. jūlijā Valmieras pusē - Burtniekos pie Burtnieku centra laivu kanāla norisināsies otrie Burtnieka ezera svētki. Burtnieka plašums, lēzenie krasti, ainaviskums un zivju resursi ir tās vērtības, kuras svētkos aicina atklāt un iepazīt.

Šovasar svētku viesiem būs pieejamas daudzveidīgas atpūtas iespējas pie ūdens. Pēc relaksācijas ūdenī iestiprināties varēs ar vietējo mājražotāju gatavotiem labumiem, piemēram, zivju zupu vai tepat, ezera krastā, kūpinātām zivīm. Pievakarē ezermalā sāksies koncerts, kurā uzstāsies dažādu paaudžu iemīļoti mākslinieki. Svētkos pārsteigs turbīndēļa šovs, bet svētku izskaņā – uguns šovs "INFERNO". Pasākumu vadīs atraktīvais Valters Krauze.

Svētku aktīvā daļa

Svētki iesāksies 6.00 no rīta  ar makšķerēšanas sacensībām no laivām, bet plkst. 14.00 aicina uz jautriem piedzīvojumiem Burtnieku centra laivu kanālā! Varēs soļot pa ezeru ūdens bumbā*, supot* un peldēties. Būs pieejami izbraucieni ar kruīza kuģīti "Made Marija"*, izjādes ar zirgu*. Bērniem un jauniešiem tiks sarūpētas dažādas aktivitātes: piepūšamās atrakcijas, seju apgleznošana* un lielā ziepju burbuļu atrakcija.

Radošajās darbnīcās varēs zīmēt, līmēt un locīt. Kurš zina, kā no papīra salocīt kuģīti? To ezera svētkos aicinās iemācīties, kā arī ar savu kuģīti piedalīties sacensībās "Aizpūt kuģīti!".

Izbaudi svētkus no putna lidojuma! Burtnieka otrā krastā, pie Silzemnieku dabas vērošanas torņa, svētku ietvaros no 11.00-20.00 tiks organizēti lidojumi ar paraplānu (traiku un brīvie lidojumi tandēmā)*. Lidojuma ilgums - 10 min. Iespējama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29209607.

Burtnieka ezera takas

Teikās un dziesmās bieži slavinātā Ziemeļvidzemes ievērojamākā vieta ir Burtnieka ezers. Kopš viduslaikiem ezers Astijervs, kā ezeru tolaik dēvēja, vairāk bijis kā robežšķirtne starp letiem un igauņiem, šķērslis, kaut kas liels, kam iet apkārt ar līkumu. Šodien ezera takas piedāvā citu iespēju - ezeru kā interesantu atpūtas vietu un izziņas avotu ne tikai makšķerniekiem, bet arī aktīvās atpūtas cienītājiem, romantikas un piedzīvojumu meklētājiem.

Burtnieka ezera takas aicina izbaudīt izcili ainaviskos skatus dažādas kombinētās iespējās ar atpūtas kuģīti, airu laivu, ezera kajaku vai SUP airdēli, dodoties dažādos maršrutos pa Burtnieku un sasaistot to ar pārgājienu, nūjošanas vai riteņbraukšanas takām ezera krastos un tuvākajā apkārtnē. Svētkos aicinās doties pa ezera takām un izmēģināt topošo jauno tūrisma maršrutu.

Svētku tirgus

No plkst. 14.00 līdz plkst. 18.00 norisināsies Burtnieku novada mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kuram aicināti pievienoties zivju un zivju produkcijas tirgotāji no tuvākas un tālākas apkaimes. Pieteikties dalībai var līdz 20. jūnijam, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Burtnieku pagasta ZS "Enksāres" parūpēsies par iespēju nogaršot dažādi pagatavotas Burtnieka ezera zivis. Būs sarūpēta garda zivju zupa, kura tiks pagatavota pēc saimnieces īpašās receptes. Ezera svētku laikā uz vietas varēs vērot zivju kūpināšanas procesu, bet svaigi kūpinātās Burtnieka ezera zivis varēs arī iegādāties!

Mūzika un dejas

Uz Burtnieka ezera svētku skatuves uzstāsies: 16.00 Burtnieku novada multifunkcionālā jauniešu iniciatīvu centra un "Kustību Bāzes" hip-hop dejotāji, Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" vokālā grupa "Lizantes", 18.00 postfolkloras grupa „RIKŠI" un Liepājas aktrišu kopa "Atštaukas" ar koncertprogrammu "Lustīgā ziņģu un danču andele", 19.30 repa frīstaila apvienība "Brīvrunu Projekts", 21.00 grupa "ElektroFolk" un 22.30 latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa «Ducele».

Šovi

Svētkos skatītāji varēs redzēt lidojošā turbīndēļa šovu (plkst. 17.00). Savukārt Burtnieka ezera svētku izskaņā (plkst. 00.00), pārsteigs uguns šovs – izrāde "INFERNO", kuru izpilda četri faķīri emocionālas instrumentālās mūzikas pavadījumā. Jums būs iespēja vērot valdzinošu uguns teātri, kas ir absolūti atšķirīgs no parastajiem uguns šoviem!

Burtnieka ezera muzejs

Burtnieka ezera svētkos apmeklētāji tiek aicināti uz Burtnieka ezera muzeju, Jaunatnes ielā 15, Burtniekos, kur varēs iepazīt dažādus makšķerēšanas un zvejniecības piederumus. Tāpat varēs uzzināt interesantus faktus par Burtnieka ezeru un Burtnieku pagasta apkārtni. Izstādē būs apskatāmas Burtnieku pagasta vēsturiskās fotogrāfijas.

Praktiska informācija

Burtnieka ezera svētku apmeklētājus aicinām ņemt līdzi pledus, sēžamos u.c. lietas, kas nepieciešamas Jūsu ērtībai, atpūšoties pie dabas. Svētku laikā varēs izklāt segas pļavā un nesteidzīgi baudīt svētku atmosfēru! Svētku laikā darbosies bufetes.

*Ieeja uz koncertu, šoviem ir bez maksas, taču jāņem vērā, ka ne visas aktivitātes dienas daļā tiks nodrošinātas bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75750804sec.