Valmieras kalendārā iemūžināti dejotāji un neparastas skatuves

Gaidot Valmieras Mākslas dienas, kam 2020. gada bija vadmotīvs "Kustība", pilsētā norisinājās vēl nebijis fotoprojekts. Balets uz Dzelzs tilta, akrobāts Kazu krācēs, mākslas vingrotāja pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas un citi – 13 vietas Valmierā pārvērtās par skatuvi dejotājiem, to fotogrāfijās atainojot igauņu māksliniekam Albertam Kerstnam (Albert Kerstna). Tagad fotogrāfijas iemūžinātas 2021.gada kalendārā.

Fotoprojektā piedalījās 17 kustību mākslas profesionāļi, tostarp arī valmierieši. Viņi veidoja īpašu stāstu, izceļot vietu unikalitāti un aicinot uz pilsētu palūkoties citādāk. Kustība sasaucas ar vidi, veidojot jaunas attiecības starp cilvēku, mākslu un telpu, kurā dzīvojam.

Kalendārā iemūžināti septiņi deju stili: laikmetīgā deja, balets, mākslas vingrošana, akrobātika, tautas deja, svings un tango, kas atainoti 13 vietās Valmierā. Jāpiemin, ka tās izvēlējās fotogrāfiju autors Alberts Kerstna. “Pavadīt februāra dienu, stāvot aukstā lietū, nav viegli, taču dejotāju pozitīvā attieksme, ko redzam fotogrāfijās, ļauj tā domāt. Visi bija apņēmības un dzīvesprieka pilni. Paldies par to! Es koncentrējos uz dejotāju un kustību, taču arī vieta ir iedvesmojoša, un reizēm rodas trakas idejas. Piemēram, viena no tām – dejotājs krāčainas upes vidū, stāvot uz vienas rokas. Strādājot studijā, var visu kontrolēt, bet, esot dabā, ir jāpieņem tās nosacījumi. Valmiera ir skaista. Apmeklējot kādu vietu pirmo reizi, tā ar mani runā, piedāvā idejas un noskaņu, ko pēc tam cenšos atainot fotogrāfijās. Galvenais aicinājums ir kustēties, dejot un baudīt dzīvi,” stāsta Alberts Kerstna.

Katra kalendāra pamatnīte, veidota no koka vai betona, ir roku darbs. Turpinot mākslinieka pozitīvo aicinājumu, blakus fotogrāfijām apmeties augs, jo Valmierā dzīvojam zaļi, lepojamies ar cilvēkiem, savu pilsētu, lieliskajām idejām un dzīvesprieku, kas šeit mīt.

Alberts Kerstna ir starptautiski atzīts dejas fotogrāfs no Igaunijas. Jau vairāk nekā desmit gadu viņš strādā ar dejotājiem, foto¬grafējot dažādus deju stilu pārstāvjus visdažādākajās vietās.

Kalendārus var iegādāties Valmieras Tūrisma informācijas centrā. Viss suvenīru piedāvājums atrodams šeit.Turpmāk (vismaz līdz 2021.gada 11.janvārim) klienti tiks apkalpoti attālināti, par interesējošajiem jautājumiem atbildot elektroniski [email protected] vai pa telefonu 26332213.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42237306sec.