Talsos aicina izbaudīt izstādi «Caur logu skatoties»

Lietišķās mākslas izstāde "Caur logu skatoties" Talsu novada muzejā ir veltīta Spāres Tautas lietišķās mākslas meistares Mirdzas Strazdiņas (1929 - 2013) piemiņai.

Ekspozīciju veido Talsu novada Ģibuļu pagasta tautas lietišķās mākslas kolektīvu "Kurši" un "Nāmetiņš" rokdarbnieču daudzveidīgie darbi un Mirdzas Strazdiņas darbi no Talsu novada muzeja krājuma un viņas kaimiņu pūralādēm.

Izstādes daudzveidība – adījumi, tamborējumi, šuvumi, izšuvumi, austi audumi, filcējumi un radošas autortehnikas darbi tapuši sadarbībā ar ES un Talsu novada pašvaldības atbalstīto biedrību "Tautas lietišķās mākslas meistardarbnīcas "Kurši" projektu "Japāņu lāpīšanas tehnikas, trikotāžas rotu, seno latvju rakstu zīmju un dabas krāsu sintēze rokdarbos". Projekta norises laikā, piecās meistarklasēs TLMK "Kurši" dalībnieces un citi interesenti varēja iegūt jaunas zināšanas un apgūt dažādas rokdarbu darināšanas tehnikas. Apgūstot krāsu mācības un kompozīcijas pamatus, tika darināti darbi, iedvesmojoties no Ģibuļu pagasta Sūniņu ezera apkārtnes ainavas fotogrāfijām dažādos gadalaikos, kuras cauri gadu ritējumam iemūžinājusi Biruta Austrupa. Otrreiz, izmantojot dažādus trikotāžas audumus, tika darinātas skaistas kaklarotas. "Japāņu lāpīšanas" tehnikas daudzveidību apgūstot, tapa dekoratīvi spilveni un kleitu rotājumi.

Izstādes krāsainību un darbu bagātību papildina arī Mirdzas Strazdiņas dzimtās puses Spāres rokdarbnieces no TLMK "Nāmetiņš" ar adītajiem rakstainajiem cimdiem, zeķēm un maučiem, kuru krāsas saskatītas tās puses mežos, laukos un skaistajā Spāres ezera ūdeņos.

Izstāde apskatāma no 2020. gada 4. februāra līdz 8. martam, bet tikšanās ar izstādes autorēm notiks 8. februārī plkst. 12:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66234899sec.