Notiks meistaru darbu izstāde-tirdziņš «Krīt visbaltākie sniegi»

Līdz 2017. gada 7. janvārim Latgales kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) apskatāma divu Rēzeknes pilsētas Tautas lietišķās mākslas studiju – “Dzīpariņš” un Andreja Paulāna Tautas lietišķās mākslas studijas amata meistaru darbu izstāde “Krīt visbaltākie sniegi”.

Vienā telpā apskatāmi pavisam 15 autoru darbi, visvairāk  šoreiz ir pārstāvētas audēju, rokdarbnieču prasmes. No māla meistariem ir tikai trīs autoru darbi: Līgas Merginas ar rokām veidotie trauki un viens interjera  objekts – māla izlietne, kas arī veidota ar rokām, apdedzināta redukcijā un tāpēc īpaši unikāla, Mihaila Sabanska reducētie trauki, Anatolija Vituškina reducētie un tradicionālie – glazētie trauki. Izstādes ekspozīciju  papildina  skalu pinēja Vladislava Mitčenko darbi un Andra Kačkāna darbnīcā izgatavotās pastalas dažādās krāsās, ādas somiņas. Izstādē darbus var ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties, jo katru dienu klāt ir amata meistars, kas apmeklētājiem paskaidros par darba autoru, tapšanu un palīdzēs ieteikt labāko, kas iepriecinātu tuvāko Ziemassvētku laikā.

Ekspozīcijā šogad bagātīgi ir pārstāvēti plecu lakati – no vilnas, pusvilnas un linu šķiedrām, bagātīgi, dažādās krāsu gammās. Tie ir austi, tamborēti un iederīgi gan aukstās dienās, gan kā tērpa papildinājums, tos gatavojušas Inese Ratniece, Ruta Rancāne, Anita Lukača un citas meistares. Lilija Korkliša  šajā izstādē piedāvā bagātīgu linu šķiedru izstrādājumu klāstu, tie domāti gan ikdienai, gan svētku reizēm, Lienītes Ratnieces adītie cimdi iepriecinās tos, kam patīk pieklusinātas krāsu gammas un saskaņots kolorīts, Anastasijas Langušas adītie cimdi ir kā atceļojuši ciemiņi no Latgales laukiem – koši, spilgti un lietošanā praktiski. Katru jaunu dāmu iepriecinātu Anitas Lukačas un Janīnas Zeļenovas austās linu šalles – dažādās krāsās kā brīnišķīgs tērpa papildinājums.

Ja nepieciešama kāda lielāka dāvana, tad izstādē atradīsiet krāšņas segas, gultas pārklājus un arī galdautus, ja uz galda vēlaties uzsegt linu sedziņu, kas mazliet citādāka – noderēs Annas Svikšas austās sedziņas dažādās krāsās. Varēsiet atrast arī pirts un masāžas dvieļus, kurus darinājusi Felicija Viļuma un, ja Jūsu tautu tērpam pietrūkst jostas, tad noteikti spēsiet izvēlēties kādu no Līgas Gudrikas rūpīgi izpildītajām celainēm, un ticiet, tāda būs Jums vienīgā, jo Līga jostu krāsu salikumus neatkārto!

Un vēl – austas grāmatzīmes, sveces, mājas dekori, somiņas, dekoratīvas piespraudes un citas mīļas lietas, kuru izgatavošanā meistari ieguldījuši zināšanas, prasmes un sirdsmīļumu, lai iepriecinātu mūs Ziemassvētku laikā.

Nāciet uz Latgales kultūrvēstures muzeju un gūstiet prieku!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31293392sec.