Rēzeknē kinofestivāla ietvaros 5. reizi notiks īsfilmu konkurss un 1. reizi bērnu kino diena

No 16. līdz 20. augustam Rēzeknē norisinās V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place", kas jau piekto gadu pēc kārtas skatītājiem piedāvā iepazīt 25 konkursa īsfilmas no 17 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Īslandes, Krievijas, Polijas, Vācijas, Libānas, Gruzijas, Lielbritānijas, Čehijas, Itālijas un Bulgārijas. Savukārt pirmo gadu "Open Place" ietvaros ir sagatavota kino programma bērniem.

V starptautiskā Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāla "Open Place" konkursa īsfilmas Latgales vēstniecībā GORS aicinām baudīt trīs pēcpusdienas – 17., 18., un 19. augustā no plkst. 16.00 līdz 19.00. Pirms seansiem izmantojiet iespēju tikties ar vairāku filmu veidotājiem, kuri viesosies Rēzeknē. Ņemot vērā filmu kopražojumus, festivāla dalībvalstu areāls šogad ir ļoti plašs.

Konkursa filmas, kā allaž, vērtēs starptautiska žūrija – kinorežisors un pedagogs Arvo Iho (Igaunija), kino un teātra aktrise Lilita Ozoliņa (Latvija), kinorežisors Kristiāns Verners (Vācija), lietuviešu izcelsmes spāņu kinorežisors un scenārists Aļģis Arlauskas (Spānija), kā arī kino un teātra aktrise Irina Ševčuka (Krievija). Noslēguma koncertā uzzināsim kinofestivāla uzvarētājus sešās nominācijās: labākais režisors, labākais scenārijs, labākais operators, labākā aktrise, labākais aktieris un Grand Prix, tāpat viens no konkursantiem saņems arī Rēzeknes pilsētas domes speciālbalvu.

Īsfilmu kinofestivāla "Open Place" ietvaros šogad pirmo reizi piedāvājam arī programmu bērniem – svētdien, 20. augustā, no plkst.10.00 līdz 15.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Atbrīvošanas alejā 97) mazajiem skatītājiem izrādīsim vairākas animācijas filmas un divas spēlfilmas, tāpat varēs piedalīties radošajās meistardarbnīcās, būs arī zīmēšana uz asfalta, seju apgleznošana, fotografēšanās multfilmu varoņu tēlos, cukurvate un jautras dziesmas no multfilmām.

Animācijas filmu programma ir tapusi sadarbībā ar filmu studiju "Rija", kas iepriecinās dažāda vecuma bērnus ar muzikālām un sirsnīgām multfilmām: "Dziedošais Hugo un viņa neparastie piedzīvojumi" (2017, Latvija), "Skaitāmpanti" (2016, Latvija), "Joka pēc AlfaBēC" (2011, Latvija), "Kad āboli ripo" (2009, Latvija), "Sarkanais jātnieks" (2009, Latvija), "Eža kažociņš" (2005, Latvija), "Lote no Izgudrotāju ciema" (2006, Latvija, Igaunija), "Zelta zirgs" (2014, Latvija), dienas biļete uz visām animācijas filmām – 2,00 €, ģimenes biļete uz visām animācijas filmām – 5,00 €.

Savukārt piedzīvojumu filmas "Operācija "Arktika"" (2014, Norvēģija) un "Zupas pilsētas slepenā biedrība" (2015, Igaunija) varēs skatīties bez maksas, to demonstrāciju atbalsta Norvēģijas Karalistes vēstniecība un Norvēģijas Filmu institūts sadarbībā ar RIGA IFF programmu Kids Weekend.

Biļetes uz īsfilmu kinofestivāla "Open Place" pasākumiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12676811sec.