Stāmerienā ikviens atradīs atpūtu pēc savas gaumes

Stāmeriena ir kultūras un dabas veiksmīgs savienojums. Kur dabai pietrūcis izdomas, to papildinājis cilvēks, uzbūvēdams savas pilis, parkus, baznīcu...

Gulbenes novada Stāmerienas pagastā ikviens atradīs atpūtu pēc savas gaumes. Nesteidzīgi kultūras mantojuma izziņas gardēži tiek aicināti uz Stāmerienas pili, kur uzsākti pirmie restaurācijas darbi, bet pils telpās iekārtota mākslinieka-advokāta Leo Svempa memoriālā izstāde, kuru papildina dažādu Latvijas mākslas skolu bērnu darbu izstāde "Klusā daba ar zilo šķīvi". Pils vēstures taka, kas vijas no pils gar ezeru pa liepu aleju, iepazīstina ar Stāmerienu pastaigas laikā un liek justies mazliet kā sendienās, vedot pa to pašu ceļu, ko kādreiz staigājuši baroni un baroneses. Bet kopā savijušies ozoli pils parkā glabā dārznieka un barona meitas mūžīgās mīlestības noslēpumu. Kā balts un cēls gulbis ezera krastā stāv Stāmerienas Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīca, kura ikvienu garāmbraucošo cenšas sveicināt ar kalnu kristālu spīdēšanu kupolu krustos.

Gleznu cienīgas ainavas ļauj iepazīt kuģītis "Bērze", kas līgani izšūpos pa Stāmerienas ezeru, čukstot ausī stāstu par Stāmerienu. Kuģītis labprāt būs kopā ar jums arī jūsu īpašajās svētku dienās.

Arī tiem, kuri uz ūdens vēlas atpūsties aktīvāk, ir piedāvājums – atpūtas komplekss "Zušu nams" piedāvā laivu, ūdens motociklu, katamarānu un kutera nomu, "Xalianse" iznomā SUP dēļus, bet pie atpūtas kompleksa "Sonāte" pa ūdens virsmu var ripot ūdens bumbā.

Stāmerienas pagasta ainavas iespēja baudīt arī uz velosipēdiem, kurus piedāvā "Xalianse". Par maršrutiem un kartēm aicinām interesēties tūrisma informācijas centrā "Stāmeriena", Stāmerienas pilī!

Bet, ja vasara šķiet īstais laiks, lai iepazītu, kādi darbi ir lauku saimniecībā, tad čakli skatītāji un palīgi noderēs saimniecībā "Dzelzavieši", kur varēs gan pabarot, gan apmīļot dažādus dzīvnieciņus: trušus, aitas, kazas, zirgus un citus. Ja vairāk interesē zirgi, būsiet gaidīts viesis "Pilssētu" pagalmā. Saimniecība piedāvā zirgu apskati, kā arī izjādes zirga mugurā un izbraucienus pajūgā. Kā uzcept maizīti uz iesma vai pēc senām latviešu tradīcijām, parādīs un iemācīs saimniecības "Birzupes 2" saimnieks Vilis Kļaviņš. Papildus piedāvājumā - siera siešana, kā arī mājās gatavota vīna un degvīna degustācija.

Ja atpūšoties gribas pārbaudīt savu loģisko domāšanu, tad stundu ilga izlaušanās spēle "Xaliansē" būs piedzīvojums ikvienai komandai.

Kad iepazīta daļa no Stāmerienas pagasta, laiks parūpēties par vēdera priekiem – to varēsiet izdarīt kafejnīcās "Sonāte" un "Vonadziņi". Tur tiek piedāvātas gardas maltītes gan ikdienā, gan svētkos. Bet pirms vai pēc izbrauciena ar kuģīti, veikals "Viesturi" veldzēs ar gardu saldējuma kokteili, ko varēsiet baudīt āra terasē.

Ikdienas rūpes ļaus aizmirst atpūtas komplekss "Ziedugravas" ar pirtiņu, ūdenspriekiem, bērnu rotaļu laukumu un poniju. Savukārt īstu dziedniecisku pirti piedāvā Viktors Podziņš, kurš jums individuāli pagatavos skrubi no vietējām izejvielām.

Un der atcerēties, ka uz Stāmerienu no Gulbenes un atpakaļ joprojām divas reizes dienā ceļu mēro Gulbenes-Alūksnes bānītis.

Sīkāku informāciju par visiem Stāmerienas pagasta tūrisma piedāvājumiem atradīsiet mājaslapā www.visitgulbene.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17106891sec.