Mācies un atpūties leģendu apvītajā zemē Velsā

Plānojot ceļojumu uz ārzemēm, svarīgi izvēlēties pievilcīgāko un interesēm atbilstošāko galamērķi. Dabas mīļotājiem un vēstures interesentiem piemērota izvēle būtu noslēpumainā Apvienotās Karalistes zeme Velsa. Klinšainās kalnu grēdas, smilšainās pludmales, viduslaiku pilis un pazemes alu labirinti, leģendas un nostāsti par fejām, karali Artūru un Apaļā Galda Bruņiniekiem neatstās vienaldzīgus pat visprasīgākos ceļotājus!   

Velsas Nacionālais botāniskais dārzs

Botāniskais dārzs apvieno vēsturiskas un futūristiskas ēkas, dārzkopības ekspozīcijas un ziedu pļavas, romantiskas pastaigu takas gar ezeriem, kuros izveidotas neparastas ūdens skulptūras, kā arī suvenīru veikaliņus un kafejnīcas. Apmeklētāji var ieraudzīt Austrālijas mežu ugunsgrēku sekas, atvilkt elpu Spānijas olīvu birzē un aplūkot bezgala skaistu Čīles fuksiju kolekciju. Savukārt austrumu kultūras cienītāji noteikti novērtēs Japāņu Dārzu un ķiršu koku greznumu. Dārza lepnums ir Lielā Siltumnīca (the Great Glasshouse), kuru radījis pasaulslavenais arhitekts Normans Fosters. Stikla kupola iekšienē atrodas Vidusjūras ainava ar 6 metrus dziļu aizu. Akmeņainas terases mijas ar ūdenskritumiem un maziem strautiņiem, bet ezers nodrošina atbilstošu mikrovidi.

Langolenas kanāls un Pontcysyllte akvedukts

Langolenas kanāls, kas atrodas starp Anglijas un Velsas robežu, piesaista gan vietējos, gan ārvalstu ceļotājus, pateicoties elpu aizraujošajai dabas ainavai un iespaidīgajām inženiertehniskajām būvēm. Kanāla apkārtne  ir iecienīts pārgājienu maršruts – pa ceļam iespējams apskatīt gleznaino Horsšū (Horseshoe) ūdenskritumu un Bleika (Blake) dīķi, kā arī tradicionālos Lielbritānijas ciematus ar gadsimtiem senu vēsturi.  

Ne mazāk populārs ir Pontcysyllte akvedukts, pa kuru kanāls šķērso Dī upi. Tas ir augstākais (38 m) un garākais (307 m) akvedukts Lielbritānijā. Tūristi var izbaudīt neaizmirstamu braucienu laivā vai nelielajā baržā, vai šķērsot akveduktu kājām. Šī vieta ir iekļauta Pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

Velsas pilis

Velsā atrodas neskaitāmas vēsturiskas pilis, bet četras no tām iekļautas UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Caernarfon pils ir, iespējams, pati populārākā starp daudzajām Velsas pilīm, galvenokārt unikālo daudzstūru torņu dēļ. Tieši šeit 1824. gadā dzimis pirmais Velsas princis. Milzīgā Harlech pils tika uzbūvēta neticami ātri – tikai 13 gadu laikā. Pateicoties neparastajam apļveida dizainam, tā bijusi praktiski neieņemama. Conwy pils ir īsteni karaliska ar diviem nocietinātiem ieejas vārtiem, astoņiem torņiem, lielo zāli, pieņemšanas zālēm un milzīgu virtuvi. Savukārt Beaumaris pils ir īstens 13. gadsimta būvniecības meistardarbs – to raksturo tradicionālas proporcijas un perfekta simetrija.

„Dan yr Ogof” National Showcaves of Wales

„Dan yr Ogof” Velsas Nacionālais pazemes alu centrs ietver 10 dažādas atrakcijas un apskates objektus visai ģimenei. Trīs atšķirīgi alu labirinti sniegs Jums neaizmirstamu pazemes piedzīvojumu – Cathedral Cave Jūs dosieties pastaigā caur milzīgām, vairākus miljonus gadu vecām alām, lai pašā ejas galā apbrīnotu 12 metrus augstu pazemes ūdenskritumu kaskādi, Dan-yr-Ogof ir nepilnu kilometru garš, grezni dekorēts pazemes tunelis, savukārt Bone Cave Jūs uzzināsiet, kādēļ tur apglabāti 42 cilvēku skeleti un kādiem nolūkiem senči izmantoja šīs alas. Bērniem un jauniešiem noteikti patiks viena no pasaules lielākajām dinozauru modeļu kolekcijām – vairāk nekā 200 eksemplāru. Centrā iespējams arī sasveicināties ar majestātiskajiem Šīras zirgiem un apmeklēt Dzelzs laikmeta ciematu un muzeju.

Snowdonia nacionālais parks

Dabas mīļotājus noteikti neatstās vienaldzīgus Snowdonia nacionālais parks. Dibināts 1951. gadā, tas ir lielākais dabas parks Velsā. Milzīgo teritoriju apdzīvo vairāk nekā 26 000 iedzīvotāju, un parku ik gadu apmeklē 6 miljoni tūristu. Lielāko daļu teritorijas aizņem kalni, tajā skaitā visaugstākās virsotnes Velsā. Apmeklētāji var apbrīnot dabas skaitumu, pastaigājoties pa 2380 kilometrus garajām pārgājienu takām vai izbaudot izjādi ar zirgiem. Pa ceļam iespējams sastapt tādus dzīvniekus kā ūdrus, Eiropas seskus, savvaļas kazas un caunas, kā arī ieklausīties lielā piekūna un zivju ērgļa dziesmā.

Ja arī Jūs vēlaties izbaudīt mežonīgo dabas skaistumu, EC Durbe iesaka apvienot atpūtu un angļu valodas mācības The Mulberry School of English pašā Velsas sirdī! Tikai līdz 31. janvārim īpašs piedāvājums – piesakieties mācībām laika posmā no 16. janvāra līdz 7. aprīlim un izvēlieties savu atlaidi – 50% atlaidi mācību maksai vai bezmaksas mācības vienai personai, dodoties apgūt angļu valodu divatā. Vairāk informācijas EC Durbe mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12072301sec.