Viss ir galvā: kā izpildīt apņemšanos Jaunajā gadā sportot?

Iespējams, gada pirmajās dienās sporta zālē tiks izliets vairāk sviedru nekā visa mēneša laikā. Diemžēl starp fiziskajiem treniņiem Jaunā gada darbu sarakstā bieži vien tiek piemirsta garīgā vingrināšanās. Fitnesa trenere Ramona Simona Mežgaile un Samsung Electronics Baltics sniedz padomus prāta noskaņošanā, lai iecerēto izdotos ne tikai sasniegt, bet arī noturēt.

Ar reālismu pret vilšanos

Kustības MomyFit trenere un trīs bērnu māmiņa Ramona Simona Mežgaile savā praksē novērojusi, ka cilvēki, kuri piedzīvo vilšanos un zaudē motivāciju, visbiežāk cer uz nereālām lietām. Lai nenāktos vilties, jābūt reālam savu mērķu definēšanā un arī realizēšanā – nedēļas laikā “nodedzināt” gada laikā uzkrāto var būt neiespējamā misija, turpretim veselīgu pusdienu gatavošana mājās ir reālāk izpildāms plāns.

Mērķa definēšanas spēks

Tāpat, uzstādot mērķi, sevi nevajadzētu salīdzināt ar citiem, jo pats galvenais ir būt labākam par savu vakardienas “es”. Svarīgi arī apzināties, ka ir divu veidu mērķi – sapņu un reālistiskie. Sapņu mērķi ir lieliski, jo tie palīdz pamodināt motivāciju un sākt rīkoties, bet ar laiku šī degsme var noplakt, it īpaši, ja neizdodas realizēt iecerēto. Lai izvairītos no vilšanās, tā vietā, lai uzreiz „nomestu 10 kilogramus”, sākumā apņemies „atbrīvoties no pirmā liekā kilograma”. Sadalot savu lielo sapni mazākos un reālistiskākos mērķos, nezudīs motivācija, jo visu laiku būs redzams progress.

Konkrētība kā panākumu atslēga

Ramona Simona iesaka mērķi uzstādīt tā, lai tas būtu gana specifisks, būtisks, reāli sasniedzams un nomērāms laikā. Piemēram, tas varētu skanēt šādi – lai veicinātu savu veselību, izskatu, pašsajūtu un iedvesmotu ģimenes locekļus rūpēties par sevi, apņemos 2 mēnešus 5 reizes dienā ēst tikai pašu gatavotu un veselīgu ēdienu. To kā atgādinājumu sev var piespraust redzamā vietā gan mājās, gan darbā. Lai pieturētos pie mērķiem, Ramona pati ikdienā izmanto vairākus palīglīdzekļus – uztura plāna aplikāciju MyFitness Pal un Samsung Gear Fit2 viedaproci, kas uzrāda veiktās aktivitātes, to intensitāti, un ir palīgs gan pašas treniņos, gan vadītajās nodarbībās.

Kā izmantot 24 stundas?

“Ja tu vēlies atbrīvoties no liekā svara, bet vairākus mēnešus un gadus neko nesāc darīt, tad tev tas nav uzstādīts par prioritāti. Prioritāte ir tas, ko tu reāli izdari,” saka fitnesa trenere. Ir ļoti daudz veidu, kā izmantot diennaktī pieejamās 24 stundas – domājot par mērķi, ierobežo nesvarīgās vai neproduktīvās aktivitātes, tā vietā, lai veltītu laiku veselīgu maltīšu pagatavošanai, treniņiem vai aktīvai atpūtai ar ģimeni. Tam, kā fiziskās aktivitātes palielinās līdz ar paradumu maiņu, visērtāk sekot līdzi aplikācijā viedtālrunī vai viedaprocē.

Progress – spēcīgākā motivācija

Lai redzētu rezultātus, tie ir jāmeklē pareizajās vietās – nepietiek vien ar uzkāpšanu uz svariem. Ķermeņa pārvērtības ir salīdzinoši lēns process, tāpēc, lai saglabātu motivāciju, pievērs uzmanību tam, kā mainās tavs ķermenis dažādos aspektos – reizi mēnesī nofotografējies no priekšas, sāniem, mugurpuses un izmēri ķermeņa apkārtmērus. Paslavējot sevi, neskaties uz to, cik tālu vēl ir jāiet, bet uz to ceļa posmu, kas jau paveikts.

Bez atpūtas nav sasniegumu

Lai ikdienā izskatītos un justos labi, astoņu stundu miegs ir tikpat būtisks kā pilnvērtīgs uzturs un adekvātas fiziskās aktivitātes. Ja cilvēks sev nozog atpūtas brīžus, samazinās viņa darba spējas, krītas imunitāte, palielinās stress, veidojas nelabvēlīga hormonālā vide, samazinās paškontrole un pat uzkrājas liekais svars.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34136605sec.