10 lietas, kuras iemācās un izbauda ceļojot vienatnē

Pajautā ceļotājam kurš ceļo vienatnē, vai viņam patīk ceļot vienam. Viņš, visticamāk jums pateiks, ka neparko negribētu mainīt savu ceļošanas veidu. Protams, sākumā ir pagrūti ceļot vienatnē, tomēr vēlāk pierod, bet tas ir atkarīgs no cilvēka. Cits ir vienpatis un viņam šis ceļošanas veids ir vislabākais.

Kādi tad ir ieguvumi no ceļošanas vienatnē?

1.Atgriežas mājās ar daudz jauniem draugiem

Esat ievērojuši ka cilvēki ir atvērtāki ja satiek vienu cilvēku nevis cilvēku baru. Ja jautājat kaut ko vietējam iedzīvotājam tad viņam ir vieglāk atbildēt vienam cilvēkam, nevis cilvēku grupai. Tā tiek nodibināts acu kontakts un tiek iegūta sava veida uzticība. Kā arī, jums ir vieglāk kaut ko sarunāt ar cilvēkiem tad, ja esat viens, tādā veidā iegūstot daudzus draugus.

2.Varat sadarboties ar vietējiem

Vietējie ir atvērtāki un ziņkārīgāki tad, kad ceļojat vienatnē, jo viņus mazliet biedē lielais cilvēku bars kas parasti ierodas. Jums būs vieglāk uzsākt sarunu, vai visdrīzāk viņi paši to vēlēsies uzsākt un izjautās jūs par visu iespējamo. Pie tam ja cilvēks ceļo vienatnē, tad viņam ir vieglāk palīdzēt nekā tad ja ir ieradusies pēc palīdzības tūristu grupa.

3.Jūs esat brīvs piedzīvojumiem un varat doties kur vēlaties

Nav nepieciešami kompromisi, kad ceļojat vienatnē. Nav jānomierina draugs, kad viņš vēlas ēst, kā arī nebūs jāklausās sūdzībās par to ka viņam nepatīk laiks, ka viņu sakoda odi džungļos. Kad ceļojat viens jūs varat izdomāt uz kurieni ceļot, kad un cik ilgi vēlaties.

4.Iegūsti izpratni par galamērķi, ko apmeklē

Ceļojot vienatnē, jūs vairāk iegrimstat tajā ko apskatāt, ievērojat ļoti daudzas vietas, kas ir apkārt. Ja esat ar draugu, jūs noteikti neievērosiet to visu kā tad ja esat viens, pie tam visdrīzāk nepievērsīsiet tik lielu uzmanību apskates objektam. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs, kad esat kopā ar draugu noteikti runāsieties, tādā veidā palaižot visu garām.


5.Ir kaut kas aizraujošs ceļot uz vietu, kur tevi neviens nepazīst

Dažiem ceļošana vienatnē ir kā jaunas dzīves sākums. Jūs neviens nepazīst un jūs varat pretī stāvošajam cilvēkam stāstīt par sevi to ko vēlaties. Jums nav jāstaipa līdzi tā teikt “bagāža” no pagātnes un jūs varat uzelpot, jo nevienam ar ko sarunāsiet nebūs priekštata par jums, kas saistās ar pagātnes notikumiem.

6. Laiks vienatnē ir veselīgs, bet bieži mēs to neizbaudām pietiekami

Laiks ko pavadāt ceļojot vienatnē ir veltīts tikai jums un jūsu domām. Tā ir iespēja pārdomāt visu kas noticis ar jums un kas tikai varētu notikt. Tā kā esat vienatnē, tad jārēķinās ar to, ka prātā nāks arī sliktas atmiņas, bet tas ir labi, jo jums jāmācas ar tām sadzīvot un mācīties no tām.

7.Attālums un ceļošana vienatnē palīdz jums saprast kas ir svarīgākie cilvēki jūsu dzīvē

Attālums jums palīdzēs saprast cik svarīgi jums ir tie cilvēki, kas palikuši mājās. Palīdzēs atgādināt cik daudz jums viņi ir devuši un cik svarīgi ir it īpaši tie cilvēki, kurus uzskatāt par pašsaprotamiem.

8.Distance palīdz saprast kuriem cilvēkiem jūs neesat svarīgs

Attālums palīdz saprast un apjaust to kuri cilvēki par jums uztraucas un kuriem jūs esat svarīgs un arī to kuriem nē. Laikā kad ceļojat jūs pārskatāt un atceraties visu kas noticis ar jums un arī par cilvēkiem, kas ir ar jums. Bieži nākas saprast, ka īstenībā otrs cilvēks neko nedod pretī, kā tu to dari.

9.Kad paliekat vientuļš, tad jūs paliekat radošs

Vienatnē paliek skumji un garlaicīgi un lai kliedētu garlaicību ir kaut kas jādara. Šajā laikā jūs varat atklāt savas zīmēšanas prasmes, iespējams prātā ienāks biznesa ideja, vai ieraudzīsiet savu dzīves aicinājumu.

10.Dažreiz ir tik jautri izlikties ka esi vienīgais tūrists pasaulē

Vai tas nav mazais sapnis, ceļojot vienatnē atklāt kādu jaunu vietu, kur neviens cits vēl nav bijis? Tas būtu tik jauki. Ja dodaties uz vietu, kas nav populārākā tūristu apskates vieta, tad iespējams sanāks sēdēt autobusā vienam pašam, kas raisa fantāziju par to ko jūs ieraudzīsiet un atklāsiet.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16362119sec.