Jaunākās tendences piedzīvojumu ceļojumu jomā

Ir cilvēki, kam atvaļinājuma ceļojums saistās ar gulēšanu pludmalē un zviedru galdu viesnīcā. Bet ir citi, kam vajag ko vairāk, kas nevar nosēdēt mierā, kam laba atpūta nozīmē – piedzīvot jaunas, nebijušas izjūtas un notikumus, izaicināt sevi, saņemt adrenalīna devu. Un pēdējo pasaulē kļūst arvien vairāk, tādēļ arvien populārāka tendence tūrismā ir piedzīvojumu ceļojumi.

Ja vēl ne tik sen piedzīvojumu ceļojumi tika uzskatīti par atsevišķu indivīdu – dīvainu ekstrēmistu vai dīkdienīgu jauniešu nodarbi, tad pēdējos gados tas tā vairs nav – arvien vairāk cilvēku, arī visnotaļ "normālu" novērtē piedzīvojumu burvību. Un tūrisma organizatori steidz sagādāt viņiem piemērotu piedāvājumu.   

Doties piedzīvojumā – tas tradicionāli nozīmējis doties pārgājienos, laivu braucienos, kāpt kalnos, pieveikt virvju trases, doties safari, braukt suņu kamanās, laisties pa upi kajakos .. un daudz, daudz citu iespēju. Kas tad ir mainījies, kas jauns tiek piedāvāts? Būtiskākā tendence ir paplašināt izpratni par piedzīvojuma jēdzienu, līdztekus fiziskajām aktivitātēm, kas līdz šim piedzīvojumos bija dominējošas, piedāvājot piedzīvojumu visām maņām, kā miesai tā garam. Jā, ceļotāji joprojām var doties straujūdens raftingā, bet pēc tam – uz kulinārijas nodarbību vietējā ģimenē, tā gūstot ieskatu tautas dzīves veidā, un izbaudot neparastu kulināro pieredzi. Tuvāka vietējo kultūru iepazīšana, personiski kontakti arī ir jaunās piedzīvojuma izpratnes daļa. Tāpat jaunās tendences ietver personiskāku pieeju no tūrisma aģentūru puses – klientiem tiek izstrādāti tieši viņu iespējām, interesēm, temperamentam piemēroti ceļojumi.  

Iemesli, kas pamudina arvien vairāk cilvēkus paplašināt savas ceļojuma izpratnes robežas, ir šādi – iespēja izbaudīt neskarto dabu, piepildīt savas dzīves lielos sapņus, kvalitatīvi pavadīt laiku ar ģimeni. Mūsdienās arī ir augusi cilvēku dzīves kvalitāte, pieejama labāka veselības aprūpe, tā rezultātā arī vecāka gadagājuma ceļotāji vēl ir gana aktīvi, zinātkāri un fiziski spējīgi doties neparastākos ceļojumos. Arvien vairāk ģimeņu dodas ceļojumā kopā trīs un vairāk paaudzes.  

Piedzīvojumu ceļotāju iecienītākie sapņu galamērķi ir Islande, Ekvadora un Galapagu salas, Kostarika, Čīle/Patagonija, Jaunzēlande un Peru.

 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86345506sec.