Kaut kas neticams – pieprasīti kļūst ceļojuma imitēšanas pakalpojumi

Ceļot, neizejot no savas istabas … mājas apstākļos radīt sev ilūziju par atrašanos ceļojumā, turklāt samaksājot par to bargu naudu … Pirmajā brīdī šāda ideja šķiet absurda! Jo nekas taču nespēj aizstāt īstu ceļojumu, īstas sajūtas, emocijas, būšanu kustībā. Kādēļ gan nedoties īstā ceļojumā, ja vari to atļauties? Tomēr, izrādās, šāds savāds ceļojumu pakalpojumu veids kļūst arvien populārāks, un tam ir savi iemesli, daļa no tiem pat gaužām loģiski.

Londonas luksusa ceļojumu kompānija ”Brown + Hudson” sākusi saviem klientiem piedāvāt visnotaļ ekskluzīvu pakalpojumu ”Ceļojums apkārt manai istabai”. Šis piedāvājums paredzēts pamatā aizņemtiem darījumu cilvēkiem, kuriem konstanti ir grūtības atrast laiku savai privātajai dzīvei. Kompānijas pārstāvji teic, ka pakalpojuma ideju smēlušies no tiem daudzajiem gadījumiem, kad viņu ārkārtīgi noslogotie klienti ieplāno un pasūta ekskluzīvu sapņu ceļojumu, bet pēdējā brīdī, par milzu sarūgtinājumu savai ģimenei, jau atkal to atceļ.     

 Neklātienes „ceļojumu” mērķis ir maksimāli pietuvināti realitātei radīt cilvēkam ceļojuma sajūtu pašam savās mājās. Iegūt ceļojuma iespaidus, izvairoties no reāla ceļojuma grūtībām. Iespējas ir plašas – jau sākot ar to, ka „ceļotājam” tiek uzlikts realitāti virtuāli imitējošs komplekts – speciālas brilles un austiņas, kas ļauj vizuāli un fonētiski iztēloties atrašanos savā „galamērķī”. Ir iespējams, piemēram, ataicināt uz māju īstu marokāņu pavāru, kurš jums gatavos autentiskas maltītes un radīs īstu Fēsas vecpilsētas atmosfēru ar visām tās smaržām un garšām. Ja nenotikušais ceļojums bijis safari Āfrikā vai ekspedīcija uz Galapagu salām, kā gidu varat nolīgt savvaļas dzīvnieku ekspertu, Čārlza Darvina mazmazmazdēlu Randalu Keinsu. Nekas gan nebija teikts par attiecīgās valsts klimatisko apstākļu rekonstrukciju klienta dzīvoklī, bet gan jau ka arī tas ir risināms jautājums.

Par neklātienes ceļojumu pakalpojumu liela interese ir no augsta ranga biznesmeņu puses, kuri vēlas saviem padotajiem, klientiem un konkurentiem radīt iespaidu, ka atrodas tālu prom, bet patiesībā sēž savā dzīvoklī un no turienes visu kontrolē. Viņiem ceļojumu kompānija sagādā drēbes, kas smaržo raksturīgi izvēlētajai vietai, suvenīrus, ar fotošopu veidotas „ceļojuma” fotogrāfijas, draugiem atsūtītas pastkartes, ierakstus sociālajos tīklos, ticamus ceļojuma iespaidu stāstus un pat „apmeklētajai” valstij raksturīgas anekdotes. Konspiratīvajā plānā padomāts par visu – piemēram, ja kāds nejauši piezvana uz viesnīcu, kur klients it kā atrodas, saņem atbildi, ka „X kungs pašlaik ir baseinā”.    

Uz jautājumu, vai neiznāk tā, ka ceļojumu kompānija rosina cilvēkus atteikties no ceļošanas, tās pārstāvji atbild noliedzoši – viņu uzdevums esot dot cilvēkiem satriecošos ceļojuma iespaidus, un klientiem ir iespēja izvēlēties, kādā formātā šos iespaidus vēlas saņemt. Un ir cilvēki, kas izvēlas realitāti imitēt.

Ceļojumu imitēšanas koncepts paver iespēju arī piedāvāt īstam ceļojumam pietuvinātus  iespaidus cilvēkiem, kam reāli ceļojumi patiešām nav iespējami, piemēram, ierobežotu fizisko iespēju vai veselības problēmu dēļ. Un tā jau patiesi ir laba ziņa.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24014688sec.