Deviņas vienkāršas ierīces, kas palīdzēs ceļojuma laikā neuztraukties [2]

Jebkura veida atpūtu nav iespējams izbaudīt pilnībā, ja prāts atrodas "kur citur". Īpaši dodoties ceļojumos, kad vajadzētu ļauties atpūtai un "atslēgties", visādi mazi sīkumi un uztraukumi var izbojāt visu braucienu. Tāpēc piedāvājam iepazīties ar deviņām mazām ierīcēm, kas var palīdzēt ceļojuma laikā neuztraukties par dažādām lietām.

Bagāžas slēdzene

Teju katrs ir dzirdējis stāstus par to, ka lidostā vai viesnīcā kaut kas ir pazudis no somas. Pat ja šādi stāsti sastāda 0,000% no ceļojumu stāstiem, cilvēki ir ieraduši prātā paturēt domu, ka "kaut kas varētu pazust", ja atstāj savas mantas nepieskatītas. Tāpēc iesakām iegādāties ceļojuma somas slēdzeni. Tā noderēs ne tikai lidostā vai viesnīcā, bet arī pārpildītā sabiedriskajā transportā – jo garnadži ir veikli! Šādas slēdzenes var iegādāties pat lētāk nekā par 5 eiro.

Bagāžas izsekotājs

Attīstoties tehnoloģijām, šobrīd ir iespējams iegādāties arī bagāžas izsekotāju, ko ievietot somā un tiešsaistē redzēt kur atrodas Tava soma. Šādi var izsekot arī savām atslēgām, makam un citām lietām. Cena – ap 20-50 eiro.

Ceļojumu apdrošināšana

Jā, apdrošinot ceļojumu, iespējams gulēt (un ne tikai) daudz mierīgāk. Ja pazaudēsi savu bagāžu – apdrošināšanas kompānija par to samaksās. Ja nokavēsi lidmašīnu, jo, piemēram, metro izdomājuši streikot – arī par to maksās apdrošinātājs.

Mājas drošības sistēma

Lai justos droši, ka mājās viss ir kārtībā, iespējams izvietot mini-kameras vairākās vietās mājā (vai ārpus tās), kuras caur WI-FI tīklu pieslēdzamas internetam. Šo kameru tiešsaisti tad vari redzēt savā mobilā telefona aplikācijā (piemēram, "Nest") un jebkurā brīdī redzēt, ka "mājās viss ir kārtībā".

Mazie ceļojuma svari

Ja dodoties ceļojumā, visdrīzāk trīs reizes nosvērsi savu somu, lai tā ietilptu nepieciešamajā svarā, atgriežoties šāda iespēja var nebūt. Tāpat – soma taču būs pilnāka ar visādiem labumiem, kurus vedīsi ģimenei un draugiem. Šajā gadījumā noderēs nelielie ceļojuma svari (kuri ir kabatas baterijas lielumā un sver ap 100 gramiem), ar kuriem vari nosvērt savu somu pirms doties uz lidmašīnu.

RFID signālus bloķējošs ceļojuma maks

Laikā, kad ar maksājumu kartēm iespējams veikt maksājumus karti tikai "nopīkstinot", arī zagļi seko līdzi tendencēm un māk šīs kartes nolasīt arī "pa gabalu", ievācot gan datus, gan arī naudu. Maks, kas bloķē RFID signālus, īpaši braucot uz trešās pasaules valstīm, var lieki noderēt. Cena – ap 20 eiro.

Power bank jeb pārnēsājamais lādētājs

Būsim godīgi – bez telefona vairs neceļo neviens. Lai atrastu kur iet, mēs skatāmies savā viedtālrunī. Lai iemūžinātu ceļojuma momentus – atkal lietojam telefonu. Tomēr ja tas izlādējas, tad mūsu plāni tiek izbojāti. Tāpēc iesakām ceļojumā līdzi ņemt pārnēsājamo lādētāju jeb power bank. To cenas atkarīgas no jaudas, taču maksā sākot ar 10 eiro.

Fitbit vai jebkura cita fitnesa aproce

Aproce, kas seko taviem soļiem un citām fiziskām aktivitātēm īpaši noderēs cilvēkiem, kas ceļojumu laikā vēlas baudīt vietējo ēdienkarti pilnā mērā. Ar aproci, kura nav jāieslēdz vai jāizslēdz, dienas beigās skaidri zināsi cik soļus, kilometrus un kalorijas esi nogājis. Tāpat aproce arī seko līdzi tavam miegam, piefiksējot cik stundas esi nogulējis. Maksā šāda ierīce ap 50 eiro.

Pludmales seifs

Jā, tieši tā – lai varētu justies droši par savām mantām, spēlējot volejbolu vai dodoties ūdenī un nevajadzētu savām mantām likt virsū dvieļus vai kādam obligāti "dežurēt" pie somām, ir izveidots pludmales seifs – pārnēsājama un viegla ierīce, kurā iekļūt var ar atslēgu vai PIN kodu. Šāda ierīce noteikti apgrūtina potenciālā zagļa iespējas un atturēs no "telefona pagrābšanas". Izskatās šis seifs pēc parastas somiņas, taču patiesībā ir veidots no metāla, kuru no "pagrābšanas" atturēs velosipēda slēdzenei līdzīgs mehānisms – kad aizver somu, pieslēdz to pie krēsla vai staba vai vienalga kā cita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 mahinators 04/19/2017 14:30 Tad labāk slēdzeni nepirkt pa 5EUR vai lētāk.... tas ir tas pats, kas paņemt piecīti un noslaucīt vienu vietu! Domājiet līdzi ko rakstiet.... muļķibas nekas vairāk... bet ir cilvēki, kas tam tic .... skumhji

2 mahinators 04/19/2017 14:30 Tad labāk slēdzeni nepirkt pa 5EUR vai lētāk.... tas ir tas pats, kas paņemt piecīti un noslaucīt vienu vietu! Domājiet līdzi ko rakstiet.... muļķibas nekas vairāk... bet ir cilvēki, kas tam tic .... skumhji

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38600421sec.