Populārāko aviokompāniju rokas bagāžas nosacījumi

Bagāžas kravāšana ceļojumam nekad nav vienkārša. Īpaši, ja līdzi gribas paņemt tik daudz, bet somu svars un skaits ir limitēts. Tad var gadīties arī tā, ka no lielās bagāžas lidostā ir jāņem kas ārā, jo svars ir pārāk liels. Tāpēc, lai izvairītos no šādām nepatīkamām situācijām, skaidri uzzini, kādi konkrētajai lidsabiedrībai ir nosacījumi attiecībā uz bagāžu. Turklāt neaizmirsti, ka arī rokas bagāžai ir stingri izmēru un svara nosacījumi, kas ir jāievēro.

Iepazīsties ar dažu lidsabiedrību rokas bagāžas pārvadāšanas nosacījumiem un esi sagatavojies un izvairies no laiku kavējošām procedūrām.

"airBaltic" – lidmašīnas salonā ir atļauts pārvadāt vienu rokas bagāžas vienību, kas atbilst izmēriem: 55 cm x 40 cm x 20 cm un vēl vienu personīgo mantu, kas ir ne lielāka kā 30 cm x 40 cm x 10 cm. Šie nosacījumi atbilst, ja pasažieris ceļo ar Basic vai Premium biļeti.

Savukārt, ja lido ar Business vai PINS VIP karti, tad ir atļauts lidmašīnas salonā ņemt divas rokas bagāžas vienības, kur katra ir ne vairāk kā 55 cm x 40 cm x 20 cm liela, kā arī vienu personīgo mantu, kas ir ne lielāka kā 30 cm x 40 cm x 10 cm liela. Kā personīgā manta var būt, piemēram, rokassoma, datora soma, fotoaparāta soma, lietussargs.

Rokas bagāžas un personīgas mantas kopējais svars nevar pārsniegt 8 kg, ceļojot ar Basic vai Premium biļeti.

Vairāk informācijas: airbaltic.com/lv

"Ryanair" – izmantojot šīs lidsabiedrības pakalpojumus, lidmašīnas salonā klientiem ir ļauts ņemt rokas bagāžu, kas izmēros atbilst šiem nosacījumiem: 55 cm x 40 cm x 20 cm un svars nav vairāk kā 10 kg. Šai bagāžas vienībai papildu ļauts salonā ņemt vēl vienu - mazāku somu izmēros 35cm x 20cm x 20cm. Tomēr "Ryanair" stjuarti, ierasts, ir labvēlīgāki nekā citu kompāniju pārstāvji un īsti neskatās uz lidotāja "paunām", ja vien tās nav acīmredzami neatbilstošos izmēros! Uz šo gan iesakām akli nepaļauties, tikai pieminam, lai lieki nestreso par 0,5 kilogramus smagāku somu nekā atļauts!

Vairāk informācijas: ryanair.com (angliski) Kā arī latviešu valodā - ryanairlv.lv

"WizzAir" – katra persona līdzi salonā var ņemt kabīnes bagāžu, kas atbilst izmēriem: 42 cm x 32 cm x 25 cm. Salonā var ienest arī tādas lietas kā mēteli, mobilo telefonu, bērniem, kuri jaunāki par diviem gadiem, lidojuma laikā izmantojamo pārtiku, saliekamos bērnu ratiņus vai nelielu bērnu gultiņu, kā arī kruķu pāri personai ar fizisko spēju traucējumiem.

Vairāk infromācijas: wizzair.com/lv-lv

"Aeroflot" – biznesa klases ceļotājiem salonā līdzi ir atļauts ņemt vienu rokas bagāžas vienību, kas nav smagāka par 15 kg, komforta klases ceļotājiem – vienu vienību, kas nav smagāka par 10 kg, bet ekonomiskās klases ceļotājiem arī vienu bagāžas vienību, kas savukārt nevar būt smagāka par 10 kg.

Savukārt visiem ceļotājiem jāievēro, ka bagāžas lielums, ņemot vērā trīs somas malu izmēru summu, nevar pārsniegt 115 cm.

Vairāk informācijas: aeroflot.ru/ru-en

"Norwegian" – ceļotājiem, kuri izmanto "LowFare", "LowFare+", "Premium" biļetes, ir atļauts kā rokas bagāžu ņemt vienu vienību, kas ir ne lielāka kā 55 cm x 40 cm x 23 cm liela. Kā arī vienu personīgo lietu, kas ir ne lielāka kā 25 cm x 33 cm x 20 cm liela. Kopējais bagāžas svars nevar būt lielāks par 10 kg.

Turpretī tie, kuri izmanto "Flex", PremiumFlex" biļetes, atļauts lidmašīnas salonā ņemt līdzi vienu bagāžas vienību, kas ir ne vairāk kā 55 cm x 40 cm x 23 cm liela. Un līdzi var ņemt arī vēl vienu personīgo lietu, kas atbilst izmēriem: 25 cm x 33 cm x 20 cm. To kopējais svars nevar būt lielāks par 15 kg.

Vairāk informācijas: norwegian.com/uk

Kā arī pievienojam vairāku populārāko ārvalstu aviolīniju bagāžas izmērus

"Tiger Air" – lidojot ar šo lidsabiedrību, ceļotājs kā rokas bagāžu līdzi var ņemt somu un vēl vienu mazu priekšmetu, ka nepārsniedz izmērus: 54 cm x 38 cm x 23 cm un to kopējais svars nevar būt lielāks par 7 kg.

Vairāk informācijas: tigerair.com

"Jetstar" – rokas bagāžā ir atļauts ņemt somu un vēl vienu priekšmetu, kas nepārsniedz izmērus: 56 cm x 36 cm x 23 cm un to svars nevar būt lielāks par 7 kg.

Vairāk informācijas: jetstar.com

"Virgin" – līdzi lidmašīnas salonā var paņemt divas somas, kuru izmēri nevar būt lielāki par 48 cm x 34 cm x 23 cm un to kopējais svars nevar pārsniegt  7 kg. Kā arī ir atļauts līdzi paņemt vēl vienu mazu priekšmetu, piemēram, nelielu rokassomiņu vai datora somu.

Vairāk informācijas: virginaustralia.com

"Qantas" – Rokas bagāžā  atļauts ņemt vai nu divas 105 cm lielas somas vai vienu 105 cm lielu somu un vienu 185 cm lielu auduma maisiņu. Vai arī ir iespējams ņemt vienu somu, kas ir 115 cm. Somu svars nevar būt lielāks par 7 kg.

Turklāt ir atļauts kādai no šīm somu kombinācijām līdzi ņemt vienu nelielu rokassomu vai datora somu.

Vairāk informācijas: qantas.com

Arī par citu lidsabiedrību nosacījumiem painteresējies jau pirms lidošanas un izbaudi ceļojumu bez satraukumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46882892sec.