11 pazīmes, kas liecina - jums steidzami nepieciešams kārtīgs atvaļinājums!

Dzīvē it visā ir nepieciešama harmonija, arī tādos svarīgos jautājumos, kā darba un atpūtas, karjeras un privātās dzīves sabalansēšana. Lai spētu ar interesi un pozitīvu degsmi turpināt pildīt savus darba pienākumus, nepieciešami atelpas brīži, cita veida emocijas – viss tas, ko mēdz saukt arī par “bateriju uzlādēšanu”. Turpretī ilgstoša strādāšana bez atpūtas iespējām noved pie tā sauktās “izdegšanas”, kad turpināt produktīvi strādāt vairs nav iespējams, un var pat sākties nopietnas veselības problēmas. Tomēr nav noslēpums, ka cilvēki, īpaši uz karjeru un mērķu sasniegšanu orientētie, mēdz šai ziņā grēkot.

Aptauju dati liecina, ka, piemēram, ASV darbinieki izmanto tikai caurmērā pusi no tiem piešķirtā atvaļinājuma. Un tas pie tā, ka ASV vairumā gadījumu pienākas tikai divas atvaļinājuma nedēļas gadā!  Tikai viena trešā daļa aptaujāto bija izmantojuši atvaļinājumu pēdējo 12 mēnešu laikā. Turklāt arī no tiem, kas šādu greznību tomēr bija atļāvušies, aptuveni divas trešdaļas pilnībā strādāt nepārtrauca – viņi joprojām regulāri pārbaudīja e-pastus un sazinājās ar darba vietu.

Par laimi mēs Latvijā vēl neesam tik ļoti apsēsti ar dzīšanos pēc kārtējā titula uz vizītkartes un cipara bankas kontā, un, cerams, arī nebūsim, tomēr arī daudziem no mums pārstrādāšanās nav sveša lieta. Lūk, 12 pazīmes, pēc kurām būtu jāsecina, ka jums steidzami nepieciešams kārtīgs atvaļinājums; vislabāk jau – ceļojums, kura laikā simtprocentīgi atslēgties no ikdienas pienākumiem un sasmelties spilgtas emocijas.

1. Jūs sākat līdzināties savam pases foto. Šis gan ir vecs joks, bet patiesība, kas aiz tā slēpjas, nepavisam nav iepriecinoša. Viegla aizkaitināmība, grūtības koncentrēties, hroniskas galvassāpes un citas sūdzības par veselības problēmām – tās ir pazīmes, kas liecina par paaugstinātu stresa līmeni un izdegšanas sindroma tuvošanos.

2. Jums ir miega traucējumi. Vai tā būtu nespēja aizmigt līdz vēlai naktij, vai trauksmaina pamošanās trijos no rīta – tās var būt pārstrādāšanās un pārmērīga stresa pazīmes, kas liecina, ka jūs pārāk daudz laika un enerģijas veltāt darbam, atņemot tos citām svarīgām dzīves jomām.

3. Cieš jūsu personīgā dzīve. Jau atkal jūs netikāt uz ģimenes jubilejas saietu vai  bērnu skolas koncertu, nedevāties ar ģimeni kopīgā nogalē … Jums steidzami nepieciešams atjaunot zūdošo saikni ar ģimeni, kamēr nav par vēlu, un labs veids, kā to izdarīt, ir kopīgs ceļojums.  

4. Darbā jūs sākat pieļaut kļūdas. Jūs sajaucāt ciparus finanšu atskaitēs, vai apjukāt pārrunās ar klientu, kas agrāk tā nebija gadījies. Tā var būt zīme, ka jūsu “datoram” ir nepieciešama “pārstartēšana”.

5. Jums pazūd entuziasms. Jūs pirmdienas rītos vairs nedodaties uz darbu ar tādu prieku un iedvesmu, kā tās bija agrāk, vai jūs sāk kaitināt darba pienākumi, kas kādreiz patika .. Jūs pat nespējat atcerēties, kas bija tas, kas reiz lika šo darbu mīlēt … Viennozīmīgi, ir laiks paņemt pauzi.

6. Jūs pamet arī humora izjūta. Ja vairs neatceraties, kad pēdējo reizi no sirds smējāties, ja kļūst arvien grūtāk uz dzīvi paskatīties no humoristiskās puses, tas var traucēt arī izaicinošu darba situāciju risinājumiem, jo, kā zināms, humors bieži vien ir labs palīgs visās lietās.  

7. Jūs pārspēlēti uztverat pat nelielas grūtības. Kurmja rakumi šķiet kā nepārvaramas augstkalnu virsotnes. Lietas, ar kurām iepriekš tikāt galā bez lielām grūtībām, tagad šķiet kā neatrisināmi rēbusi. Dodiet savām smadzenēm atelpu, un domas ātrums un skaidrība atgriezīsies.  

8. Visa jūsu dzīve koncentrējas ap karjeru. Ja esat iegrimis darba un karjeras sarežģījumos tik ļoti, ka pat nespējat atbildēt uz jautājumu – bet kas esmu es pats ārpus tā visa – atvaļinājums palīdzēs savu dzīvi salikt pa plauktiņiem.   

9. Jums parādās neveselīgi paradumi. Lai tiktu galā ar dienas stresu, jūsu roka automātiski stiepjas pēc vīna glāzes, tiklīdz esat pārkāpis mājas slieksni. Jūs vakaros pārēdaties un atstājat novārtā sportiskās aktivitātes.

10. Jums pazūd interese par brīvā laika aktivitātēm. Tā vietā, lai dotos skrējienā pa apkārtni, vai apmeklētu interesantu pasākumu ar draugiem, vienīgās jūsu vakara vēlmes saistās ar dīvānu, čipsiem un TV pulti. Izveidojas tāds kā apburtais loks – jums nepietiek enerģijas, lai īstenotu aktivitātes, kas dotu jums jaunu enerģijas un emociju devu.

11. Jūs arvien biežāk sapņojat, kaut varētu no visa aizbēgt. Ja jūs darbā  arvien biežāk, tā vietā lai koncentrētos uz tiešajiem pienākumiem un izvirzītajiem mērķiem, sapņojat, kaut varētu vinnēt loterijā miljonu un pārcelties uz kādu tropu salu, laiks pāriet no sapņiem pie darbiem – atvērt kādas ceļojumu aģentūras lapu un pasūtīt sen pelnīto ceļojumu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15388799sec.