Vai jūs atvaļinājuma laikā turpiniet pārbaudīt e-pastus?

“Vai atvaļinājuma laikā turpiniet pārbaudīt darba e-pastus?” “Vai vispār šogad dosities atvaļinājumā?” “Kādu naudas summu tam atvēlēsit?” – šādus un līdzīgus jautājumus saviem respondentiem nesen veiktajā aptaujā uzdeva starptautisko pētījumu aģentūra Ipsos Global. Pētījums tika veikts vienlaicīgi 25 valstīs, un galvenais secinājums par atvaļinājuma tendencēm pasaulē bija, ka aizvien vairāk un vairāk cilvēku savu brīvdienu laikā dodas prom no mājām, bet arvien mazāk ir tādu, kas šai laikā pilnībā atslēdzas no darba pienākumiem un pilnībā izbauda atvaļinājumu “šeit un tagad”.

Vidēji pasaulē seši no desmit respondentiem atbildējuši, ka jau ir izmantojuši vai plāno šovasar izmantot vismaz vienu atvaļinājuma nedēļu. Trīs no aptaujātajām valstīm, kur atvaļinājums ir “svēta lieta” ir Indija, kur vismaz vienu nedēļu atpūtīsies 80 procenti strādājošo, seko Lielbritānija (72 procenti) un Ķīna (70 procenti). Savukārt valstis, kur cilvēki pārstrādājas visvairāk, ir Ungārija, Dienvidkoreja un Japāna, kurās vairāk nekā puse atzinuši, ka šogad atvaļinājumā neies.  

Pasaulē kopumā vidēji 65 procenti atvaļinājuma baudītāju atzinuši, ka izmantos visu viņiem pienākošos laiku. Tomēr, pēdējo desmit gadu laikā šim rādītājam ir tendence samazināties; visizteiktāk tas vērojams Ķīnā, Japānā, Itālijā un Austrālijā.  

Toties izskatās, ka ASV darbaholisma un panākumu apsēstības tendence iet mazumā, jo tur par labu atvaļinājumam izšķīrušies 61 procents aptaujāto. Turklāt amerikāņi ir zināmi kā turīga nācija, kas naudu saviem ceļojumu un atpūtas tēriņiem nežēlo. Vadoties no aktuālajiem amerikāņu tēriņiem un aptauju rezultātiem, tiek prognozēts, ka šovasar nācijas kopīgie atvaļinājuma ceļojumu izdevumi pirmo reizi vēsturē pārsniegs iespaidīgo 100 miljardu dolāru robežu, un šis rādītājs par 12,5 procentiem pārsniegs iepriekšējā gada skaitļus. Vidēji aptaujātie amerikāņi atvaļinājuma ceļojumiem plāno tērēt 1978 dolārus. Visaugstākais šis rādītājs ir vecuma grupā no 35 līdz 55 gadiem – 2628 dolāri, bet viszemākais – tā sauktajā “milleniāļu” jeb ap gadsimtu miju dzimušo grupā – 1373 dolāri. Šī atšķirība skaidrojama galvenokārt ar to, ka jaunieši biežāk ceļo vienatnē, bet vidējā paaudze – kopā ar ģimeni un bērniem, kas attiecīgi arī palielina izdevumus.    

Lai arī cilvēki ceļo arvien biežāk un vairāk, tas nenozīmē, ka viņi uz šo laiku pilnībā atslēgtos no mājas un darba pienākumiem. Vairāk kā puse aptaujāto atzinuši, ka arī atvaļinājuma laikā turpina lasīt e-pastus. ASV situācija ir mazliet labāka, tur sev “brīvdienas no e-pastiem” piešķir 52 procenti aptaujāto. Salīdzinot ar 2009.gada rezultātiem, e-pastu lasītāju skaits atvaļinājumos ir pieaudzis gandrīz visās valstīs. Visvairāk to, kas arī atvaļinājuma laikā nespēj vai nevēlas šķirties no saviem viedtālruņiem un klēpjdatoriem, ir Itālijā, Japānā un Beļģijā, savukārt vienīgās valstis, kur šī tendence gājusi mazumā, ir Meksika un Brazīlija.

Un kā ir ar jums, Latvijas strādājošie? Vai arī jūs atvaļinājuma laikā turpiniet kārtot darba lietas? Padalieties komentāros!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09855103sec.