Vai zini no kādām slēptajām maksām jāuzmanās viesnīcās?

Šķiet, ka daļa viesnīcu pasaulē arvien vairāk ietekmējas no lētajām lidsabiedrībām, kas turpina savu uzvaras gājienu visapkārt zemeslodei. Un šī ietekme ir pavisam vienkārša - piedāvāt pēc iespējas lētāku pamatpakalpojumu, prasot papildu samaksu par cita veida "ekstrām". Kāds Ņujorkas universitātes pētījums liecina, ka šogad viesnīcu papildmaksas sasniegs jaunus rekordus - 2,7 miljardus ASV dolāru. Tomēr kas ir šīs ekstras un no kā uzmanīties, rezervējot sev naktsmītnes, lai vēlāk nebūtu pārsteigums, ka vēl jāmaksā papildu par lietām?

Maksa par kūrortu (jeb "Resort fee")

Šī maksa var tikt iekasēta dažādi - gan kā obligāts maksājums par to, ka uzturies kūrortā, gan arī izvēles variantā, ja, piemēram, vēlies izmantot viesnīcas piedāvājumā esošo atpūtu kūrorta (piemēram, viesnīcai ir sava pludmale). Bet tas, ka šis maksājums ir obligāts, taču nav iekļauts istabas cenā, ir visļaunākais, kas var būt, jo šādā veidā klienti tiek apmānīti. Maksa par kūrortu nereti var sastādīt pat vēl pilnu numuriņa cenu. Šādu soli sāka izmantot Lasvegasas un Havaju salu viesnīcu īpašnieki, bet pamazām šādu metodi pārņēmušas arī daudzas citas viesnīcas pasaulē (īpaši atpūtas vietās). Viesnīcas šādi rīkojas, lai viņu piedāvājums izskatītos īpaši konkurētspējīgs ar citu viesnīcu piedāvājumu - un arī rīkojas pēc loģikas "ja var iekasēt vairāk naudas, kāpēc gan tā nedarīt...". Par šīm izmaksām gan klients ir jāinformē pirms rezervācijas veikšanas - tomēr daudzas viesnīcas to dara maziem burtiņiem un cilvēki vienkārši tās nepamana.

Numuriņu uzkopšanas izmaksas

Ja agrāk ideja par to, ka par numuriņa uzkopšanu būtu jāatstāj dzeramnauda (vai "obligāti ieteicama dzeramnauda") liktos pilnīgi absurda, tad šobrīd daudzas viesnīcas pasaulē pat rēķinās ar to, ka viņu darbiniekiem samaksās no dzeramnaudām. Dažas viesnīcas pat izveidojušas jau minēto "obligāto dzeramnaudu", kas ir tikpat krāpnieciski kā iepriekš minēta maksa par kūrortu. Atsevišķas viesnīcas arī atstāj numuriņos informācijas lapiņu, kurā norāda, ka no viesiem tiek sagaidīta dzeramnauda par numuriņu uzkopšanu. Tas, protams, ir veids kā ietaupīt uz personāla rēķina un pieprasīt no viesa, lai tas palīdz samaksāt algu - nu jau bez nodokļiem - personālam. Šīs izmaksas gan pirms ierašanās viesnīcas numuriņā nekur netiek uzrādītas.

Autostāvvietu maksas

Ja paliec kādā viesnīcā (vai slavenajos ASV moteļos), tad rēķinies ar to, ka, iespējams, nāksies maksāt papildu arī par autostāvvietas izmantošanu - ja vien nevēlies savu mašīnu atstāt uz ielas, ārpus viesnīcas teritorijas. Tas nekas, ka arī viesnīcas autostāvvieta varētu būt neapsargāta un tur pat neviena nav - tāpat var būt, ka ir jāmaksā!

Agrās ierašanās vai vēlās izreģistrēšanās maksas

Ja ierašanās viesnīcā paredzēta no 14:00, bet lidmašīna nosēžas jau 10:00, tu taču ar visām savām "paunām" nepavadīsi kaut kur pilsētā četras stundas, lai 14:01 dotos uz viesnīcu? Tu vēlēsies nolikt savas mantas un savu viesnīcas numuriņu saņemt jau ātrāk (kaut vai 12:00). Bet jā - nereti tas varētu būt maksas pakalpojums, kas var izmaksāt 20-50% no viena numuriņa cenas. Līdzīgi ir arī ar vēlo izreģistrēšanos no viesnīcas - tomēr šeit ir jābūt īpaši uzmanīgam, jo ja izreģistrēšanās paredzēta līdz, piemēram, 12:00, tad nereti cenšoties atdot numuriņa atslēgas, piemēram, 13:00, varat pat saņemt rēķinu par pilnu nākamo dienu!

Par šādiem jautājumiem vienmēr sazinieties ar savu naktsmītni pirms vēl esat tajā ieradušies (vai pat veikuši rezervāciju). Un, atceries - varbūt vari vienkārši palūgt somas atstāt kaut kur recepcijā, nemaksājot papildu par numuriņa izmantošanu!

Agrās rezervācijas atcelšanas maksa

Ar rezervāciju atcelšanām ir kā ar bitēm - nekad neko nevar zināt. Kāda viesnīca piedāvā rezervācijas atcelt līdz pat 24 stundas pirms ierašanās bez jebkāda soda, tomēr dažreiz nevarat atcelt pat 5 minūtes pēc tam, kad rezervāciju veicāt. Tāpēc esiet īpaši uzmanīgi pirms veicat rezervāciju - viesnīcas var maksas iekasēt arī no jūsu kredītkartes, un ja esat piekrituši šādiem nosacījumiem, tad neko daudz vairs mainīt nevarēsiet!

Maksa par Wi-Fi

Lai arī katra sevi cienoša viesnīca piedāvās bezmaksas wi-fi, viesnīcas, kas piedāvā īpaši zemas cenas, par wifi izmantošanu varētu prasīt maksu. Vai vismaz prasīt maksu tad, ja vēlaties wi-fi lietot ilgāk nekā, piemēram, stundu dienā. Ierasts gan, ka wi-fi izmantošanas maksa ir iekļauta, piemēram, pirmajā punktā minētajā "kūrorta maksā".

Citas maksas

Citas maksas var iekļaut dažādas lietas - piemēram, maksa par kredītkartes izmantošanu, maksājot par viesnīcas pakalpojumiem, maksa par mini-bāra izmantošanu, par bagāžas nogādāšanu numuriņā, par bagāžas uzglabāšanu, par papildu dvieļiem, par viesnīcas datoru vai konkrētu pakalpojumu izmantošanu. Parasti gan visas šīs izmaksas ir norādītas viesnīcu cenrāžos - tikai cilvēki par tām iepriekš neinteresējas, tāpēc pirms veic rezervāciju - izpēti pieejamo informāciju. Tāpat izlasi internetā atstātās atsauksmes - tajās, ierasts, ir vienmēr rakstīts par to, ka viesnīca, piemēram, iekasē lielas summas par kaut ko.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30165911sec.