Komisijas maksas, no kurām var izvairīties

Ceļojuma laikā bažas ir lielas, ka būs jāmaksā papildus par interneta lietošanu, skaidras naudas izņemšanu un uzrēķinātas papildmaksas auto nomai. Pie tam, dažas komisijas maksas ir īpaši kaitinošas. Ne vienmēr būs pilnīgi iespējams no tām izvairīties, bet ir daži ieteikumi kā to mēģināt.

Izmantot Wi-Fi

Mūsdienās par Wi-Fi parasti vairs nav jāmaksā. Īpaši viesnīcās, kur reģistrējoties tiek izsniegta istabiņas atslēga un noteikti, ja pieejams Wi-Fi, arī parole. Tas pats attiecas uz kafejnīcām, bāriem un restorāniem. Pasūtiet kafiju un pie reizes paroli.

Lidot tikai ar rokas bagāžu

Lidojot uz kādu pilsētu pa nedēļas nogali, noteikti pietiks ar rokas bagāžu. Protams, lidojot atvaļinājumā uz 10 un vairāk dienām, droši vien ar vienu somu nepietiks. Īpaši sievietēm. Bet noteikti vienmēr ir vērts piedomāt, ko ņemt līdzi un, kas noteikti būs nepieciešams, lai pēc iespējas bagāža būtu mazāka un ar to arī pārvadājums būs bezmaksas.

Datu viesabonēšanas maksa

Kā jau iepriekš minēts, vislabāk izmantot Wi-Fi kur vien iespējams. Bet, ja tomēr nākas atrast atrašanās punktu Google Maps, jo ir notikusi kārtīga apmaldīšanos, tad, protmas, bez interneta neiztikt. Uz brīdi var ieslēgt viesabonēšanu, bet jāatceras to pēc tam atkal deaktivizēt.

Bankomāta komisijas maksas

Pārbaudiet savā bankā vai valstī uz kuru dodaties, varēs izņemt skaidro naudu bankomātos bezmaksas un, ja nē, tad cik liela komisijas maksas būs jāmaksā. Ceļotājiem parasti netīk ceļot ar lielākām naudas summā, bet, ja komisija ‘noēdīs' izņemtās naudas vērtību, jāizlemj cik skaidro naudu izņemt jau mājās. Otra iespēja: maksāt ar bankas norēķinu karti, kur vien iespējams.

Sēdvietas izvēle lidmašīnā

Ja lido viens, sēdvieta pa vidu vai pie ejas būs garantēta, ja vien ceļotājs nepiemaksās par labāku vietas izvēli. Divatā jau būs izdevīgāk, jo parasti viena sēdvieta būs pie loga un otra blakus, pa vidu. Ja vairāki lidotāji ceļo kopīgi, lielāka iespēja, ka vietas būs izkaisītas pa visu lidmašīnu. Bet to daļēji var labot, no sākuma izvēloties lidsabiedrības bezmaksas sēdvietas un vēlāk pārvietot dažas vietas tuvāk citai sēdvietai, piemaksājot par sēdvietas izvēli tikai dažiem pasažieriem.

Degvielas uzpilde nomas mašīnām

Nedrīkst pieļaut auto nomām noplēst dubulto maksu par degvielas uzpildi, nododot mašīnu ar pustukšu vai pat tukšu bāku. Maršruts uz nodošanas punktu vislabāk ieplānot tā, lai dažus kilomterus pirms tam būtu degvielas uzpildes stacija, kur var piepildīt pilnu bāku par pieņemamu cenu. Protams, tas nozīmē, ka jāpieplāno vēl viena apstāšanās vieta un ar to arī papildus laiku, bet tas naudas izteiksmē noteikti būs to vērts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36638594sec.