Veselības inspekcija informē par peldvietu ūdens kvalitāti

Veselības inspekcija (turpmāk – Inspekcija) informē, ka pēc 4. un 5.jūnijā valsts monitoringa ietvaros veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm ir noteikts aizliegums peldēties Mērsraga peldvietā (pie bākas), Mērsraga novadā, kurā konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Peldvietu ūdens kvalitātes normatīvie robežlielumi  ir pārsniegti arī Jūrmalas peldvietās „Dzintari” un „Vaivari”, kurās paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ ir ieteikts nepeldēties, bet pārējās oficiālajās peldvietās  ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

 Ņemot vērā, ka visās peldvietās, kurās šobrīd ir noteikti peldēšanās ierobežojumi ilglaicīgā kvalitāte, par ko liecina pēdējo četru gadu monitoringa rezultāti,  ir novērtēta kā izcila, konstatētais piesārņojums ir raksturojams kā epizodiska rakstura. Visticamāk piesārņojumu radījusi peldvietu intensīva izmantošana un atpūtnieku pieplūdums, pastāvot ilgstoši karstajam laikam, tai skaitā nedēļas nogalē pirms paraugu paņemšanas.

Peldvietās, kurās noteikti peldēšanās ierobežojumi, tiks ņemti atkārtoti ūdens paraugi analīzēm un sabiedrība par rezultātiem tiks informēta nākamās nedēļas sākumā.

Inspekcijas speciālisti atgādina, ka aizliegums peldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem,  kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu  līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.

Visa informācija par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama Inspekcijas tīmekļvietnes www.vi.gov.lv sadaļā Vides veselība – Peldūdens - Peldūdens monitorings.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12254095sec.