Top 10 dārgās pilsētas, kuras tomēr vari atļauties

 

Vai esat viens no tiem taupīgajiem ceļotājiem, kas izvairās no pasaules dārgākajām pilsētām? Ja tā, atceries, ka tieši tur atrodamas izcilas tūrisma vērtības. Finfacts Ireland pēdējais pētījums par izmaksām, sadarbībā ar Mercer Human Resources Consulting izveidojis 10 pilsētu sarakstu, no 100 dārgākajām pilsētām pasaulē, kuras tomēr ikvienam varētu būt pa kabatai.

 

1) Londona – 3. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Londonas bēdīgi slavenās viesnīcu izmaksas palīdz kompensēt liela izvēle starp lidojumu cenām. Lielbritānijas galvaspilsētu apkalpo sešas lidostas, un daudzi ceļotāji var izveidot savu stratēģiju, izmantojot īpašos piedāvājumus un zemo izmaksu lidsabiedrības, tādejādi ietaupot līdzekļus, kas noderēs naktsmītņu izmaksu segšanai.

 

2) Parīze - 2. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Parīze ir izslavēta ar saviem dārgajiem ēdieniem, kas tomēr ir izsmalcināti un augstas kvalitātes, tādejādi lielajām cenām ir savs pamats. Parīzi var izbaudīt ietaupot uz sabiedrisko transportu. Modes galvaspilsētu iespējams labi aplūkot pārvietojoties arī tikai ar kājām. Un vēl kāds padoms – Parīze pati par sevi ir gana skaista – ietaupiet arī uz ieejas maksām.

 

3) Ņujorka – 13. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Gluži kā uz Londonu arī uz Ņujorku var nokļūt izvēloties sev tīkamāko no daudzajiem lidojumu piedāvājumiem. Bet pēc tam der atcerēties, ka Ņujorkā daudz kas ir par brīvu – var izbaudīt izsmalcinātas modes Piektajā Avēnijā caur skatlogiem vien vai pat ieejot un uzlaikojot kādu „acīs iekritušu” tērpu; brauciens ar prāmi uz Brīvības statujas pieminekļa salu, vai arī Jūsu mīļākā amerikāņu TV seriālā uzņemšanas laukuma apmeklējums.

 

4) Roma – 17. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Roma ieguvusi dārgas pilsētas statusu caur daudzajām un dažādajām iespējam ko aplūkot un kā sevi nodarbināt. Ilglaicīgās brauciens nenāks par ļaunu, lai piepildītu savus ceļojošuma mērķus. Samaziniet izmaksas, nakšņojot kādā klosterī un ieturoties blakus esošajos trattorias, kas piedāvā lielas porcijas par saprātīgu cenu. Vēl kāds padoms – izmantojiet laiku vienkāršai relaksācijai un atmosfēras baudīšanai.

 

5) Pekina – 19. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Iespējams, ka Pekina nebūs starp taupīgo ceļotāju galamērķiem, tomēr mūsdienās Ķīnas galvaspilsēta piedāvā brīnišķīgas iespējas. Ir iespējams, gan ne ideālajā variantā, vienā dienā apskatīt gan Lielo Ķīnas mūri, Aizliegto pilsētu un Tiananmen skvēru.

 

6) Berlīne – 38.vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Berlīne piedāvā tik daudz: pietiekami daudz muzejus, lai katru dienu sešu mēnešu garumā apmeklētu kādu citu, pietiekami nesenus, nozīmīgus vēstures notikumus, lai domas pie tiem aizkavētos un pietiekami daudz kultūras, lai atbilstu pat vislielākajām prasībām. Tomēr nokļūšana Berlīnē ar avio satiksmi var izmaksāt vairāk, nekā to vēlētos. Samaziniet ceļojuma izmaksas, izmantojot citus, lētākus transporta veidus, apmeties zemāku cenu naktsmītnēs, kā arī izbaudiet dažas no bezmaksas tūrisma piesaistēm.

 

7) Losandželosa – 44. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Tiem, kam tīk iepirkties lidostās, šeit atradīs daudzas iespējas ietaupīt. Dažas no Amerikas labākajām atrakcijām par brīvu atrodamas Dienvidkalifornijā, piemēram, izbaudiet braucienu pa Coastal automaģistrāli gar okeāna krastu, pastaigājaties pa Holivudas zvaigznēm slavenību, kas veltītas daudzām dažādām slavenībām, kā arī apmeklējiet ievērības cienīgo Getty muzeju neiztērējot ne grasi.

 

8) Čikāga - 52. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

Biznesa ceļotāji nereti dodas tieši uz Čikāgu, bet tā dara arī citi, ar vēlmi jauki pavadīt nedēļas nogali. Ir iespējams nobaudīt pilsētā izslavēto dziļā šķīvja picu, noskatīties spēli Vriglei sporta laukumā un aplūkot izcilus muzejus. Apdomāšanas vērts ir ietaupīt uz transporta, naktsmītņu un pārtikas izmaksām.

 

9) Vašingtona - 78. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

izmantojiet kādu zemo izmaksu lidsabiedrību piedāvājumu, tālāk sēdēties metro, no pieturas dodieties uz viesnīcu pašā pilsētas vidū. Tagad Jūs esat gatavs izbaudīt izmaksām zemu piedzīvojumu pilsētā, kur top atrakcijas un piesaistes nemaksā ieeju.

 

10) Toronto – 82. vieta pasaules dārgāko pilsētu sarakstā

No izslavētas tējas Fairmont Royal York līdz teātra biļetēm ar lielām atlaidēm, Toronto piedāvā daudzas līdzīgas piesaistes kā Londona un citas pasaules klases pilsētas. Patiesībā brauciens uz Toronto nozīmētu to pašu, ko apmeklēt vairākas pilsēta vienlaikus. Izvēle starp etniskiem restorāniem un rajoniem ir iespaidīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7212069sec.