Ko atvest mājās no Spānijas?

Flamenko lellītes un apgleznoti sienas šķīvji suvenīru veikalos bieži vien neietilpst labas gaumes robežās un lielākoties tie tiek ražoti tikai tūristu vajadzībām. Turpretī smalki izstrādātas manilas, mežģīņu šalles vai lakati, ir gabaliņš īstās Spānijas.

Spānijas krāmu tirdziņos bieži var atrast patiesus retumus, piemēram, skaistus jūgendstila rotājumus vai lampas. Mūziķiem tīk ar rokām gatavotās ģitāras no Madrides, Grenadas vai Seviļas vai arī mūzikas diski ar īstiem ģitāru, flamenko vai šansonu ritmiem, ko ierakstījuši īsti katalāņu cantautores (dziesmu veidotāji).

Keramikas izstrādājumi atrodami katrā Spānijas reģionā un to krāsa un raksti atšķiras. Jābūt gan uzmanīgiem, jo lētas preces nozīmē to, ka trauku glazūra var būt indīga, respektīvi, tā nav paredzēta kontaktam ar pārtikas produktiem. Par to jāpajautā pārdevējam.

Pludmalēs tirgoņi piedāvā lētus ādas izstrādājumus no Ziemeļāfrikas, bet smalkākam pirkumam jāapmeklē veikali. Barselonā un Madridē var apmeklēt jauno spāņu modes dizaineru veikalus.

Protams, no Spānijas var atvest kulinārus un vēderu priecinošus suvenīrus. Kaltētais šķiņķis jamón serrano, ugunīgā chorizo desa vai manchego siers no aitu piena (pieejams arī vakuumiepakojumā) pēc Spānijā pavadīta atvaļinājuma uzburs daļiņu skaistās zemes, jau esot mājās. Saldie suvenīri ir mandeļu izstrādājums turrón, kā arī darinājumi no spāņu klosteriem.

Laba izvēle ir arī anīsa alkoholiskie dzērieni, šerijs, labs vīns, saldie zāļu liķieri hierbas no Maljorkas vai mucās gatavinātais spāņu brendijs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14192486sec.