Atvadies no garlaicības – pavadi brīvdienas Barselonā

Ilgstoša atrašanās vienā vidē un dzīvošana ritmā «darbs-mājas-reizi mēnesī frizieris-varbūt kāda ballīte piektdienā» ir nogurdinoša un spēj radīt nomācošu apnikumu vai pat skumjas. Taču – par laimi – tas ir pārejoši. Pārbaudīta recepte ir došanās ceļojumā, kas ļaus beidzot izmantot sen aizmirsto fotoaparātu. Ja ir vēlēšanās izbaudīt brīvību, pārsteidzošu arhitektūru un jūras veltes, ir jādodas uz Barselonu.

Barselona ir otrā lielākā Spānijas pilsēta, Katalonijas apgabala galvaspilsēta, kas ir īpaši slavena ar trim lietām – futbola komandu, neatkārtojamo Antonio Gaudi arhitektūru un savām gardajām tapām. Tā ir kultūras metropole, kuras iedzīvotāji dievina mākslu, kvalitatīvu apģērbu, labu ēdienu un īstu līdzi jušanu tiem, kas uz laukuma.

Ko vēl būtu vērts zināt par Barselonu?

  • Žurnāls un telekanāls «National Geographics» Barselonu atzinis par labāko pludmales pilsētu pasaulē. Interesanti, ka līdz 1992. gadam pludmales nemaz netika izmantotas atpūtai, taču Olimpisko spēļu laikā tika sakārtotas, un tagad ir pieejamas ikvienam saules un ūdens kārotājam. Tos, kam labāk patīk zaļums, noteikti iepriecinās fakts, ka 10% no pilsētas aizņem labiekārtoti parki.
  • Las Ramblas ir divu kilometru garš bulvāris, kur, nesteidzīgi staigājot, aplūkot ielu māksliniekus, iedzert tasīti kafijas un nopirkt ziedus mīļotajai (gadījumā, ja ceļojumā esat devušies divatā).
  • 1957. gadā būvētais futbola stadions Camp Nou, kur savas mājas spēles aizvada FC Barselona. Stadionā ir teju 100 000 skatītāju vietu, kas to padara par lielāko futbola stadionu Eiropā, tā kā to noteikti ir vērts redzēt savām acīm.
  • Lai gan varētu likties, ka, iestājoties vakaram, ikvienā mājā cilvēki dejo flamenko ritmos – patiesībā tā nav Barselonas vai Katalonijas tradicionālā deja. Iedzīvotāju sirdīm tuvāks ir daudz mūsdienīgākais un draiskulīgākais rokenrols!
  • Svētā Georga diena ir nacionālā Katalonijas svētku diena, kurā tradicionāli iedzīvotāji apdāvina savus tuvākos ar rozēm un grāmatām. Iespaidojoties no zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO, 23. aprīlis tika pasludināts par Nacionālo grāmatu dienu.
  • Visbeidzot – staigājot pa Barselonas ielām, nav jāgarlaikojas nevienu brīdi. Nav pat īpaši kaut kur jādodas, ir interesanti tāpat. Lielākoties tas ir pateicoties meistarīgajam 19. gadsimta arhitektam Antionio Gaudi, kas savos darbos imitēja cilvēka un dabas līnijas, necieta slēgtas telpas un jebko, kas ir ģeometriski precīzs un paredzams, kā arī Barselonas iedzīvotājiem.

Ko būtu vērts apskatīt un nogaršot Barselonā?

  • Pavisam noteikti populārākā celtne no visām ir Antiono Gaudi veidotā katedrāle La Sagrada Familia. Lai gan tā nav pabeigta (no iecerētajiem 18 torņiem pabeigti tikai 8), katedrālei piemīt māksliniekam raksturīgā spēja gotiskajam stilam piešķirt pavisam citu “garšu”. Katedrāle katru gadu tiek atjaunota, taču visticamāk tā līdzīgi kā Rīga nekad nebūs gatava.
  • Noteikti ir vērts ieiet Pikaso muzejā, kur izstādīti arī citur reti kur redzētie mākslinieka vēlīnie darbi. Pat tad, ja neesi mākslas cienītājs, apmeklēt Marē rajonu, kur atrodas muzejs, noteikti būs aizraujoši. Tur koncentrējas ne tikai daudz mākslas galeriju, bet arī veikaliņi, restorāni, apģērbu veikali un – Ebreju kvartāls. www.museupicasso.bcn.es
  • Laukumā pie Santa Marija del Pi baznīcas divas reizes mēnesī notiek naturālo produktu gadatirgus, kur iespējas iegādāties lietas, kas patīkamā veidā uzlabos veselību un pašsajūtu. Populārs ir arī Bokerija tirgus, kur iespējams nogaršot sierus, desas, vēžus, un kopā ar to visu nofotografēties pie smieklīgo personāžu sienas, kas atrodas pa labi no ieejas.
  • Barselona tiek uzskatīta par Spānijas gastronomijas sirdi un dvēseli. Par tradicionālām tiek uzskatītas Barselonas tapas un jūras veltes – sākot no garnelēm un beidzot ar nažgliemenēm. Noteikti ir vērts izbaudīt veselīgo un gana raibo Āzijas virtuvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16287899sec.