Septiņas neierastas lietas, kas jāpaveic Londonas viesiem

"Ja kādam apnīk Londona, viņam ir apnicis dzīvot," šādi par Lielbritānijas galvaspilsētu 18. gadsimtā izteicies pazīstamais angļu rakstnieks Semjuels Džonsons. Nenoliedzami, šī pilsēta arī mūsdienās spēj iedvesmot un aizraut.

1. Nakšņojiet uz ēkas jumta novietotā laivā

Interesantā instalācija virs "Southbank Centre" ēkas ir lieliska, neierasta vieta, kur pavadīt nakti Londonā. Skaistā koka laiva pārvērsta unikālā viesnīcas numuriņā, kas ne tikai piedāvā apburošu skatu uz pilsētas panorāmu – no Bigbena līdz pat Svētā Paula katedrālei, bet arī ļauj baudīt patiešām labam viesnīcas numuram raksturīgas ērtības. Uz jumta novietotās laivas iekšpusē viesus sagaida daudzi pārsteigumi, piemēram, skapītis ar vecām kartēm un kuģa žurnālu, kurā klienti tiek aicināti dalīties pieredzētajā šajā ekscentriskajā naktsmītnē. 

Apmešanās "A Room For London" "laivas hotelī" izmaksā 300 Lielbritānijas mārciņas jeb aptuveni 350 eiro par nakti – sīkāka informācija Living-architecture.co.uk.

2. Iemācieties sajaukt Džeimsa Bonda iecienīto martini

"Dukes Bar" Sentdžeimsa rajonā atgādina īstu angļu džentlmeņu klubu – šī reiz bijusi arī Džeimsa Bonda tēla radītāja Jana Fleminga iecienītākā vieta, kur nobaudīt glāzi martini. "Laikā, kad Flemings 1950. gados sāka rakstīt grāmatas par Bondu, labas etiķetes ievērošana nozīmēja sava stāvokļa demonstrēšanu," atzīst bāra itāļu izcelsmes vadītājs. "Martini noteikti nav jājauc kokteiļu mikserī – šādi tas kļūst par duļķainu dzērienu, kurā peld sasmalcināti ledus gabaliņi. Tādējādi Bonda norāde dzērienu "sakratīt, ne samaisīt" bija smalks veids, kā demonstrēt, ka šis vīrs spēj un zina visu." "Dukes Bar" pasniegtā divu stundu apmācība martini jaukšanā vienai personai izmaksās nedaudz virs 110 eiro. Sīkāka informācija – Dukeshotel.com.

3. Šķērsojiet Temzu trošu vagoniņā

Deviņdesmit metru augstumā pāri Lielbritānijas galvaspilsētai stiepjas valsts pirmā pilsētas trošu vagoniņa līnija. Pa lēni kustošās gondolas vējstiklu 21. gadsimta Londona vērojama visā tās krāšņumā – skatam paveras gan "O2" arēna, gan augstceltņu smailes, gan ostas vērienīgā industriālā apbūve.

Brauciens, kas ilgst vien 10 minūtes, apvieno ne vien Londonas ziemeļus ar dienvidiem, bet arī, šķiet, pilsētas pagātni un nākotni. Biļetes cena – sākot no aptuveni četriem eiro.

4. Dodieties pastaigā virs O2 arēnas

"The O2 Arena" vislabāk pazīstama kā masu pasākumu norises vieta – šeit apmeklētājus priecē ne tikai "Rolling Stones" koncerti, bet arī starptautiski tenisa turnīri un daudzi citi notikumi. Taču zīmīgā Londonas orientiera, kas agrāk bija pazīstams ar nosaukumu "Millenium Dome" jeb "Tūkstošgades kupols", viesi nu var pastaigāties arī virs milzīgās arēnas. Kāpiena laikā uz centrālo skatu platformu interesenti tiek piesprādzēti nospriegotai drošības trosei, taču, nonākot vairāk nekā 50 metru augstumā, iespējams brīvi paklejot virs jumta.

Kamēr vējš jūsu matus, visticamāk, pārvērtīs visai pārsteidzošās formās, varēsiet apbrīnot galvu reibinošu pilsētas ainavu – "The Shard" celtni, "ArcelorMittal" observatorijas torni un Olimpiskā parka ēkas. Virs "O2" arēnas iespējams nokļūt par aptuveni 25 eiro. Sīkāka informācija – Theo2.co.uk.

5. Ieturiet maltīti Michelin zvaigznes restorānā siltumnīcā

Dārzniecības centrs var nešķist piemērota vieta lieliskai maltītei, taču noteikti ne gadījumā, ja pie blakus galdiņa sēž pats Hestons Blūmentāls. Restorāns ar pelnītu "Michelin" zvaigzni "Petersham Nurseries Cafe" atspoguļo Blūmentāla slavenās "molekulārās gastronomijas" būtību – pasniegtie ēdieni šeit satur pašas svaigākās sastāvdaļas, kuras sagatavotas vienkārši, taču skaisti, pat estētiski perfekti. Šī ir vieta, kur burvīga maltīte apvienojas ar ziediem pārbagātās vides iedvesmu. Sīkāka informācija – Petershamnurseries.com.

6. Burājiet pa Temzas upi baržā

Rāms brauciens pa Temzu, vērojot okera sarkanās buras plīvošanu, ir vēl viena ekskursija, kas jābauda ikvienam īstenam Londonas cienītājam. Sasniedzot Tauera tiltu, tas cēli paceļas, paverot ceļu kuģim. Plakandibena buru baržas, kuras perfekti adaptētas seklajiem ūdeņiem, 19. gadsimtā bija ikdienišķs kravas transports Temzas upē. Taču līdz mūsdienām saglabājušās vien dažas šādas laivas – uzņēmums "Topsail Charters" parūpējies par piecām laivām, pārvēršot tās komfortablos atpūtas kuģīšos. Pēc buras pacelšanas pasažieri tiek cienāti ar kafiju, karstu lenču un pēcpusdienas tēju. Biļete braucienam izmaksā aptuveni 70 eiro. Sīkāka informācija – Top-sail.co.uk.

7. Pavadiet vakaru karaļa Džordža laika apartamentos

Durvis uz Folgeitstrītas 18. namu pielīdzināmas portālam uz karaļa Džordža laika Londonu. Pēc sliekšņa šķērsošanas tieši smaržu pasaule ir tā, kas ļauj jums doties ceļojumā atpakaļ laikā: kanēlis, citrusaugļi un sveču vasks. Svecēm rotātās istabas katra ir kā daļa no mistēriju pārpilnas, vēsturiskas mīklas, bet gaisotni vēl īpašāku padara augšstāva platā, nesakārtotā gulta ar baldahīnu uz četriem stabiņiem. Šķiet, ka katrs apmeklētājs šajā namā paver aizvien jaunu lappusi nekad nebeidzamā stāstā. Vakara vizīte mākslinieka Denisa Sīversa namā izmaksā ap 16 eiro. Sīkāka informācija  Dennissevershouse.co.uk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.901824sec.