Kā izvēlēties drošu tūrisma aģentūru

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv ir saņēmis vairākas sūdzības par konkrētām ceļojumu aģentūrām, kas saņem naudu no klientiem, bet nenodrošina ceļojumu vai vilto ceļojumu dokumentus. Kā rezultātā klients nesaņem pakalpojumu vai arī samaksā dubultā. Tādēļ Travelnews.lv redakcija vērsās pie ALTA (Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācija) pēc padoma, kā izvēlēties iespējami drošu tūrisma aģentūru.

ALTA iesaka:

Pirmkārt, izvēlēties tūrisma aģentūru vai operatoru, kas ir ALTA biedrs (www.alta.net.lv). Viens no ALTA statūtu punktiem informē, ka par biedru nevar būt tūrisma aģentūra vai operators, kas "Savas darbības laikā tūrisma aģents vai tūrisma operators ir pārkāpis tūrisma biznesa normas gan profesionālās ētikas, gan finansiālajā jomā."

Otrkārt, izvēlēties tūrisma operatora pakalpojumus, kas ir apmaksājis "Klienta iemaksātās naudas drošības garantiju". To var uzzināt TATO - tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datubāzē (tato.em.gov.lv).

Ja rodas problēmas:

Ja izvēlētā tūrisma aģentūra vai operators nav ALTA biedrs un pēc ceļojuma samaksas veikšanas rodas problēmas ar konkrēto uzņēmumu, vienīgā iespēja ir vērsties PTAC (Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centrā). Savukārt, ja uzņēmums ir ALTA biedrs, ar jautājumiem par radušos situāciju variet vērsties pie ALTA.

Tūrisma aģentūras, par kurām Travelnews.lv ir saņēmis sūdzības no lasītājiem: Panorama Tours, Ceļojums Tev, Aletour, Simply Travel, Prieks Tūre.

Noderīgas saites:

Tā kā ceļojumus ir iespējams iegādāties arī kolektīvās iepirkšanās/kuponu portālos, ŠEIT redzama PTAC publicētā informācija, kas jāņem vērā iepērkoties minētajos portālos.

ŠEIT redzama informācijas par aviopasažieru tiesībām.

ŠEIT redzama informācija, kas noderēs nomājot auto.

ALTA interneta vietne www.alta.net.lv

TATO datu bāze www.tato.em.gov.lv

PTAC www.ptac.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.578017sec.