Kā pasaules iedzīvotāji ceļo, netērējot naudu naktsmītnēm

Šī ir trešā daļa rakstam par Couchsurfing.org jeb kaučsērfinga kustību pasaulē. Pirmajā daļā (skatīt šeit) stāstījām par to, kas ir šis "Couchsurfing" un kā pirms deviņiem gadiem šī kustība aizsākās. Otrajā rakstu sērijas daļā (skatīt šeit) uzrunājām vairākus latviešu jauniešus, kuri labprāt ceļo un nakšņo pie cilvēkiem, kuri laipni atvēl ceļotājiem vietu savās mājās. Šajā rakstu sērijas daļā, savukārt, uz sarunu aicinājām jauniešus no citām valstīm, kuri ir viesojušies arī Latvijā un vēlējās dalīties ar gūto pieredzi gan ceļojot pa pasauli, gan uzņemot ārvalstu viesus pie sevis.

Lenka Kuligana ir 29 gadus jauna un dzīvo Maskavā, Krievijā.

Viņas "Couchsurfing" un ceļošanas pieredze ir liela, jo Lenka ir savās mājās izmitinājusi daudzus ceļotājus no visas pasaules, kā arī pati apceļojusi 23 valstis. Lenka stāsta, ka "Coucshurfing" esot viens lielisks projekts. Ar tā starpniecību ir iespējams sastapt brīnišķīgus cilvēkus un pavadīt ar viņiem neaizmirstamus mirkļus, kaut arī pirms pāris stundām nebūdami vēl nemaz pazīstami. Šo kustību Lenka var raksturot ar tādiem vārdiem kā ģimene, vienotība, daudzveidība, brīvība, vienlīdzība un brālība.

Tā kā Lenka diezgan bieži brauc arī uz Latviju, viņa secina, ka šeit cilvēki nav tik ļoti atvērti. Viņi vēlas palikt pa nakti pie kāda cita, taču nelabprāt vēlas uzņemt kādu savās mājās. Pie sevis Maskavā Lenka ir uzņēmusi līdz šim trīs latviešus, taču neviens nav atstājis "Couchsurfing" interneta vietnē par viņu kādu atsauksmi. Kādā reizē, kad Lenka pati vēlējusies apmesties pie kāda Latvijā, tikai viens latvietis atsaucies, atvēlot vien savu foto studiju, turklāt bez ērtībām. Šīs pieredzes dēļ viņa secina, ka, viesojoties Latvijā, labāk tomēr esot pārnakšņot pie kāda no saviem draugiem.

Tonijs Harisons ir 33 gadus vecs ceļotājs un dzīvo Mančesterā, Lielbritānijā.

Viņš pats sevi sauc par "mūžīgo ceļotāju", jo pabijis jau 44 valstīs un pie šī skaita nedomā apstāties.

Kā atzīst Tonijs, viņa "Couchsurfing" pieredze ir pozitīva - viņš ir sastapis lieliskus cilvēkus visapkārt pasaulei, guvis neaizmirstamus piedzīvojumus un stāstus, ar kuriem vērts dalīties. Mūžīgais ceļotājs Tonijs atklāj, ka cilvēku laipnība tiešām esot kaut kas lielisks. Tā kā mūsdienu pasaule esot visai noslēgta, "Couchsurfing" ļauj šo noslēgtību lauzt, savedot kopā pozitīvus cilvēkus un atklājot viņos to labāko. Tonijs uzskata, ka pati labākā pieredze viņam esot bijusi Aļaskā, ASV, dzīvojot brīvā dabā un kopā ar savu namatēvu dodoties makšķerēt un medīt.

Protams, reizēm esot nācies saskarties arī ar kādām negatīvām situācijām. Kā spriež Tonijs, pašas nepatīkamākās esot tad, kad ceļotāju izmitinātājs runājot tikai par sevi, vai arī atvadoties īsti vēl nezina viesa vārdu.

Konstantīns Ermers ir 24 gadus jauns puisis, kurš dzīvo Minhenē, Vācijā. Pēc koledžas beigšanas viņš ir izlēmis divus gadus ceļot, tāpēc pagaidām ar "Couchsurfing" viņam lielas pieredzes nav.

Vienu reizi Konstantīns ir pabijis arī Rīgā, kad viesojies pie kāda latvieša ar plašu dzīvokli, kurš vācu viesi iepazīstinājis ar savu draugu, kurš, savukārt, izrādījis Konstantīnam pilsētu. Pateicoties labajai pieredzei, viņš pie šiem latviešiem pēcāk viesojies vēl kādu reizi.

Uzturoties Minhenē, Konstantīns kopā ar draugiem labprāt atvēl savu dzīvokli citiem ceļotājiem, jo viņi spējot nodrošināt jautru kompāniju, kopā dzīvojot diviem vāciešiem un meksikānim. Kā atzīst Konstantīns, viņa pieredze liecina, ka Latvijā esot draudzīgi, laipni un izpalīdzīgi cilvēki. Tāpat viņš uzskata, ka arī pārvietošanās ar autostopiem Latvijā ir laba izvēle ekonomiskai un interesantai ceļošanai.

Osvaldo Saldivars ir 32 gadus jauns un dzīvo Kuernavakas pilsētā, Meksikā.

Līdz šim Osvaldo Latvijā ir viesojies pie trīs ceļotāju izmitinātājiem, izmantojot "Couchsurfing" pakalpojumus. Viņš uzskata, ka šāda veida saskarsme ar vietējiem iedzīvotājiem sniedz labākas iespējas ceļotājam iepazīt citas kultūras un vietējo iedzīvotāju dzīvesveidu, tūrisma galamērķa nacionālo virtuvi un tā raksturīgās iezīmes.

Osvaldo stāsta, ka Latvija esot pavisam savādāka kā Meksika. Latvijā esot daudz ļoti interesantu vietu un īpaši skaista daba, kas viņam šeit patīkot visvairāk. Vadoties pēc Osvaldo pieredzes ar Latvijas muzejiem, tajos diemžēl esot pārāk maz informācijas svešvalodās, kas liedz ārzemju viesiem skaidri uztvert ekspozīcijas.

Ceļotājs no Meksikas, kurš ar "Couchsurfing" kustību ir pazīstams jau septiņus gadus, šajā laika posmā viesojies jau 12 valstīs. Kā atzīst Osvaldo, izmantojot iespēju nakšņot pie svešiniekiem, viņš centies palikt pa nakti vai nu pie pāriem, vai sievietēm. Rūpējoties par savu viesu ērtībām Meksikā, Osvaldo ir īpaši iekārtojis pats savu mājokli, atvēlot viesistabu ciemiņu uzņemšanai un pie sienas pieliekot tāfeli, lai ikvienam viesim ir iespēja atstāt kādu piemiņu no viesošanās reizes. Lai arī ir vēl daudzas vietas pasaulē, kur Osvaldo vēl nav bijis, viņš ar lielu prieku vēl kādu reizi atgrieztos arī Latvijā.

Apkopotie stāsti un dažādā ceļotāju pieredze, izmantojot Couchsurfing.org sniegtās iespējas, pierāda to, ka šāda veida ceļošana var būt gan ekonomiska, gan interesanta un piedzīvojumiem bagāta gan ceļotājam pašam, gan tiem, pie kā viņš dodas. Tā ir iespēja ne vien iepazīt citu valstu kultūru un apskates vietas, izpalīdzēt citiem ceļotājiem un izrādīt savas kultūras viesmīlību, bet arī iegūt jaunus draugus un domubiedrus no visas pasaules.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27316999sec.