Ieteikumi Sanfrancisko apmeklējumam [1]

San Francisko atrodas Amerikas Savienoto Valstu rietumos, Kalifornijas štatā. Lai gan tā ir bēdīgi pazīstama ar savām vēsajām, miglainajām vasarām, tomēr pilsētas burvīgās ainavas to spēj attaisnot. San Francisko centrālā daļa nav pārāk liela, viss atrodas salīdzinoši tuvu, tāpēc būs iespējams pilsētu apskatīt īsā laika periodā. Turklāt, San Francisko neizskatās kā tipiska ASV lielpilsēta – nav neskaitāmu debesskrāpju un masīvu celtņu, mājas ir eiropeiskākas, tās ir nelielas un piemīlīgas. San Francisko noteikti  ir "must-see" pilsēta, tā jāapskata kaut vai tikai tāpēc, lai redzētu „citādu” Ameriku.

Esot San Francisko, noteikti ir jāpavizinās ar simboliskajiem pilsētas tramvajiem. Tā būs jautra izklaide un lieliska izdevība apskatīt pilsētu. Tā kā San Francisko pilsēta celta uz stāviem pakalniem, brauciens ar retro tramvaju būs visai aizrautīgs. Samaksājot divus ASV dolārus, varēsi braukāties visu dienu – ieraugot kādu interesējošu objektu, izkāpt pastaigāties un pēc tam lekt atpakaļ tramvajā un braukt tālāk.

Tā kā San Francisko atrodas pie līča, tā krastā ir izveidota arī gājēju promenāde – Pier 39. Tā ir kļuvusi īpaši populāra pilsētas viesu vidū, jo uz tās ir dažādi suvenīru veikaliņi un restorāni, kuros pasniedz dažnedažādas svaigas jūras veltes. Šeit nereti uzstājas ielu mākslinieki ar interesantiem priekšnesumiem, taču visvairāk uzmanību piesaista jūras lauvas, kas dzīvojas turpat krastā pie promenādes. Uz Pier 39 atrodams arī pilsētas akvārijs, kurā redzami vēl dažādi citi ūdens iemītnieki.

Iespaidīgi būs arī apmeklēt bēdīgi slaveno Alkatraza (Alcatraz) cietumu. Tas atrodas uz atsevišķas salas San Francisko līcī 2 kilometru attālumā no krasta. Kā liecina vēstures dati, nav zināms neviens cilvēks, kurš būtu veiksmīgi izbēdzis no šī cietuma, paliekot dzīvs. Alkatrazā bijuši ieslodzīti vairāki zināmi noziedznieki, tajā skaitā, Als Kapone. Alkatraza cietums kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem vairs netiek izmantots cietumnieku turēšanai, un tagad tas ir pieejams apskatei plašākai sabiedrībai. Tiek piedāvātas arī audio tūres, kurās ietvertas arī intervijas ar bijušajiem ieslodzītajiem un cietuma sargiem.

Vēl viens simbolisks San Francisko objekts ir Zelta Vārtu tilts (Golden Gate Bridge). Tas tika uzcelts jau 1937. gadā, taču joprojām tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem un visvairāk fotografētajiem tiltiem pasaulē. Tiltam ir arī gājēju un riteņbraucēju celiņi, tāpēc jāizmanto izdevība pāriet pār to. No tilta paveras skaists skats gan uz pilsētu, gan arī līcī redzama Alkatraza sala.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Sintija Sīmane 02/17/2014 14:39 Var piekrist tam, ka Sanfrancisko ir must see city Amerikā, bet raksts ir ļoti vispārīgs un min tikai pašas, pašas tūristiskākās vietas, bez kurām protams neiztikt, bet tur ir daudz vairāk ko redzēt un izbaudīt, un par ko būtu vērts minēt Sanfrancikso apmēklējuma plānotājiem. Tā visnotaļ ir ļoti skaista pilsēta, maza, bet tik dažāda un ar ļoti draudzīgiem cilvēkiem. Ceru, ka kaut kad tuvākajā nākotnē tur atgriezīšos.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74331403sec.