Seši vienkārši veidi, kā ietaupīt, dodoties kruīza braucienā

Doties kruīzā ir aizraujoši, tomēr šāda veida ceļošana nav visai lēta. Travelnews.lv piedāvā dažus padomus, kā ietaupīt pirms došanās kruīzā.

Rezervē biļeti agrāk

Rezervējot biļetes 6 līdz 12 mēnešus pirms kruīza, ir iespēja iegūt savā īpašumā biļetes, kas maksā par 25 līdz 50 procentiem mazāk nekā publicētajās "brošūras" likmēs. Ja rezervēsi biļeti agrāk, ir plašākas iespējas izvēlēties maršrutus, tīkamākos datumus un kajītes - iespējams, pat iegūt labākus piedāvājumus saistībā ar aviobiļetēm un viesnīcām. Ja tad, kad ceļojums jau rezervēts, cenas pazeminās, labam ceļojumu aģentam vai pašai kruīza līnijai vajadzētu palīdzēt tev iegūt jauno -zemāko likmi.

Vai rezervē vēlāk

Jā, tas darbojas pilnīgi pretēji iepriekš sacītajam, bet, ja nogaidīsi 60 līdz 90 dienas pirms došanās kruīzā, iespējams, varēsi kruīzā doties par zemāku cenu, jo kruīza līnijas tās mēdz būtiski samazināt, lai aizpildītu tukšās vietas uz kruīza kuģa. Ja esi pacietīgs un spēj nogaidīt, šis ir veids, kā vari iegūt savā īpašumā nedēļu garu kruīzu uz Karību salām par zemāku cenu. Protams, šajā gadījumā tomēr jārēķinās ar to, ka vairs nebūs tik liela izvēle maršruta ziņā vai kajītes izvēlē, kā arī varētu būt grūti atrast lētas aviobiļetes, lai nonāktu vietā, no kuras kruīza kuģis atiet. Turklāt-  pēdējā brīža biļetes nav iespējams atgriezt.

Pieprasi atlaidi

Pareizi uzdoti jautājumi var paveikt brīnumu darbus! Ja esi patstāvīgais klients, piemini to, kad rezervē biļetes un pieklājīgi palūdz, vai ir iespēja iegūt  atlaidi – šādā veidā iespējams samazināt biļetes cenu no 5 līdz pat 15 procentiem. Ja tev ir 55 vai vairāk gadi, vai arī esi pensionārs, nekautrējies pajautāt 5 procentu atlaidi.

Izmanto ceļojumu aģentu

Nenovērtē par zemu ceļojuma aģenta lomu un ļauj tam atrast izdevīgākos piedāvājumus. Daudzi ceļojumu aģenti ir rezervējuši vietas, kuras viņi var pārdot ar atlaidi un paskaidrot, vai reklamētais "bezmaksas" jauninājums vai visaptverošā pakete ir īsta vai tikai apmāns. Tiks saņemts arī atbalsts, ja likmes kritīs pēc tam, kad jau būsi rezervējis savu kruīzu.

Brauc grupās

Mēs katrs labi zinām, ka lielas grupas ir grūti valdāmas, taču kruīzi no šādām grupām iegūst vislielāko peļņu. Tomēr - grupas var iegūt arī atlaides paši sev, ne tikai nest peļņu citiem. Piemēram, ja ir 16 cilvēku liela grupa, kura izvietojas astoņās kajītēs, dažreiz var 16 cilvēks var saņemt atlaidi, vai, dažos gadījumos pat bezmaksas guļvietu. Lielām grupām biļešu rezervēšanu ir ieteicams veikt jau gadu iepriekš, lai nodrošinātu iespēju iegūt izvēlētās kabīnes.

Izmēģini starpsezonu

Dodoties ceļojumā nesezonas laikā varbūt neļaus ietaupīt daudz naudas, tomēr tā noteikti ir iespēja pakaulēties un varbūt saņemt par 10 procentiem lētāku biļeti, kā sezonas laikā. Šeit ir labākie laiki, lai atrastu piedāvājumus četros populārākajos kruīza reģionos:

•    Karību salas - septembris un oktobris, decembris (izņemot brīvdienu nedēļas) un janvāra sākums līdz Prezidenta dienai;

•    Eiropa - marta vidus un aprīlis, septembris – decembris;

•    Aļaska - maijs un septembris;

•    Bermuda - aprīlis līdz oktobris.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22399497sec.