Informācija ceļotājiem, kas plāno doties uz 2016. gada Pasaules hokeja čempionātu

2016. gada Pasaules čempionāts hokejā notiks no 6. līdz 22. maijam divās Krievijas pilsētās – Maskavā un Sanktpēterburgā. Pirms došanās ārpus Latvijas aicinām iepazīties ar informāciju ceļotājiem Ārlietu ministrijas mājaslapā. Tajā ir publicēta informācija attiecībā uz ceļošanu, sniegti ieteikumi un brīdinājumi ceļotājiem, nodrošināta iespēja elektroniski reģistrēties konsulārajā reģistrā. Aicinām lejuplādēt savā viedtālrunī mobilo aplikāciju "Ceļo droši". 

IECEĻOŠANA KRIEVIJĀ

Ieceļošanai Krievijā ir nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments – Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa pase. Nepilngadīgu bērnu izceļošanu no Latvijas reglamentē Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumi Nr.721 "Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu". Saskaņā ar noteikumiem papildu pasei ir jāuzrāda arī dzimšanas apliecība, notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts, izceļošanai no valsts pilnvarotās personas pavadībā un citi nepieciešamie dokumenti. Papildu informāciju par robežas šķērsošanu aicinām meklēt Valsts robežsardzes mājaslapā: http://rs.gov.lv/.

Ar personas apliecību Krievijā ieceļot nevar. Latvijas pilsoņiem, lai ieceļotu Krievijā, ir nepieciešams saņemt vīzu. Pasē jābūt vismaz divām brīvām lapām, kā arī pasei jābūt derīgai vēl vismaz sešus mēnešus pēc vīzas derīguma termiņa beigām. Latvijas nepilsoņi Krievijā var ieceļot bez vīzas, taču uzturēšanās termiņš Krievijas teritorijā nedrīkst pārsniegt 90 diennaktis.

Vēršam uzmanību, ka Latvijas valstspiederīgajiem, ieceļojot Krievijas Federācijā, ir pienākums saņemt un aizpildīt migrācijas karti (миграционная карта). Migrācijas karte jāiesniedz robežkontroles punktā, šķērsojot Krievijas Federācijas robežu. Uzturēšanās laikā Krievijā ir svarīgi migrācijas karti nepazaudēt, jo, izbraucot no valsts, karte  jānodod caurlaides punktā uz Krievijas Federācijas robežas.

Jautājumos, kas saistīti ar ieceļošanu Krievijā un nepieciešamajiem dokumentiem vīzas saņemšanai, aicinām sazināties ar Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā Konsulāro nodaļu.

VESELĪBAS UN DZĪVĪBAS APDROŠINĀŠANA

Svarīgi ievērot, ka ieceļošanai Krievijā nepieciešams noformēt ceļojuma apdrošināšanas polisi, kas ir derīga Krievijas Federācijas teritorijā (apdrošinājuma summa ne mazāka par 30 000 eiro, polises derīguma termiņš sedz visu plānoto uzturēšanās periodu Krievijas Federācijā). Vienlaikus iesakām informēt radiniekus, tuviniekus vai draugus par apdrošināšanas sabiedrību, kurā esat noformējis apdrošināšanu braucienam uz Krieviju. Latvijas vēstniecība atgādina, ka, ceļojot uz ārvalstīm, jāiegādājas veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus personas smagas saslimšanas vai nāves gadījumā.

REĢISTRĒŠANĀS KRIEVIJAS MIGRĀCIJAS DIENESTĀ

Saskaņā ar Krievijas Federācijas likumdošanu migrācijas uzskaites jomā jebkuram ārvalstniekam, kurš plāno uzturēties Krievijā ilgāk par septiņām darba dienām, nepieciešams reģistrēties Federālajā migrācijas dienestā (Федеральнаямиграционнаяслужба). Reģistrēšanās procedūra ietver Federālā migrācijas dienesta teritoriālās iestādes informēšanu (speciālas reģistrācijas veidlapas aizpildīšanu) par savu ierašanos konkrētajā uzturēšanās vietā.

Uzturoties viesnīcā, visas nepieciešamās reģistrācijas darbības veic viesnīcas administrācija. Paliekot pie radiem vai draugiem (tie var būt gan Krievijas pilsoņi, gan Krievijā legāli dzīvojoši ārvalstu pilsoņi), reģistrācijas procedūru veic uzņemošā puse, aizpildot paziņojuma veidlapu un iesniedzot to Federālā migrācijas dienesta teritoriālajā nodaļā.

IETEIKUMI UZTURĒŠANĀS LAIKĀ KRIEVIJĀ

Aicinām pasi kopā ar migrācijas karti, reģistrācijas veidlapu, vadītāja apliecību un citus dokumentus glabāt pie sevis, jo Krievijas policijas dienestiem ir tiesības pārbaudīt personu identitāti jebkurā vietā, tostarp uz ielas un sabiedriskās vietās. Čempionāta laikā personu kontrole un identitātes pārbaude notiks pastiprinātā režīmā, tādēļ vēstniecība aicina ievērot noteiktās kontroles prasības. Aicinām rūpīgi sargāt savus dokumentus, vērtslietas un personīgās mantas. Līdztekus aicinām nodrošināties ar Jūsu pases, vīzas, migrācijas kartes un reģistrācijas veidlapas kopijām un iesakām tās glabāt atsevišķi no pārējiem dokumentiem.

Vēršam uzmanību, ka Eiropas Savienībā, tai skaitā Latvijā reģistrētu transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numurzīmju zādzības Krievijas teritorijā nav retums. Par šādu noziedzīgu nodarījumu upuriem nereti kļūst arī Latvijas valstspiederīgie, tādēļ aicinām personīgo transportlīdzekli novietot tikai apsargātās autostāvvietās.

KĀ RĪKOTIES PASES ZUDUMA GADĪJUMĀ

Gadījumā, ja Latvijas valstspiederīgajam Krievijā ir nozaudēta vai nozagta pase, aicinām nekavējoties sazināties ar tuvāko Latvijas pārstāvniecību Krievijā, lai saņemtu pagaidu dokumentu – atgriešanās apliecību, kas uz laiku aizstāj personu apliecinošu dokumentu un ļauj atgriezties Latvijā, vienu reizi šķērsojot robežu.Atkarībā no tā, kurā reģionā noticis negadījums, aicinām nekavējoties sazināties ar tuvāko Latvijas pārstāvniecību Maskavā, Sanktpēterburgā vai Pleskavā.

Saņemt padomu par palīdzību konkrētā ārkārtas situācijā iespējams, zvanot Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam Rīgā pa tālruni +371 67016364 (darba laikā) vai ārpus darba laika Konsulārā departamenta diennakts dežurantam pa tālruni +371 26337711, kā arī rakstot uz e-pastu: [email protected].

Atgriešanās apliecības saņemšanai pārstāvniecībā ir jāaizpilda un jāparaksta iesniegums, jāiesniedz divas krāsainas fotogrāfijas (35 x 45 mm) un paskaidrojums par pases zuduma apstākļiem, kā arī jāsamaksā valsts nodeva 15 eiro apmērā.

Vienlaikus aicinām vērsties negadījuma vietai tuvākajā Krievijas policijas iecirknī, lai izprasītu paziņojumu (Уведомление) par pases zudumu. Šāda paziņojuma esamība atvieglos personas pārvietošanos un izbraukšanu no Krievijas teritorijas.

KĀ RĪKOTIES, JA IR NOZAGTA VAI NOZAUDĒTA NAUDA

Naudas nozagšanas vai nozaudēšanas gadījumā persona var vērsties kādā no Latvijas pārstāvniecībām Krievijā, kas palīdzēs sazināties ar Jūsu radiniekiem vai draugiem Latvijā, kuri varētu sniegt finansiālu palīdzību un nodrošināt nepieciešamo naudas līdzekļu pārsūtīšanu, izmantojot ātro starptautisko naudas pārvedumu sistēmu pakalpojumus (piemēram, Western Union, MoneyGram, Unistream, Anelik) Plašāka informācija par materiālo palīdzību ir atrodama Ārlietu ministrijas mājaslapā.

KĀDOS GADĪJUMOS LATVIJAS VĒSTNIECĪBA VAR PALĪDZĒT

  • ja nozagta vai nozaudēta pase – izsniegt atgriešanās apliecību;

  • ja nozagta vai nozaudēta vadītāja apliecība, automašīnas tehniskā pase un/vai automašīnas reģistrācijas numurzīmes – izsniegt izziņu no Latvijas transportlīdzekļu un vadītāju reģistra datu bāzes;

  • ja persona palikusi bez iztikas līdzekļiem – ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta starpniecību palīdzēt sazināties ar radiniekiem vai draugiem Latvijā, kuri var sniegt finansiālu palīdzību un ārkārtas situācijā nodrošināt nepieciešamo naudas līdzekļu pārsūtīšanu ar starptautisko naudas pārvedumu starpniecību vai pases zuduma gadījumā;

  • ja noticis nelaimes gadījums – ar Valsts policijas starpniecību informēt tuviniekus, uzturēt saziņu ar Krievijas kompetentajiem dienestiem, sniegt padomu un palīdzību formalitāšu kārtošanā;

  • ja persona ir aizturēta vai apcietināta – sekot līdzi tam, vai tiek ievērotas personas likumīgās tiesības intereses, sazinoties ar vietējām tiesībaizsardzības iestādēm.

KĀDOS GADĪJUMOS LATVIJAS VĒSTNIECĪBA NEVAR PALĪDZĒT

  • iejaukties tiesu, policijas un tiesību aizsardzības iestāžu darbībā, ja Krievijā esat izdarījis likumpārkāpumu;

  • sniegt juridiskas konsultācijas;

  • panākt labākus ārstēšanās apstākļus slimnīcā vai ieslodzījuma apstākļus cietumā salīdzinājumā ar vietējiem iedzīvotājiem;

  • apmaksāt rēķinus par viesnīcas, jurista pakalpojumiem, medicīnisko palīdzību vai segt jebkurus citus rēķinus par sniegtajiem pakalpojumiem;

  • kārtot nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar tūrisma uzņēmumu, lidsabiedrību, banku vai citu iestāžu darbības jautājumiem, sameklēt apmešanās vietu.

NODERĪGA INFORMĀCIJA

Pasaules hokeja čempionāta 2016 oficiālā mājaslapa apskatāma šeit.

Čempionāta norises vieta Maskavā, arēna ВТБ Ледовый Дворец.

Čempionāta norises vieta Sanktpēterburgā, arēna СК "Юбилейный".

Ceļošana:

Sabiedriskais transports Maskavā:

http://transport.mos.ru/transport/

http://mosmetro.ru/

Sabiedriskais transports Sanktpēterburgā:

http://transport.orgp.spb.ru

http://www.metro.spb.ru/

Ja ceļā plānojat doties ar personīgo automašīnu, pirms izbraukšanas no Latvijas par visiem nepieciešamajiem dokumentiem interesēties Latvijas Valsts robežsardzes mājaslapā. Iebraucot Krievijā, aicinām ievērot ceļu satiksmes noteikumus, īpašu uzmanību pievēršot satiksmes ierobežojumiem spēļu norises laikā, kā arī noteikumiem atļautajās automašīnu stāvvietās. Transportlīdzekļa vadīšanai nepieciešamie dokumenti ir transportlīdzekļa vadītāja apliecība, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti un transportlīdzekļa starptautiskais apdrošināšanas līgums (tā dēvētā Zaļā karte).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41357398sec.