Noskaidrots, ko latviešu ceļotāji dara Ēģiptē

Rudens un ziemas mēnešos, kad gaisa temperatūra mūsu platuma grādos siltummīļus vairs nepriecē, par populārākajiem Baltijas tūristu galamērķiem tradicionāli kļūst valstis, kur šajā laikā var baudīt sauli un siltu klimatu.

Pēdējo gadu populārākais ziemas sezonas galamērķis visās trijās  Baltijas valstīs ir Ēģipte, liecina ceļojumu organizatora "Kidy Tour" apkopotā informācija. Ceļotāji no Latvijas, kuri dodoties uz Ēģipti, visbiežāk izvēlas uzturēšanos kādā no Ēģiptes kūrortiem, un salīdzinoši neliela daļa vēlas šo valsti apceļot un iepazīt dziļāk – vidēji tikai katrs otrais tūrists.

Kā liecina "Kidy Tour" dati, Baltijas valstu tūristu vidū populārākie galamērķi Ēģiptē ir Hurgada un Šarmelšeiha. Pagājušajā gadā uz Hurgadu ar "Kidy Tour" devās vairāk nekā 10 000 tūristu. Hurgadu citu Ēģiptes kūrortu vidū kā savu galamērķi vidēji izvēlas 55% no visiem tūristiem. Kopumā Baltijas valstu tūristu skaits uz Ēģipti pēdējo gadu laikā strauji kāpis: Igaunijā šajā gadā tūristu skaits uz Ēģipti salīdzinot ar gadu iepriekš, līdz šim brīdim pieaudzis par 50%, savukārt Lietuvā pat par 125%. Arī Latvijas tūristi uz Ēģipti atpūtā dodas arvien biežāk – Ēģipte tūristiem no Latvijas ir trešais populārākais galamērķis.

Lai gan laiks Ēģiptē silts un saulains visu gadu, labākais laiks šīs valsts apmeklēšanai ir no septembra līdz aprīlim. "Vasaras mēnešos tipiskā ceļotāja gaumei Ēģiptē ir pārlieku karsts, īpaši valsts dienvidos. Savukārt rudens un ziemas mēnešos gaisa temperatūra šajā valstī svārstās ap patīkamiem 20-30 grādiem. Tomēr mūsu novērojumi liecina, ka pats populārākais laiks, kad latvieši uz Ēģipti dodas, parasti ir oktobris, Ziemassvētki, Jaunais gads un Lieldienas, kad ir gan skolēnu brīvlaiks, gan vairāk brīvu dienu. Kopumā ceļotāji no Baltijas Ēģiptē vairāk dod priekšroku laiskai atpūtai kūrortā plašā viesnīcas teritorijā nekā aktīvām ekskursijām ārpus tās. Taču kopuma latvieši ir nedaudz slinkāki par kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem, kuriem ekskursijās ārpus viesnīcas dodas biežāk," stāsta "Kidy Tour" produkta menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte.

Interesanti, ka lietuviešiem, izvēloties kūrortu, svarīgākais ir komforts, tāpēc populārākā tūristu izvēle kūrortos ir 5* viesnīcas, kamēr latvieši un igauņi salīdzinoši biežāk izvēlas nedaudz zemākas klases viesnīcas ar 4 un pat trīs zvaigznēm. Būtiski atcerēties, ka viesnīcu standarti Ēģiptē var atšķirties no Eiropas, un zvaigžņu skaits ne vienmēr ir rādītājs. Šī iemesla dēļ pirms viesnīcas rezervācijas vienmēr ieteicams izpētīt viesnīcas piedāvāto pakalpojumu klāstu un klientu atsauksmes.

2018. gadā ceļojumu organizators "Kidy Tour" čarterlidojumus no Rīgas uz Hurgadu veic reizi nedēļā. Šis ir pirmais gads, kad "Kidy Tour" čarterlidojumus uz Ēģipti veic no visām trim Baltijas valstīm – Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Tieši lidojumi uz Ēģipti no Igaunijas tiek veikti jau trešo sezonu, bet no Lietuvas – otro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37908578sec.