24. oktobris vēsturē: Niagāras ūdenskritumā tiek paveikts kas neparasts

1901. gada 24. oktobrī kāda drosmīga sieviete, vārdā Annija Edsone Teilore, savu 63 dzimšanas dienu izlēma pavadīt neiedomājamā veidā. Tā mērķtiecīgi vēlējās nodrošināt sev slavu un iztiku sirmajām vecumdienām, tādēļ galdniekiem lūdza pagatavot koka mucu, kas spētu izturēt braucienu pa Niagāras ūdenskritumu.

Annijas ceļš pirms šīs pārdrošākās dienas viņas dzīvē bija diezgan neveiksmīgs. Izmācījusies par skolotāju, tā satika savu mūža mīlestību, sagaidīja pirmo atvasi, bet drīz mazulis šķīrās no dzīves un nedaudz vēlāk – sieviete kļuva par atraitni. Viņai klājās ļoti grūti un Annija nolēma doties darba meklējumos – no Mičiganas, līdz pat Mehiko. Tomēr viņai neveicās nevienā no darbam un dzīvei izvēlētajām vietām.

Annijas gadi strauji steidzās uz priekšu un teju nojaušams bija viņas vecumdienu liktenis, kas solīja mūža nogali nabagmājā. Un tad, īsi pirms savas 63 dzimšanas dienas viņa pieņēma lēmumu, kas sievietes vārdu uz visiem laikiem ierakstīja vēsturē. Veids, kā Annija izdomāja sev nodrošināt vecumdienas, bija visai neparasts un pārgalvīgs – viņa nolēma kļūt par pirmo cilvēku, kurš mucā nobraucis pa Niagāras ūdenskritumu.

Lai veiktu savu drosmīgo braucienu, bija nepieciešama īpaši sagatavota muca. Tā bija veidota no koka un metāla un izpolsterēta ar matraci. Annija meklēja uzticamu galdnieku sava pasūtījuma izpildei, tomēr galdnieki, kuri bija ar mieru izpildīt dīvaino pasūtījumu, atteicās no darba, sakot, ka nevēlas kļūt par pašnāvības līdzdalībniekiem.

Divas dienas, pirms Annija bija nolēmusi veikt drosmīgo braucienu, izmēģinājuma priekus nācās izbaudīt kaķim, jo bija jāpārliecinās, vai muca spēs izturēt šādu pārgalvību. Tā izturēja un arī kaķis 17 minūtes vēlāk lejā nonāca dzīvs, vien mazliet savainots.

Liktenīgajā 24. oktobrī, Annijas dzimšanas dienā, sieviete ar savu laimes spilvenu azotē devās uz Niegāras ūdenskritumu. Muca pie ūdenskrituma tika nogādāta airu laivā, un Annija tajā drosmīgi kāpa iekšā. Pēc tam, kad muca tika aizvērta, sievietes asistenti ar velosipēda pumpja palīdzību salaida tajā gaisu, aiztaisīja spundi, un piedzīvojums sākās. Pēc 20 minūšu ilga brauciena, kopumā pieveicot 51 metru no ūdenskrituma virsotnes, muca nonāca lejā. Glābēji sasniedza mucu uzreiz pēc tās piezemēšanās varenā ūdenskrituma pakājē. Annija no mucas izkāpa dzīva un pilnībā nesavainota. Sniedzot intervijas pēc pārgalvīgā notikuma, sieviete gan atzina, ka tas bijis drausmīgākais brauciens un visu ceļu tā spējusi vien domāt par to, ka tūdaļ ies bojā. Trakajiem pieder pasaule!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2910769sec.