10 valstis, uz kurām nemaz tik vienkārši nevar aizceļot

Travelnews.lv nesen rakstīja, ka Uzbekistāna atceļ vīzu Latvijas pilsoņiem un vēl 44 valstu pilsoņiem, bet vēl pāris nedēļas atpakaļ ceļošana uz šo valsti prasīja samērā lielas piepūles. Dažādām pasaules valstīm attieksme pret ienākošo tūrismu var būt ļoti atšķirīga. Ir valstis, kuru valdības padarījušas vīzu kārtošanas procesu tik ilgstošu un sarežģītu, ka tikai visneatlaidīgākie ceļotāji uzņemas to kārtot. Var nākties saskarties ar dažādiem sarežģījumiem, sākot ar pārlieku ilgi izskatītiem vīzu pieteikumiem vai nepraktiski izvietotiem vīzu izsniegšanas punktiem. Iepazīsti dažas no visgrūtāk apmeklējamām valstīm:

Ziemeļkoreja

Šī pasaules noslēpumaināka valsts 2016 gadā uzņēma tikai 100,000 apmeklētāju, no kuriem vairāki tika arī deportēti par pārkāpumiem pret valsti. Pa Ziemeļkoreju nav atļauts ceļot patstāvīgi, to atļauts darīt tikai kopā ar gidu, kas darbojas kādā no trīs valsts apstiprinātajiem Pjongjangas tūrisma operatoriem. Pārsteidzoši, bet nokārtot Ziemeļkorejas tūristu vīzu nemaz nav tik sarežģīti (lai gan tas aizņem 6 līdz 8 nedēļas), tomēr, esot tur, tūristi drīkst apmeklēt tikai iepriekš izplānotu maršrutu.

Butāna

Līdz 1974. gadam Butānas karalisti apmeklēt nebija atļauts. Kalnainā Tibeta ziemeļos un Rietumbengālijas džungļi dienvidos padarīja valsti grūti pieejamu. Šobrīd uz un no Butānas lido divas lidsabiedrības (Drukair un Bhutan Airlines) un ceļi tikuši manāmi uzlaboti, par prieku tiem, kas vēlas ceļot ar mašīnu. Tomēr par ceļojumu jāveic priekšapmaksa – ne tikai par lidmašīnas biļetēm, bet arī par "viss iekļauts" ceļojumu paketi kādā no Butānas tūrisma aģentūrām.

Kiribati

Lai baudītu Kiribati neskarto skaistumu, jāveic vairāki pārlidojumi no citām nebūt ne tuvu esošajām Klusā okeāna salām. Atsaucoties uz pieredzējušiem ceļotājiem, ceļojums jāsāk Fidži, Honolulu, Brisbenā, Manilā vai Taipejā un pēc tam  jāveic vairāki lidojumi mazākās lidmašīnās no salas uz salu, līdz sasniedz Kiribati. Arī iekļūt Kiribati nav viegli, ja vien neesi no kādas no 60 valstīm, kuru pilsoņiem atļauts par tūristu vīzu maksāt ierodoties. Pretējā gadījumā vīzai jāpiesakās kādā no Kiribati ārzemju konsulātiem. Piemēram, Lielbritānijas konsulāts ērti iekārtots kādā pavisam mazā Velsas pilsētiņā.

Nauru

Nauru sala  pēdējos gados pievērsusi pasaules uzmanību un kļuvusi bēdīgi slavena ar savu reputāciju kā Austrālijas bēgļu aizturēšanas centrs. Uz turieni lido tikai viena lidsabiedrība Air Nauru, un salai ir vēstniecības un konsulāti tikai 10 pasaules valstīs, tajā skaitā Austrālijā, Fidži, Taivānā un Taizemē.

Krievija

Šo pasaules lielāko valsti nav tik sarežģīti apmeklēt, bet ceļojums noteikti prasa rūpīgu plānošanu. Iebraukšanai nepieciešams ielūgums, kuru parasti var nokārtot caur viesnīcu, kurā plānots apmesties vai tūrisma aģentūru (kuras pakalpojumi, protams, maksā…). Vīzas saņemšana var prasīt zināmu laiku, turklāt tas nav pārsteigums, ja ierodoties vīza vēlreiz tiek rūpīgi pārbaudīta. Ierodoties ar kuģi vai kruīzu un nepaliekot ilgāk kā 72 stundas, tūristu vīza nav nepieciešama.

Turkmenistāna

Visu uzturēšanās laiku ceļotājiem jābūt gida pavadībā. Lai gan tas nav pārāk dārgi, šādi papildus izdevumi nav viesiem patīkami. Tomēr ir veids, kā no tā izvairīties.  Iebraucot valstī no citas valsts ar mašīnu vai velosipēdu, ir iespējams pieteikties tranzītvīzai un iepazīt valsti bez oficiāla pavadoņa. Lai gan tik sarežģītā valstī kā Turkmenistāna pavadonis, kas visu izskaidro un parāda, nemaz nav slikta doma.

Somālija

Lai gan Somālija jau daudzus gadus cīnās ar iekšējiem konfliktiem un lielākā daļa valstu valdību (tajā skaitā Lielbritānijas un ASV) brīdina par ieceļošanas risku, iespēja to apmeklēt pastāv. Nesen ASV tika atvērta Somālijas vēstniecība, tomēr pieredzējuši ceļotāji iesaka izmantot vēstniecību Turcijā un lidot ar Turkish Airlines.

Lībija

Tāpat kā par Somāliju, vairums ārvalstu iestāžu brīdina par ceļošanu uz Lībiju, bet to apmeklēt nav neiespējami. Lībijas zemes robežas ar Alžīriju, Nigēru, Sudānu un Čadu ne-āfrikāņiem ir slēgtas, tāpēc jāieceļo no Ēģiptes. Uz Lībiju nav tiešo lidojumu no Lielbritānijas un ASV, bet no Stambulas uz Tripoli (Lībijas galvaspilsētu) lido "Afriqiyah Airways", kā arī iespējams lidot ar pārsēšanos caur Tunisu. Seno Romiešu drupas no Leptis Magna ir satriecošas.

Ekvatoriālā Gvineja

Daudzi izvairās no Ekvatoriālās Gvinejas valdības apspiešanas un lielā cilvēktiesību pārkāpumu skaita dēļ. Naidīgā attieksme pret pašu iedzīvotājiem ietekmē arī viesus, tādēļ šajā valstī iekļūt ir ļoti grūti, ja vien neesi amerikānis. Dīvainā kārtā ASV pilsoņi ir vienīgie ārzemnieki, kuri šajā valstī drīkst ieceļot bez vīzas. Esot tur, pārvietoties var būt diezgan sarežģīti, turklāt viesnīcas ir ļoti dārgas, salīdzinot ar kaimiņvalstīm.

Angola

Vīzas izgatavošana var aizņemt vairākas nedēļas, tāpēc tai jāpiesakās laicīgi. Daudzus pieredzējušus ceļotājus Angola pievelk tāpēc, ka tur ir sarežģīti nokļūt. Nepieciešams formāls ielūgums un dokuments, kurā apliecināts, ka ir samaksāts par viesnīcu – un tas ir pirms vispār zināms, vai apmeklējums tik atļauts, vai nē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14024591sec.