7 pazīmes, kas liecina - jums nekavējoties jādodas ceļā

Iespēja pārsteigt savas garšas kārpiņas ar visneparastākajiem ēdieniem, iespēja satikt jaunus draugus, iespēja iemācīties pieņemt lēmumus neordinārās situācijās, iespēja kļūt par gluži citu cilvēku... Tas viss – un ne tikai – kļūst iespējams, sperot kāju pāri savas mājas slieksnim, ārpus pilsētas vai valsts robežām un prom no visa ierastā.

Lūk, septiņas nepārprotamas pazīmes, kas liecina, ka jums ir pa spēkam pamest savu komforta zonu un atkāpties no ikdienišķā, lai dotos piedzīvojumiem, iespaidiem un negaistošām atmiņām pārbagātā odisejā.

Jūs raksturo nepārvarama zinātkāre

Pasaule ir mums visapkārt – atliek vien būt gataviem doties to izpētīt un uzdot jautājumus. Tādēļ nav noslēpums, ka zinātkāri ļaudis bieži vien gluži vai nespēj dzīvot bez ceļošanas, jo došanās, iespējams, pat šķietami bezmērķīgos klejojumos ir kā degviela viņu prātam.

Pārmaiņas un piedzīvojumi dara jūs laimīgu

Tas, ko novērosiet, izbaudīsiet un piedzīvosiet ārzemēs, domājams, ievērojami atšķirsies no ierastās ikdienas, taču tieši šajā aspektā slēpjas ceļošanas jēga. Šādi tiek aizmirsts par rutīnu un kārtību, turklāt katra ceļojuma diena ir neatkārtojama un rada neizdzēšamas atmiņas, jo nav nekādu specifisku formulu vai priekšrakstu, kas būtu jāievēro.

Komunikācija ar svešiniekiem ir jūsu jājamzirdziņš

Viena no lielākajām vērtībām katrā ceļojumā ir iespēja nodoties sarunām ar visdažādākajiem ļaudīm. Atliek vien dažas minūtes pavadīt ar svešinieku, un jums jau tiek atklāta noderīga informācija. Tieši vietējie iedzīvotāji ir īstie eksperti, kam lūgt padomu, lai noskaidrotu, kur atrodamas labākās ēstuves, uzlūkojamas gleznainākās ainavas un spilgtākie apskates objekti, kas pat nav minēti jūsu ceļvedī. Turklāt tā ir arī iespēja sastapt jaunus draugus, un tas var izdoties pat visnegaidītākajā mirklī un visneiedomājamākajā Zemeslodes nostūrī.

Pacietība jums nav svešs tikums

Dodoties ceļā, šķiet, apstājas laiks, jo tā ir iespēja uz brīdi aizmirst par darba lietām un ikdienas steigu. Taču nav šaubu, ka ikkatra ceļojuma teju neatņemama sastāvdaļa ir gaidīšana. Ja spēsiet notvert un novērtēt mirkļa burvību, pilnā sparā nenesoties no viena apskates objekta uz otru, jūs tikai iegūsiet. Jāatceras arī, ka dažādās zemēs mēdz atšķirties ļaužu izpratne par laiku un termiņiem, tādēļ esiet gatavi, ka viņi var likt jums gaidīt.

Izvēlība nav jūsu dabā

Ja ceļojuma budžets ir ierobežots, ir skaidrs, ka pieczvaigžņu apartamenti un izsmalcinātas vakariņas nebūs labākā izvēle. Tāpat var gadīties, ka internetā publicētais viesnīcas apraksts gluži neatbilst realitātei. Taču neļaujiet izvēlībai sagandēt brīvdienas – iespējams, pat vēl spilgtākas emocijas un vairāk baudījuma gūsiet, ja par savu maltīti izvēlēsieties eksotiskas uzkodas kādā necilā bodītē nevis grezni garnētas delikateses ar "Michelin" zvaigznēm apbalvotā restorānā.

Esat labos draugos ar karti

Ir skaidrs, ka, ārzemēs lietojot internetu "Google Maps" servisa pārlūkošanai no savas mobilās ierīces, var nākties šķirties no krietnas naudas summas. Turklāt reizēm neatliks nekas cits, kā ielūkoties parastā papīra kartē – noderīga var izrādīties prasme veikli nolasīt, piemēram, svešas lielpilsētas metro tīkla plānu vai brošūrā iekļautajā dabas rezervāta kartē ātri saplānot maršrutu no punkta A līdz punktam B.

Esat krājējs, ne tērētājs

Lai kā arī nebūtu, ceļošana jebkurā gadījumā prasa finansiālus resursus, tādēļ pieticība un vienkāršība ceļā atmaksājas teju vienmēr. Tas gan nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no kāda ilgi gaidīta piedzīvojuma vai baudījuma, tomēr, ja budžets ir ierobežots, ieradums sekot līdzi cenām palīdzēs ietaupīt uz naktsmītņu, ēdināšanas un, piemēram, valūtas maiņas rēķina, ļaujot atlicināt naudu iespaidiem un netērējoties par tādām precēm un pakalpojumiem, kas, būsim godīgi, nereti pat ir lieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2035768sec.