Ieskaties un atklāj piecas dīvainākās ceļotāju fobijas

Lai gan ceļošana mums sniedz neiedomājami daudz kā pozitīva, sastopami arī ļaudis, kam soļa speršana ārpus ierastās vides un komforta zonas var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.

Bailes no eskalatoriem un pat ezeriem – piedāvājam ieskatu dīvainākajās fobijās, kas saistītas ar ceļošanu.

Hodofobija

Ziemeļu Jungas ceļš Bolīvijā (attēlā) ir bēdīgi slavens kā pasaules bīstamākais ceļš. Tomēr dažiem ceļotājiem tas iedveš daudz spēcīgākas bailes nekā varētu iedomāties.

Ļaudīm ar hodofobiju – bailēm no ceļošanas, tostarp pārvietošanās lidmašīnā, kā arī pa ceļiem – brauciens pa riskanto kalnu maršrutu Amazones lietusmežos Bolīvijas ziemeļos, visticamāk, izvērstos par trīsu pilnu pārbaudījumu.

Nomofobija

Bailes zaudēt mobilā tālruņa uztveršanas spēju, dēvētas par nomofobiju, liktu teju sajukt prātā tiem ceļotājiem, kas nonākuši dažādos tropu salu kūrortos, piemēram, Ķirzakas salā Kvīnslendā (Austrālija).

Lai gan lielākā daļa ceļotāju izbauda atrašanos ārpus uztveršanas zonas, atpūtnieki, kas cieš no nomofobijas, mājās, visticamāk, vēlētos atgriezties jau tikko pēc nonākšanas kādā nomaļākā galamērķī.

Kriofobija

Atrašanās aiz Ziemeļu polārā loka tiem ceļotājiem, kas cieš no kriofobijas jeb bailēm no aukstuma, var izvērsties pavisam nepatīkamā murgā.

Eskalafobija

Visai atjautīgais risinājums – neskaitāmi publiskie eskalatori, kas atvieglo pārvietošanos pa Honkongas pakalniem, – ir nepievilcīgs ļaudīm ar eskalafobiju – bailēm no eskalatoriem. Tiem, kam ir šādas bailes, Honkongā nāksies meklēt ceļu, izvairoties no slīdošajām kāpnēm.

Limnofobija

Brīvdienas kādas rāmas ūdenstilpnes tuvumā atpūtniekiem ar limnofobiju jeb bailēm no ezeriem var kļūt par visai nepatīkamu piedzīvojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43602681sec.