PTAC atsauc no patērētājiem bērnu veloķiveri

Šī gada 14.februārī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) pieņēmislēmumu, atzīstot SIA GANDRS izplatīto bērnu veloķiveri SPIKE, rozā krāsā, 44-48cm, XXS,185g, 8738800002, EAN 5604415035913 (turpmāk - PRECE) par nedrošu, jo tā rada nopietnu risku. Ņemot vērā riska līmeni, PTAC uzdevis SIA GANDRS pārtraukt PRECES pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt PRECI no SIA GANDRS tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos. 

PTAC amatpersonas 2013.gada 22.augustā izņēma SIA GANDRS veikalā "Viss atpūtai dabā" Brīvības gatvē 372, Rīgā, PRECES paraugu un nodeva to ekspertīzes veikšanai. Saņemtajā testēšanas pārskatā konstatēts, ka PRECES paraugs neatbilst standarta LVS EN 1078 "Aizsargķiveres riteņbraucējiem, skeitbordistiem un skrituļslidotājiem" (turpmāk - STANDARTS) 4.4.punkta "Triecienu absorbēšanas spēja" un 4.6.6.punkta "Aizturēšanas sistēmas efektivitāte" prasībām.

Ņemot vērā testēšanas pārskatā konstatēto PRECES neatbilstību STANDARTA izvirzītajām prasībām, PTAC veica PRECES riska izvērtēšanu un secināja, ka PRECE rada nopietnu risku un tā ir atzīstama par nedrošu Preču un pakalpojumu drošuma likuma izpratnē, jo tā neatbilst Ministru kabineta 2003.gada 11.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, to atbilstības novērtēšanas kārtība un tirgus uzraudzība" noteiktajām speciālajām veselības un drošuma prasībām STANDARTA regulēto risku apjomā. Līdz ar to nav pieļaujama turpmāka PRECES pārdošana, piegādāšana vai citāda izplatīšana.

Šī gada 14.februārī PTAC pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva SIA GANDRS pārtraukt PRECES pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt PRECI no SIA GANDRS tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos.

Tā kā SIA GANDRS nav izpildījusi PTAC lēmumā uzdoto - atsaukt PRECI no patērētājiem, PTAC aicina patērētājus, kuru rīcībā ir minētā PRECE:

  • pārtraukt PRECES lietošanu;
  • informēt PTAC, zvanot uz tālruni 67388639 vai iesniedzot virtuālo kontaktformu www.ptac.gov.lv/page/232

Ar PTAC lēmumu var iepazīties ŠEIT

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26188612sec.