Uzņēmēji vērtē Latvijas augstskolas, kas piedāvā biznesa izglītību

Vērtējot augstskolas, kas piedāvā biznesa izglītību, Latvijas uzņēmēji TOP 3 atkārtoti ierindojuši Latvijas Universitāti (LU) (55,1%), Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) (40,5%) un Biznesa augstskolu Turība (31,2%), liecina pētījumu centra SKDS 2020. gada nogalē veiktā aptauja.

Aptaujas ietvaros tika apkopoti uzņēmēju uzskati par to, kuras augstskolas, kas darbojas biznesa izglītības jomā, ir atzītākās. Augstskolas, kas ierindojušās topa pirmajās pozīcijās, atzinīgi tikušas novērtētas arī iepriekšējos gados – uzņēmēji vērtē augstskolas biznesa jomā kopš 2015. gada.

Analizējot datus dažādās nozarēs, secināts, ka ražošanas nozarē 48,1% uzņēmēju atzinīgi vērtē LU, 39,4% - RTU, bet 27,7% - Biznesa augstskolu Turība. Tirdzniecības nozarē 57,1% dod priekšroku LU, 46,7% - RTU un 41,8% - Biznesa augstskolai Turība. Būvniecības nozare pirmajā vietā ierindojusi LU (48,2%), otrajā vietā – Turību (35,2%), bet trešajā – RTU (34,6%). Pakalpojumu nozares pārstāvji pirmajā vietā ierindojuši LU (57,3%), otrajā vietā – RTU (39,0%), savukārt trešajā – Turību (26,8%).

“Vairākus gadus pēc kārtas uzņēmēji nemainīgi ierindojuši topa pirmajās vietās vienas un tās pašas augstskolas, kas liecina par gadu gaitā pārbaudītu izglītības kvalitāti. Attiecīgās augstskolas ilgstoši ir strādājušas pie rezultāta gan studiju piedāvājuma jomā, gan komunikācijā ar sabiedrību, ko arī parāda rezultāts. Jāņem arī vērā, ka augstākā izglītība nav ikdienas preces vai pakalpojums, par kuru viedoklis tiek mainīts ātri un bieži,” norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Pētījums veikts no 2020. gada novembra līdz 2020. gada decembrim, aptaujājot 750 dažādu nozaru un reģionu uzņēmējus visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57995391sec.