«Seesam Insurance» un «Compensa Vienna Insurance Group» ir pabeigušas apvienošanās procesu

Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības "Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" ir pabeigušas apvienošanās procesu, kas notika ar atbildīgo iestāžu atļauju.

Tādējādi no 2020. gada 1. jūlija abas sabiedrības turpinās strādāt kā vienots uzņēmums – "Compensa Vienna Insurance Group". Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Lietuvā, bet Latvijā un Igaunijā ir izveidotas filiāles. Lietuvā un Latvijā uzņēmums darbosies ar zīmolu "Compensa Vienna Insurance Group", bet Igaunijā – ar zīmolu "Seesam Insurance". "Seesam" zīmols tiks saglabāts arī veselības apdrošināšanas produktam gan Latvijā, gan arī Lietuvā.

Līdz ar apvienošanos "Compensa Vienna Insurance Group" ir pārņēmusi visus "Seesam Insurance" aktīvus, kā arī tiesības un saistības. Tāpat arī apdrošināšanas starpniecības uzņēmumi "Compensa Services" Lietuvā un Latvijā ir pievienoti "Compensa Vienna Insurance Group".

Par apvienotā uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ir kļuvis "Compensa Vienna Insurance Group" izpilddirektors Deivids Raipa (Deividas Raipa). Valdē ievēlēti arī "Compensa Vienna Insurance Group" galvenais finanšu direktors Nikolass Muherls (Nicolas Mucherl) un "Compensa Vienna Insurance Group" Igaunijas filiāles vadītājs Andri Puvi (Andri Püvi). Uzņēmuma Latvijas filiāli vadīs Aigars Freimanis.

"Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group" (VIG), kas jau ir nostiprinājies un motivēts arī turpmāk strādāt Baltijas tirgū. Ieņemot līderpozīcijas Baltijā, VIG šajā reģionā saskata ievērojamu ilgtermiņa izaugsmes potenciālu. Šo apņēmību apliecina uzņēmuma veiktie pēdējo gadu lielie ieguldījumi reģionā. Tagad "Vienna Insurance Group" apdrošināšanas tirgus daļa Baltijas valstīs ir aptuveni 25 %. Grupa ir uzkrājusi lielu pieredzi apdrošināšanas pakalpojumu digitalizācijā, kā arī pakalpojumu sniegšanā elektroniskā vidē un vēl citās jomās. Izmantojot apdrošināšanas jomā uzkrāto pieredzi, "Vienna Insurance Group" Baltijas reģionā saskatīja iespējas vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas, optimizējot savu izaugsmi un konkurētspēju. Tas arī bija iemesls, kāpēc tika pieņemts lēmums apvienot Baltijas valstīs strādājošos "Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" uzņēmumus.

 ""Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" ar savu ilggadējo darbu Baltijas valstīs ir izpelnījušās gan privāto, gan biznesa klientu uzticību. Apvienojot uzņēmumus, mēs esam kļuvuši divreiz lielāki un spēcīgāki – mūsu tirgus daļa reģionā ir palielinājusies līdz 12,2 %. Abu uzņēmumu pieredze un zināšanas ļaus piedāvāt mūsu klientiem vēl piemērotākus apdrošināšanas risinājumus. Īpašu uzmanību pievērsīsim privātpersonu īpašuma aizsardzībai, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām. Mēs ceram, ka, konsekventi uzlabojot mūsu piedāvātos apdrošināšanas produktus un pilnveidojot klientu pieredzi, mēs turpināsim veiksmīgi augt un palielināt savu tirgus daļu," skaidroja "Compensa Vienna Insurance Group" valdes priekšsēdētājs Deivids Raipa.

Viņš norādīja, ka uzņēmumu apvienošanās ir sarežģīts un daudzpusīgs process. Juridisko un pārvaldības procesu veiksmīga integrācija bija izšķirošais aspekts, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Šī īpašā pieredze, apvienojot divu uzņēmumu biznesa procesus, produktus un komandas, ir radījusi stabilu pamatu, lai turpmāk aktīvi konkurētu tirgū.

Abu uzņēmumu apvienošanās paplašinās apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātajiem, gan biznesa klientiem. Privātpersonām tiks piedāvāts visaptverošs personisko interešu un īpašuma apdrošināšanas segums, savukārt korporatīvajiem klientiem tiks sniegts visaptverošs uzņēmumu risku un darbinieku apdrošināšanas segums.

Svarīga informācija klientiem

Noslēdzot apvienošanos, "Compensa Vienna Insurance Group" ir pārņēmusi visas "Seesam Insurance", "Compensa Services LT" un "Compensa Services LV" tiesības un saistības, kā arī klientu līgumus, apdrošināšanas portfeļus, darbiniekus un aktīvus. Citiem vārdiem sakot, "Compensa Vienna Insurance Group" pildīs visas "Seesam Insurance" saistības bez izmaiņām – esošie apdrošināšanas līgumi paliks spēkā saskaņā ar tajos paredzētajiem noteikumiem un nosacījumiem, kā arī saskaņā ar "Seesam Insurance" noteikumiem. Apvienošanās neietekmēs arī citu "Seesam Insurance", "Compensa Services LT" un "Compensa Services LV" pirms apvienošanās noslēgto līgumu spēkā esamību un izpildi.

Klienti var sazināties ar "Compensa Vienna Insurance Group" speciālistiem vai arī parakstīt vai pagarināt līgumus, sazinoties ar "Compensa" sekojošos veidos: pa tālruni 8888, interneta vietnē www.compensa.lv, pa e-pastu; [email protected] vai apmeklējot klātienē kādu no 40 klientu apkalpošanas nodaļām, kuras darbojas dažādās Latvijas pilsētās. Atlīdzības klienti var pieteikt pašapkalpošanās portālā portals.compensa.lv, aizpildot pieteikuma formu http://www.compensa.lv/, pa e-pastu: [email protected], kā arī klātienē "Compensa" birojos.

Pēc apvienošanās "Compensa Vienna Insurance Group" ir kļuvusi arī par jauno datu pārzini, kā tas aprakstīts Vispārīgajā datu aizsardzības regulā, atbilstoši kuras prasībām tiks apstrādāti fizisko personu dati, kurus "Seesam Insurance", "Compensa Services LT" un "Compensa Services LV" apstrādāja pirms apvienošanās. Uzņēmums nodrošina, ka personu dati tiek un tiks apstrādāti atbildīgi un droši, veicot to atbilstoši visām likumu prasībām. Papildinformāciju par personu datu apstrādi var atrast "Compensa Vienna Insurance Group" tīmekļa vietnē https://www.compensa.lv/privatuma-politika/.

Pirms apvienošanās "Compensa Vienna Insurance Group" piederēja 5,8 % tirgus, bet "Seesam Insurance" – 6,4 % tirgus.

Pagājušajā gadā "Compensa Vienna Insurance Group" apgrozījums reģionā pieauga par 15,3 %, parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomam sasniedzot 84,7 miljonus eiro. Klientiem atlīdzībās tika izmaksāts gandrīz par 35 % vairāk nekā gadu iepriekš – 41,4 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem 2019. gadā sasniedza 480,2 tūkstošus eiro.

"Seesam Insurance" parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms pagājušajā gadā Baltijas valstīs palielinājās par 20,3 % un sasniedz 86,6 miljonus eiro. Atlīdzībās tika izmaksāt par 18,7 % vairāk – 43,9 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas bija 3,7 miljoni eiro.

Pēc apvienošanās uzņēmumā Lietuvā strādā 390 darbinieki, Latvijā – 270, bet Igaunijā – 183.

Par "Compensa Vienna Insurance Group"

"Compensa Vienna Insurance Group" ir Lietuvā reģistrēta akciju sabiedrība, kas Baltijas valstīs sāka darboties 2016. gada 1. janvārī. Līdz 2016. gadam tā bija Polijas nedzīvības apdrošināšanas kompānijas "Compensa TU SA Vienna Insurance Group" Lietuvas filiāle, kas Lietuvā darbojās no 2010. gada.

Par Vienna Insurance Group

"Vienna Insurance Group" (Wiener Versicherung Gruppe) ir vadošā apdrošināšanas grupa Austrijā, kā arī Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas apvieno aptuveni 50 apdrošināšanas sabiedrības 30 valstīs un veido grupu ar senām tradīcijām, spēcīgiem zīmoliem un ciešām saitēm ar klientiem. "Vienna Insurance Group" (VIG) nodarbina vairāk nekā 25 000 darbinieku un rūpējas par vairāk nekā 22 miljoniem klientu. Kopš 1994. gada VIG akcijas tiek kotētas Vīnes biržā, un tām starptautiski atzītā reitingu aģentūra "Standard & Poor's" ir piešķīrusi A+ reitingu ar stabilu perspektīvu. Un tas ir labākais starp visiem uzņēmumiem, kas tiek kotēti Vīnes biržā ATX. "Vienna Insurance Group" cieši sadarbojas ar "Erste Group" – lielāko mazumtirdzniecības banku Centrālajā Eiropā un Austrumeiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52740884sec.