Kas ir jāzina par velosipēda apdrošināšanu, informē Baltijas Apdrošināšanas Nams

Bieži vien velosipēdus pret zādzībām neaizsargā pat šķietami dārgākās un drošākās slēdzenes. Ir bijuši gadījumi, kad zagļiem šķērslis nav pat par otro stāvu augstākie balkoni, kur novietoti velosipēdi. Tādēļ sabiedrībā izskan jautājumi par velosipēdu apdrošināšanu. Kur apdrošināt, cik izmaksā, kādos gadījumos saņem atlīdzību - ir vien daži no velosipēdu īpašnieku interesējošajiem tematiem. Lai rastu atbildes, sarunājāmies ar Baltijas Apdrošināšanas Nama pārstāvi Vitu Muižarāju.

Kādas ir velosipēda apdrošināšanas iespējas?

Baltijas Apdrošināšanas Nams piedāvā velosipēdu apdrošināt kopā ar apdrošināmo mantu dzīvoklī vai privātmājā. Ja klients apdrošina savu mājokli un mantu, piemēram, elektropreces, apģērbu, mēbeles, tad kā hobija preci var apdrošināt arī velosipēdu. Pastāv iespēja mantu apdrošināt arī bez mājokļa apdrošināšanas, piemēram, ja dzīvoklis tiek īrēts. Mēs iesakām apdrošināt visu mantu, kas atrodas mājoklī, bet pastāv iespēja apdrošināt arī atsevišķas vienības - saskaņā ar sarakstu.

Savukārt vispārējās civiltiesiskās atbildības segumā ir ietverta arī velosipēdista civiltiesiskā atbildība. Tas nozīmē, ja velosipēdists nodarīs zaudējumus trešajām personām, tie tiks atlīdzināti saskaņā ar šo līgumu.

Kādas ir minētās apdrošināšanas izmaksas?

Mantas apdrošināšanas izmaksas katram mājoklim tiek aprēķinātas, ņemot vērā vairākus faktorus – apdrošināmās mantas vērtību, no kādiem materiāliem ēka ir celta, stāvu, kurā atrodas dzīvoklis un, vai ir uzstādīta pretielaušanās un ugunsdrošības signalizācijas.  

Klients ir tas, kurš nosaka visu savu mantu vērtību. Lai to izdarītu, nav jāveic apdrošināmās mantas vērtēšana, izņēmums ir, ja klients vēlas apdrošināt kādu mākslas darbu vai antikvariāta priekšmetu. Arī speciālu mantas sarakstu apdrošinātājs nepieprasa iesniegt, bet, ja klients vēlas, viņš to var pievienot noslēgtajam apdrošināšanas līgumam.

Ja tiek apdrošināta manta, piemēram, EUR 10 000 vērtībā, tā atrodas pirmā stāva dzīvoklī, un dzīvoklis ir aprīkots ar metāla durvīm, bet nav aprīkots ar pretielaušanās un ugunsdrošības signalizācijām, tad klientam tas maksās tikai  EUR 12 gadā - tas ir tikai viens eiro mēnesī. Šeit jāmin, ka apdrošināšanas maksājumu var sadalīt arī vairākos maksājumos bez papildu piemaksas.

Kādos gadījumos klients varēs saņemt atlīdzību?

Velosipēds būs apdrošināts pret sadegšanu, zādzību, trešo personu prettiesisku rīcību, kā arī, ja to sabojās dabas stihijas vai kādas caurules plīsums. Šī polise nesegs radušos zaudējumus ārpus norādītās adreses. Ja klients speciālistam izteiks vēlmi, lai iepriekš minētie apdrošinātie riski darbojas arī ārpus norādītās adreses, tad polisē tiks iekļauta arī šāda veida aizsardzība. Ja velosipēds cietīs sadursmē uz ielas ar automašīnu, tad šajā gadījumā atlīdzība netiks izmaksāta no īpašuma polises. Ja velosipēdists būs cietušais, nevis ceļu satiksmes negadījuma izraisītājs, tad mantai un personai nodarītie zaudējumi tiks segti no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises (OCTA).

Tomēr jāatzīst, ka atlīdzības izmaksas process un aprēķins būs vienkāršāks, ja klients būs izvēlējies apdrošināt visu mantu, kas atrodas mājoklī.

Vai Latvijā ir populāri apdrošināt velosipēdu?

Mūsu novērojumi liecina, ka apdrošināšana, tai skaitā velosipēdu apdrošināšana, ar katru gadu kļūst populārāka. Tas ir saistīts ar to, ka iedzīvotāji aizvien vairāk vēlas samazināt neparedzamos zaudējumus. Savukārt velosipēds ieņem aizvien pamanāmāku vietu starp visiem transporta līdzekļiem, jo tas ir ērts un lēts pārvietošanās veids pilsētā. Tāpat nereti ģimenes izvēlas riteņbraukšanu kā kopīgu un aktīvu laika pavadīšanu.

Kādus velosipēdus visbiežāk apdrošina?

Cilvēki apdrošina dažādus modeļus, tomēr biežāk velosipēdu apdrošināšanu novērtē un izmanto cilvēki, kuriem velosipēda vērtība pārsniedz EUR 250


Vairāk informācijas interneta vietnē www.ban.lv



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Nikos Travel
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74764204sec.