Vai zināji, ka Google piefiksē Tavu atrašanās vietu?

Vai atceries tos brīžus filmās, kad galvenajam varonim regulāri, nezin kādā veidā izseko ļaundari. Un lai kā viņš slēptos un kur bēgtu, tāpat šie cilvēki zina, kur doties. Tas vairs nav tikai filmās, tagad tas notiek arī dzīvē, jo jau kādu laiku Google maps piefiksē un piereģistrē katru tavu soli.

Jā, tieši tā – burtiski katru soli. Vienalga vai tu dodies pie vecmāmiņas uz laukiem, uz teātri vai vienkārši visu dienu sēdi mājās – ja vien Tavā telefonā ir ieinstalēts Google maps, ir pieejams internets un GPS lokators.

Lūk, kāda informācija ir saglabāta par travelnews.lv redakcijas vizīti Polijā.

Lai redzētu kāda atrašanās vietu vēsture Google ir pieejama par tevi, spied uz šā linka un pārbaudi pats. Šajā pašā adresē arī varēsi izvēlēties sev atbilstošās privātuma opcijas, taču neceri, ka šādā veidā varēsi “noslēpties” no Googles – tā tāpat ievāks un uzturēs atsevišķus datus.

Tomēr pastāv iespēja minimizēt informāciju, kas no Tava viedtelefona tiek nosūtīta “Google”. Informācija par to, kur ierīces lietotājs bijis noteiktā laikā darbojas tad, ja tiek ieslēgta GPS informācija. Izslēdzot GPS, automātiski arī Googlei dati netiek sūtīti – vai tiek sūtīti ar mazāku intervālu.

Tagad vairs vari nebrīnīties kāpēc Amerikas Savienoto Valstu prezidentam ir aizliegts lietot viedtālruni – tiem jāizmanto analogie telefoni (piemēram, Blackberry).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17125392sec.