5 praktiskas mobilās lietotnes ērtākai ceļojuma plānošanai

Ceļošana ir viena no daudzajām dzīves baudām – ne velti ir teiciens, ka pasaule ir kā grāmata un, ja neceļojam, mēs no tās izlasām tikai vienu lappusi.

Līdz ar pakāpenisku robežu atvēršanu, atkal pavērusies iespējas sākt "šķirstīt lapas", dodoties iepazīt jaunas vietas ārpus savas valsts. Taču, cenšoties pieskaņot ceļojumu jaunajiem drošības apsvērumiem, var nākties saskarties ar grūtībām, veicot ierastos plānošanas darbus. Šīs piecas mobilās lietotnes palīdzēs ieplānot nākamo ceļojumu ātri un bez lieka uztraukuma.

Ceļojuma plāna pamatā – transports un naktsmājas

Atzīmējot kalendārā sava vasaras piedzīvojuma datumu, jāatceras, ka pirmā un svarīgākā lieta darbu sarakstā ir galamērķa valsts drošības pasākumu izpēte un transportlīdzekļa biļešu iegāde. Ja plāno savā nākamajā ceļojumā doties ar lidmašīnu, lietotne Sostravel būs noderīgs rīks, kas gluži, kā pierakstu klade, apvienos visu svarīgāko informāciju par Tavu ceļojumu, tajā skaitā informāciju par lidojumu, lidostā pieejamajiem pakalpojumiem un pat nozaudētu bagāžu. Savukārt tiem, kas priekšroku dod sauszemes pārbraucieniem, talkā nāks lietotne Trainline, kas ļauj ātri un ērti iegādāties vilciena biļetes visā Eiropā.

Kvalitatīvas atpūtas pamatā ir arī labs naktsmiers, tādēļ naktsmāju rezervēšana ir viens no plānošanas darbiem, ko neatlikt uz pēdējo brīdi. Papildus jau tradicionālajiem Booking.com vai Airbnb, Huawei AppGallery ir pieejama lietotne HRS Hotel Search, kas piedāvā izvēlēties starp 300 tūkst. dažādām nakstmājām visā pasaulē, turklāt tajā iespējams salīdzināt vairākus piedāvājumus un atrast savam naudas maciņam draudzīgāko variantu.

"Jau šobrīd lietotņu veikalā AppGallery pieejami vairāk nekā 60 tūkstoši dažādu lietotņu, tostarp plašs lietotņu klāsts pieejams kategorijā "Travel", kas jo īpaši paredzēta tiem, kas plāno atpūtu ārzemēs," stāsta Gunta Kursiša, Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Paļauties uz veiksmi? Viedtālrunis nāks Tev palīgā!

Dodoties ceļojumā, ēšanas izmaksas veidos pamatīgu ceļojuma budžeta daļu, tāpēc šajā jautājumā plānošana nenoliedzami atmaksāsies. Par uzticamu sabiedroto var kļūt lietotne World around me, kas palīdz atrast noderīgas vietas jūsu apkārtē – kafejnīcas ar garšīgām vietējām brokastīm vai smalkus restorānus vakariņām, pārtikas veikalus visa nepieciešamā iegādei, bankomātus skaidras naudas izņemšanai, un pat blakus esošās autobusa vai metro pieturas. Interesanti, ka lietotne savienojas ar tālruņa kameru, lai, izmantojot paplašināto realitāti, parādītu dažādas virtuālās izkārtnes reāllaikā. Atliek norādīt ar kameru konkrētu vietu un doties ceļā!

Arī droši naudas darījumu spēlē būtisku lomu, it īpaši, kad runa ir par došanos uz valstīm, kurās jānorēķinās citā valūtā. Tūristiem nereti gadās kļūt par krāpšanās upuriem restorānos un veikalos, turklāt sveša valūta dažiem var kļūt par nebeidzamu sarežģītu matemātikas uzdevumu katrā norēķinu vietā. Lietotne Easy Currency Converter piedāvā vairāk nekā 200 dažādas pasaules valūtas, un lietotājs var apskatīt aktuālākos valūtas maiņas kursus bezsaistē, tādēļ rēķināšanu nu var atstāt viedtālruņa ziņā.

"Viedtālrunis ir mūsu glābiņš visdažādākajos dzīves brīžos – arī dodoties ceļojumā. Vēlamies, lai lietotājiem būtu iespēja pārnest savas iemīļotākās lietotnes uz jauno viedierīci ātri un vienkārši, tādēļ palīgā nāks lietotne "Tālruņa klons" (Phone Clone). Ar to aprīkoti visi Huawei tālruņi, tostarp jaunie P40 sērijas viedtālruņi – lietotājam vien atliek savienot veco un jauno ierīci, noskenēt QR kodu un izvēlēties, kurus datus un lietotnes vēlas pārnest, turklāt datus iespējams pārsūtīt arī no citu zīmolu tālruņiem," skaidro Gunta Kursiša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42541409sec.