Valsts robežsardze aicina vasaras sezonā ievērot kuģošanas kārtību

Sākoties vasaras sezonai ir pieaudzis kuģošanas pārkāpumu skaits. Šā gada jūnija mēnesī, Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes amatpersonām veicot robežuzraudzības uzdevumus, kuru gaitā tika pievērsta pastiprināta uzmanība kuģošanas noteikumu ievērošanai, tika konstatēti jau astoņi administratīvie pārkāpumi, par kuriem ir paredzēta atbildība Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Vairumā konstatēto pārkāpumu, kuģošanas līdzekļi nebija apgādāti ar nepieciešamajiem glābšanas līdzekļiem, tika pārsniegts atļautais pārvadājamo cilvēku skaits, kā arī kuģošanas līdzekļa vadītājam nebija līdzi kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecības.

Lai turpmāk izvairītos no iepriekšminētajiem pārkāpumiem, Valsts robežsardze aicina kuģošanas līdzekļu vadītājiem un pasažieriem ievērot kuģošanas noteikumus (Ministru kabineta noteikumi Nr. 158 "Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos" 01.03.2005.).

Valsts robežsardze atgādina, ka:

1. Par pasažieru drošību ir atbildīgs peldlīdzekļa vadītājs. Vadītājs nodrošina, lai glābšanas vestu skaits kuģošanas līdzeklī atbilst pasažieru skaitam, kā arī, lai pasažieriem, kuri jaunāki par 12 gadiem, būtu uzvilktas atbilstoša izmēra glābšanas vestes.

2. Vadītājam aizliegts uzņemt kuģošanas līdzeklī vairāk pasažieru par atļauto pārvadājamo cilvēku skaitu.

3. Pārvietojoties ar ūdensmotociklu, burājot ar vējdēli, nodarbojoties ar ūdens slēpošanu vai tamlīdzīgiem ūdens sporta veidiem, personai jābūt uzvilktai glābšanas vestei.

4. Vadot ūdensmotociklu, motorlaivu, kuteri un motorjahtu vadītājam jābūt klāt kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecībai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60224295sec.