Soču Olimpiskās spēles: fakti par dārgākajām Olimpiskajām spēlēm vēsturē

Kad NGO "Pride House"(olimpiešu - homoseksuāļu atbalsta grupa) izteica organizatoriem lūgumu atbalstīt tos Sočos, tā bija liela pārbaude Krievijas lesbiešu, geju un transvestītu tiesību politikai. Ļoti izplatītas arī ir aizdomas par korupciju Sočos. Kritiķi apsūdz Putinu par dažādu līgumu slēgšanu ar Putinam tuvajiem cilvēkiem, nevis nozares profesionāļiem, kā arī par līdzekļu izšķērdēšanu.

Tika kritizēta Soču infrastruktūras izveide, jo tas var radīt apdraudējumu videi. Daudz tika aprunāta arī nekustamo īpašumu cenu celšanās. Politiskie aktīvisti spēļu organizēšanu vieglāku nepadarīja. Teritorija, kurā norisinās Olimpiskās spēles, ir bijis politisko konfliktu centrs, tādēļ Olimpisko spēļu laikā tiek veikti plaša mēroga drošības pasākumi.

Neskatoties uz šīm visām problēmām, sporta entuziasti saglabā ticību, ka Olimpiskās spēles izdosies kā plānotas. Olimpiskais gars attēlo visu taisnīgo, labo un skaisto no cilvēka dabas. Kad nākotnē tiks pieminētas Šoču Olimpiskās spēles, domstarpības un fakti būs noglabāti arhīvos, bet par pozitīvajiem piedzīvojumiem tiks runāts vēl ilgi.


1. Dārgākās Olimpiskās spēles vēsturē

Soču spēles izmaksājušas 51 miljardu USD. Šīs Ziemas Olimpiskās spēles ieies vēsturē kā visdārgākās Olimpiskās spēles, kas jebkad rīkotas. Līdz šim dārgākās Olimpiskās spēles bija Pekinas Vasaras Olimpiskās spēles (46.5 miljardi USD).

2. Soču zelta medaļa

Soču zelta medaļa satur 525 gramus sudraba un 6 gramus zelta.

3. Sievietes - tramplīnlēcējas

Visvairāk domstarpības bijušas saistībā ar sieviešu tramplīnlēkšanu. Garās tiesas prāvas beidzot nesušas vienlīdzību kādreizējam tikai vīriešu sportam.

4. Ziemas Olimpiskās spēles siltajos Sočos

Soči ir subtropu kūrortpilsēta Krievijā, zināma arī kā Krievu rivjēra, kur temperatūra ziemas mēnešos reti nokrīt zem 0 grādiem. Disciplīnas, kurām nepieciešams sniegs, norisināsies kalnu kurortā Krasnaja Poljana, kur no Somijas importētā sniega ražošanas tehnika ir gatavībā, ja iestājas siltāks laiks.

5. Soču Olimpiskās lāpas ceļojums

No pasaules dziļākā ezera uz Eiropas augstāko kalnu un atklātā kosmosā Soču lāpu nesa 14.000 personas. Soču lāpa pārvietota ejot, skrienot, braucot autobusā, lidmašīnā un citos transportlīdzekļos. Kopumā  lāpas ceļš bijis 65.000 kilometru garš, tas ilga 123 dienas un veda caur 2.900 ciematiem un pilsētām.





KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76589394sec.