Travelnews.lv redakcija izbrauc velomaršrutu Aizkraukle - Koknese - Aizkraukle [1]

Velotūristu vidū populāri ir izvēlēties maršrutus, kuriem netālu pieejama dzelzceļa satiksme. Viens no šādiem maršrutiem ir Daugavas ielejas velomaršruts, kas ietver Skrīveru, Aizkraukles un Kokneses apmeklējumu. Tā kā šobrīd dzelzceļa līnijas posmā Skrīveri – Aizkraukle notiek remontdarbi, var maršrutu saīsināt un doties no Aizkraukles līdz Koknesei un atpakaļ uz Aizkraukli. Šādu saīsināto maršrutu pagājušās nedēļas nogalē izbraucām arī mēs, Travelnews.lv redakcija.

Šeit pieejams Zemgales reģiona velomaršrutu ceļvedis, kur atrodama plašāka informācija un karte arī par šo maršrutu.

Braucienu sākām no Virši-A degvielas uzpildes stacijas Aizkrauklē. Izbraukuši cauri pilsētai, ceļu turpinājām pa kartē atzīmēto maršrutu. Braucienā laikā bija viegli orientēties, jo tā kā maršruts ir iekļauts Central Baltic Cycling plānā, visa maršruta garumā izvietotas norādes (šis maršruts atzīmēts ar 403. numuru). Gandrīz viss maršruts, izņemot Kokneses centru, ir ar grants segumu, bet tas nebija šķērslis pat velosipēdiem ar gludajām riepām.

Viens no posmiem vijās pa veco Daugavpils šoseju, kas zīmīgi beidzas Daugavā… Nonākot līdz Koknesei, jāizvēlas viens no diviem ceļa turpinājumiem – Bilstiņos pārcelties ar laivu uz Kokneses pilsdrupām vai braukt apkārt pāri tiltam pār Pērses upi. Tālākais maršruts cauri parkam ved uz Kokneses pilsdrupām, Kokneses baznīcu pašā Daugavas krastā un Likteņdārzu. 

Foto: naudas kaltuve Kokneses pilsdrupās


Foto: pa ceļam uz Likteņdārzu

Ceļš uz Likteņdārzu ved pa dabiski iestaigātu ainavisku dabas taku ar koka tiltiņiem pāri gravām. Braucot pa takām, ik pēc mirkļa gribas apstāties un iemūžināt skatu. Īpaši, kad Daugavas ūdeņos ieraugām pīļu ģimenīti, kas peld baznīcas virzienā. Maršruta galapunkts ir Likteņdārzs. Tā kā dārza apkārtne ir gana plaša, velosipēds būs ērts transportlīdzeklis tā apskatei. 

Foto: Likteņdārzs

Foto: Likteņdārza skatu terase

Kopējais nobrauktais kilometru skaits: 51.

Turpinājumā daži ieteikumi patīkamākam braucienam:

- Pirms brauciena sazināties ar laivu piestātnes Pērsejas pārstāvjiem, lai rezervētu aptuveno laiku, kad būsiet Bilstiņos, no kurienes ar laivām tiksiet pārcelti uz Kokneses pilsdrupām. Sazinoties vien tad, kad esiet jau uz vietas, var gadīties, ka laivu piestātnē neviens no darbiniekiem nebūs uz vietas. Par cenām jāvienojas ar Pērsejas darbiniekiem vai jāielūkojas www.persejas.lv.

Foto: Pērses upes ieteka Daugavā

Foto: Bilstiņi. Pāri Pērsei laivu piestātne Pērsejas un Kokneses pilsdrupas

- Pat, ja plānā nebūs pāri Pērses upei (pie Pērses upes ietekas Daugavā) pārcelties ar laivu, vērts aizbraukt līdz šai vietai. Tur paveras lielisks skats uz Pērsi, Daugavu un Kokneses pilsdrupām. Skaistas bildes garantētas!

- Paņemt līdzi kādu sviestmaizi vai gardumu. Šajā apkaimē ir daudz gleznainu vietu, kur piestāt un ieturēties ar līdzpaņemtajām uzkodām. Piemēram, parkā pirms Kokneses pilsdrupām vai Likteņdārzā.

- Neaizmirst saulesbrilles, kas pasargās gan no saules, gan automašīnu radītajiem putekļiem.

- Ja pašiem nav sava velosipēda vai nevēlaties to pārvadāt, Aizkraukles (Gaismas iela 1) degvielas uzpildes stacijā Virši-A ir iespējams velosipēdu iznomāt. Lai gan velosipēdi ir ar gludajām riepām, bez aizķeršanās iespējams izbraukt visu maršrutu. Vienīgā problēma – sēdekļa augstuma regulēšanai nepieciešama seškanšu atslēga, jo savādāk sēdekļa augstumu nevarēsiet noregulēt. Tā kā pašiem atslēgu nebija līdzi, palīdzēja atsaucīgi vīri no Somijas. Velosipēda nomas cena par vienu stundu ir divi eiro, par 24 stundām – septiņi eiro. Kā drošības nauda ir jāiemaksā 15 eiro, kas pēc brauciena tiek atgriezti klientam.

Foto: skats no Likteņdārza skatu terases uz Kokneses pilsdrupām

Vairāk informācijas interneta vietnē www.turisms.wix.com/koknese un www.aizkraukle.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ievA 12/26/2020 19:07 kur meklēt labu, pārskatāmu velomaršruta karti, mani interesē Skrīveru Institūts Aizkraukle Koknese. Paldies

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Limbažu TIC
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37133408sec.