TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Informēs par Aldara parka pārbūves ieceri

25.augustā, plkst.12 Aldara parkā (Sliežu ielā 23) Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, piedaloties žūrijas komisijas dalībniekiem un iesaistīto organizāciju pārstāvjiem, informēs par Aldara parka pārbūves metu konkursa rezultātiem un par tālāko projekta attīstību.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments Aldara parka pārbūves metu konkursu izsludināja šā gada aprīlī, lai iegūtu veiksmīgāko pilsētbūvniecisko un labiekārtojuma risinājumu teritorijas attīstībai. Konkursā tika saņemti divi priekšlikumi.

Žūrijas komisijā, kas vērtēja saņemtos metus, darbojās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, Mājokļu un vides departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja , Rīgas pilsētas būvvaldes, SIA „Rīgas meži”, Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības pārstāvji. Viedokļus sniedza arī Sarkandaugavas attīstības biedrība, Rīgas 28.vidusskola, AS „Aldaris” un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļa. Kopējais konkursa godalgu fonds ir 17 000 eiro.

Aldara parka teritorijas rekonstrukcijas gaitā plānots izveidot pieejamu, dažādām vietējo iedzīvotāju grupām piemērotu un daudzveidīgu vidi atpūtai, fiziskām aktivitātēm, kā arī kultūras pasākumu norisei. Parka attīstību pašvaldība vēlas gan tematiski, gan fiziski saistīt ar blakus esošajiem objektiem, saglabājot vietējo dabas mantojumu, labiekārtojot apzaļumotās teritorijas un uzlabojot pārvietošanās iespējas.

Viens no vecākajiem Rīgas parkiem - Aldara parks - ir Sarkandaugavas apkaimes zaļā teritorija ar 2,57 ha lielu platību. Parks projektēts 19.gs. beigās kā alus darītavas „Waldschlößchen” (mūsdienās – AS „Aldaris”) īpašnieka slēgtais savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām. Patlaban parks atrodas degradētā stāvoklī.

Pasākumā aicinām piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus. Būs iespēja aplūkot iesniegtos Aldara parka pārbūves priekšlikumus, kā arī tikties ar konkursa organizatoriem, žūrijas dalībniekiem un konkursa laureātiem. Jūsu ērtībai būs nodrošināts transports, kas līdz plkst.11.30 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē.

Lietus gadījumā pasākums notiks pie parka esošās Rīgas 28.vidusskolas telpās.

">

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74714494sec.