TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Slovākijā slavē jaunos viesmīlības speciālistus no Latvijas

Augsto Tatru reģionā esošā viesnīca “Hotel RYSY” ir iemīļota naktsmītne kalnu tūrisma cienītājiem un vienlaikus - aizraujoša prakses vieta Valmieras tehnikuma audzēkņiem. Uzņēmuma vadītājs Miroslavs Repka šogad savā kolektīvā  uzņēmis sešu praktikantus no Valmieras tehnikuma. Viņš atzinīgi vērtē jauniešu profesionalitāti un gaida jauno mācību gadu, kad praksē dosies nākamā jauniešu grupa.

 

Miroslavs Repka ir Latvijas goda konsuls Slovākijā. Viņš ilgus gadus strādā tūrisma nozarē un prot novērtēt labus darbiniekus: “Darbam viesnīcā ir vajadzīgas daudzas kvalitātes. Viesmīlības jomas pārzināšana, vēlme būt nemitīgā saskarsmē ar cilvēkiem, valodas zināšanas – tas viss raksturo labu speciālistu. Man ir prieks par sadarbību ar Valmieras tehnikumu, jo jau vairākus gadus Erasmus+ projektu ietvaros pie mums praksē Slovākijā ierodas jaunie speciālisti no Latvijas. Šie jaunieši ir ļoti apķērīgi un centīgi.”

Augusta sākumā mājās no prakses Slovākijā atgriezās Arita Rutka un Samanta Grigorjeva. Meitenes apgūst viesmīlības specialitāti Rankas teritoriālajā struktūrvienībā un atzīst, ka šī ir bijusi neaizmirstama pieredze. Arita stāsta: “Darbs viesmīlībā nav viegls. Bieži vien restorānā apkalpojām ap 150 cilvēkiem vienlaikus. Emocijas no komunikācijas ar viesiem pozitīvi uzlādē, tādēļ darbs ļoti patīk.”

Visu prakses laiku – sešas nedēļas – meitenēm dzīvošana tika nodrošināta prakses vietā, viesnīcā. “Izmēģinājām dažādus numuriņus, bet pārsvarā dzīvojām Lux istabās,” stāsta praktikante Samanta Grigorjeva. “Tā kā viesnīca bija mūsu mājas, pilnībā izbaudījām arī slovāku virtuvi. Kopīgās maltītes ar kolēģiem un kopā pavadītais laiks ļoti satuvināja. Bijām kā viena liela ģimene, tādēļ prakses beigās šķiroties neiztika bez asarām,” atceras meitenes.

Abas meitenes norāda, ka liels ieguvums no ārvalstīs pavadītā laika noteikti ir arī valodu zināšanu pilnveide: “Sākumā bija grūti, jo kolēģi savā starpā komunicē slovāku valodā. Bet jau pirmajā nedēļā mēs sākām apgūt ikdienā lietojamos vārdus, vienlaikus izmantojām arī krievu un angļu valodas. Drīz vien sapratāmies bez aizķeršanās.”

Jaunietēm darbs Slovākijas viesnīcā bija daļa no kvalifikācijas prakses un pilnībā tika finansēts no Erasmus+ programmas budžeta. Papildus iegūtajām prasmēm meitenes projekta “Prakse – Tavs ceļš uz profesiju” noslēgumā saņēma sertifikātu par slovāku valodas apguvi un starptautiski atzītos Europass mobilitātes dokumentus, kas noderēs turpmākās karjeras veidošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67621207sec.